Кеміри суден в Терибриці

Терібрка – невелике село на берегах моря Баренца, яке зараз виглядає більше як бомбардоване місто. У 40-60-х роках, коли тут було багато виробництва - дві риболовлі колгоспів, дві молочні ферми, птахофабрика, близько 2000 дер. Сьогодні ми підемо до місцевого цвинтаря суден, які були використані в 30-50-х роках минулого століття. Терібрка – крихітне місто на березі моря Баранти. Для мене це кінець світу. Для місцевих жителів, будинку. У першу ніч ми отримали там, хтось сказав, що ми повинні приїхати частіше. Так що є щось для порівняння з, і не сказати пізніше, що ми живемо погано. Здається, що життя заморожило там, і поступово холодне вітер дрочить наліт мешканців з міста. За останніми даними перепису населення, менше тисячі людей, які проживають в Териберці. Згідно з чутками, майже всі вони займаються помадженням – вони ловлять краби.
Зима, очевидно, найдовший час в районі. Я не хочу виїхати з автомобіля. Сильна вітрова окружена в повітряній цегляній снігу, ледь людина прогулялася собакою, і кумедна господиня дивилася на нас з вікна. До речі, в цих частинах, виділяючи вікно дуже популярною діяльністю. Здавалося б, під постійним наглядом. І це почуття не тільки після того, як ми залишили, але і після перегляду фотографій інших загарбників.
На вулиці зникне містечко, але при зникненні пар з дітьми. Незважаючи на все, село продовжує жити. Більше подобається виживання.
На праву – снігокритий барж. На жаль, вона була запашна і стругана до інших суден. Він, ймовірно, був використаний в якості припливу.

Ці скелети є залишками дрібних рибних траурів (МРТ). У 30-50-х роках минулого століття використовували ці судна. Такі судини скорочуються - їх термін служби було близько 20 років. Дерево недовгове ...

р.

А з тих пір лежачи в воді і гнилі мучені свідки минулих років. Все це кладовище нагадувало всю теребку - загниття минулого, оточену неймовірною природою.

Зовсім досить, але Терінка була однією з найцікавіших місць для всієї експедиції. Можливо, це було тому, що ми побачили єдиний захід сонця у всій подорожі. Але, швидше за все, весь район є великим екзотичним атракціоном для туристів. І все це освячення, і Баренське море з його свинячими водами. І суднобудівний завод, який я хотів кіно. Крім того, ми не бачили північних вогнів, для яких туристи приходять до Терибреки щороку. По суті, це внутрішній Тремсай. На шляху з міста ми зустрілися з Санкт-Петербургами, які також приїхали до міста для аурора. І перед нами були фотографи, які вдалося захопити Північні вогні. З хорошими інвестиціями з міста можна зробити вітчизняну Мекку для тих, хто хоче бачити променевість. По суті, вам не потрібно багато – хороший готель, невеликий привід у вигляді сноубордів і оленя – і це. Екзотика там з головою, принаймні для іноземців. Тепер, після поїздки я поглиблю, і подивитися, скільки цікавого і фотогену є в тих частинах. Це невелика річ, щоб відновити рюкзак...

Джерело: anton-petrus.livejournal.com