Цілитель з Могильовської області

У селі Маленьке Пільшичі Могильовської області живе цілителька Федора Данилівна Конюхова, до якої звертаються люди, яким медицина вже безсила допомогти. За словами цілительки, її незвичайні здібності почали проявлятися ще в дитинстві і вже багато років лікарі намагаються зрозуміти, як вона здатна діагностувати людину всього одним дотиком руки. Сьогодні ми побуваємо в гостях у білоруської цілительки і подивимося, в чому її оглушливий успіх. На перший погляд, маленькі Пільшичі в Могильовській області нічим не відрізняються від будь-якого іншого білоруського села: хиткі хатинки, самотні старі, бруд і покидьки. Але в кінці дороги можна побачити не модну по-сільськи цегляну будівлю, біля воріт якої постійно стоять машини, багато з російськими номерами. 88-річну цілительку Федору Данилову Конюхову, або просто Бабу Федору, відвідують і жителі Мінська, і жителі глибоких провінцій, і зневірені росіяни.

Валентина Антонівна привела чоловіка до Федори. У нього рак, причому на останній стадії. "Спочатку лікарі пошкодували мого чоловіка, промовчали, а потім сказали йому в обличчя, що у нього немає шансів", – зітхає білорус. — І так усе почалося раптом! Буквально за місяць хвороба розвинулася. Він ще навіть не встиг вийти на пенсію. Нас вже розвернули назад у Боровлянах, та ще й усюди. Якщо Fedora не допоможе..."
Ми розмовляємо, стоячи на кухні двоповерхового готелю, який Федора Конюхова побудувала для пацієнтів. Місце для ночівлі досить скромне: ліжка і ікони. Французькі круасани і латте не пропонують на сніданок, але тут завжди можна залишитися на ніч або на кілька днів. "Готель", "цілитель", "село" - все разом це звучить досить дивно. Але потік людей дійсно настільки великий, що довелося будувати окрему будівлю для відвідувачів. Багато людей вірять в цілющі здібності Федори, говорять і пишуть про неї. І знущаються з неї, і дуже лають. Але кількість пацієнтів, які поспішають на «прийом», не зменшується.

Матеріальна сторона питання практично не турбує тих, хто прийшов до цілителя як до останнього джерела надії. Кажуть, що людей, у яких немає грошей, бабуся Федора приймає безкоштовно. З інших він бере в залежності від тяжкості захворювання. "Я не знаю, скільки Федора візьме на лікування чоловіка, ми тільки приїхали, а наша черга сьогодні ще не прийшла. Минулого разу ми заплатили 700 тисяч за лікування двох людей – сина та онука", – розповідає Валентина Антонівна. "Я тільки почала спілкуватися з жінкою на кухні, вона розповіла, що цілитель бере з неї 800 тисяч за проживання в готелі та два сеанси лікування на день, а загалом потрібно пройти 20 сеансів, тобто десять днів. Це 8 мільйонів. Не маленька сума, звичайно, але я готова віддати останнє, аби це допомогло моєму чоловікові!»
Біля входу в будинок Федори Данилівни, немов у кабінеті титулованого професора медицини, тривожно чергують родичі хворих. — Ну що? Чого ви навчилися? Що вона робить?» – запитують усіх, хто виходить за двері. Олександр, наприклад, приїхав з дружиною. У неї розсіяний склероз. "Це почалося після народження дитини, і їй стає все гірше і гірше. Зараз дружина ледве ходить... На жаль, цю хворобу не лікують у всьому світі", – з сумом констатує чоловік. Житель Мінська Віталій відвіз тяжкохворого батька до Федори, і тепер він чекає біля дверей сина: п'ятирічного хлопчика привели до цілительки, щоб він перестав пісяти ночами. Віталій справляє враження серйозного ділового чоловіка, але при цьому йому явно подобається слухати про надздібності своєї 88-річної бабусі. У черзі можна почути уривки фраз «очищає кров», «покращує ауру», «біополе», «рентгенівська людина»...
Федора Данилівна приймає нас у своїй каюті. У кутку стоять ікони, красива вишивка на ліжках і подушках. Ніякої магічної кулі або карт Таро, все дуже природно. Бабуся виглядає розумною і рухається з несподіваною для 88-річного чоловіка спритністю.

Я, як і мої батьки, народився тут, у Пілшицях. Це місце, де зараз стоїть будинок, було церковним місцем", – каже цілителька. «Мій батько багато років працював головою колгоспу. Я часто бачу у своїх снах, як він прийшов сюди (тут на той момент була чужа ферма), щоб скинути негативну енергію, яку отримував від інших людей. Перед війною батька з сім'єю відправили працювати у Філандію, де ми прожили рік. Коли почалася війна, нас евакуювали у Вологодську область, а батька забрали на фронт. Там він і помер. Але ще перед смертю мій батько дав мені данину, тобто взяв від мене обіцянку, що я стану, як і його мати, лікарем».
За словами Федори Данилівни, її незвичайні здібності почали проявлятися ще в дитинстві. Її батько отримав серйозне поранення, коли вона була маленькою дитиною. Тож, як тільки Федора прийшла в палату, йому стало легше. Як тільки він вийшов з лікарняного коридору, стан батька погіршився. Тому він постійно кликав до себе свою дівчину. Тоді Федорі вдалося вилікувати батька.
Білоруський цілитель, звичайно ж, вірить в дуже незвичайні, обурливі речі. Федора вважає, що людина народжується на своїй землі незліченну кількість разів і що багато наших двійників ходять по планеті. Вона розповідає про часті видіння, про те, як уві сні боролася з Сатаною і кричала: «Я все одно тебе задушу!». «У кожному селі є своя Матір Божа, – щиро каже вона. Вона розповідає кожному пацієнту про чудодійну силу місцевої глини та цілющої води з чотирьох колодязів. — Ніде в світі немає такого джерела води, як у нашому джерелі! Світло починається звідси, з Білорусі", – запевняє цілителька.

До речі, наша білоруська Федора - велика знаменитість серед «ясновидців», як вона їх називає. У сімдесятих-вісімдесятих роках навіть московські вчені вивчали надприродні здібності цілителя. Протягом багатьох років в різних інститутах біофізики фахівці намагаються розібратися: як Федора може поставити діагноз людині всього одним дотиком руки? Як це можливо, щоб пальці людини випромінювали таку сильну енергію, яка фіксується приладами? Білоруську цілительку навіть запросили в Зоряне місто, де, за словами бабусі, її лекція справила велике враження на льотчиків. Сама Валентина Терешкова лікувалася у неї. "Я вилікував Терешкову за десять днів. У неї хворіли нирки, і я допомагав, а вона досі бігає", – коротко згадує про космонавта Федора.

Однак за оглушливим успіхом цілителя ховається велике сімейне горе: троє з чотирьох дітей загинули. Зараз поруч із 88-річною бабусею перебуває внучка Олена. Вона кілька разів на тиждень приїжджає з Мінська, де читає лекції з юриспруденції, щоб доглядати за господарством (у Федори в якості тварин є кури, собака і кішка), годувати бабусю і прибирати в будинку. "Що вони зробили з білоруським селом! Боляче дивитися. Раніше у всіх були великі ферми, а зараз у нас в Пільщиках жодна людина не тримає корову, бо не вистачає грошей на корми», – зітхає Олена.
Сама бабуся Федора на життя не скаржиться. "Багато людей похилого віку в моєму віці навіть не встають з ліжка, але не я", - каже цілителька.
Час розмов добігає кінця, настав час перевірити цілющу силу Федори на собі. Весь ритуал триває не більше 20 хвилин. Дуже гарячими і сильними руками не за віком цілителька проводить ними по тілу, час від часу тримаючи їх в одній точці, потім коротко і виразно вимовляє, наприклад, «Мені не подобається твоя груди» або «У тебе, моя дитино, гастрит». Федора назвала майже всі болячки кореспондентки, але й згадала про те, що раніше її ніколи не турбувало. Профанація чи передбачення? Вирішуйте самі. Нарешті бабуся дала мені напитися цілющої води з власної криниці і дала мішечок з місцевою, знову ж таки, глиною, якою потрібно мазати хворі місця. За все це вона не взяла ні копійки.

Коли ми виїжджали з Федори Данилівни, до будинку під'їхала інша машина, з Мурманська. Адресу білоруського цілителя жителі Мурманська знайшли на російському форумі. Їхати за багато кілометрів від рідного міста їх змусила непохитна віра в диво, яке має допомогти. І надія на те, що Федора - той самий праведник, без якого, за прислів'ям, не стоїть село.

Джерело: people.onliner.by