1079
Хаума Бей
Це казково красиве місце розташоване на південному сході коралового острова "Оху", яке є одним з найяскравіших представників архіпелагу Гаваї (Амеріка).
Я повинен сказати, що Hanauma Bay є рай! Що таке місцевий берег, який входить до складу кратера екстинуального вулкана. Тільки тут можна замочити на розкішному пляжі з «золотим» піском.
А ось амурові води цієї бухти, щоб ви буквально пішли божевільними, вони так ніжні і мальовничі, що ви хочете порізати: «Я щасливий!» До речі, ці води приховують дивовижну красу і різноманіття підводного світу. Поблизу цього бухти, екзотичні черепахи, риби, а також інші морські тварини купаються і більшість з них є ендемічними, тобто вони можуть бути бачити в цій точці на Землі. Тільки в 1967 році Ганаума Бей отримала статус резерву і був прийнятий під надійний державний захист.
Вода цієї бухти є домом до 450 видів красивих тропічних риб. Але більшість з цих найширших достаток виділяється своєю дивно яскравою забарвленням хребта, яку називають тут «хуну-юнь».
Що стосується архіпелагу, яка включає в себе затоку Ганауми, є 25 видів риб хірурга, які люблять витрачати час на місця, де хвилі серфінгу перервуться на корали, де є багато водоростей. Найчастіше в казкових водах цієї бухти є метелик риби, а також парропа риба. Найпоширеніші види золотих риб. Однак реальна пам'ятка Хануманської бухти – це зелена морська черепаха, яку Гаваї називають «хону». Нездатність цих черепах є те, що Гавайська віра уособлює їх з морем бога Амуаква. У найстаріших печерних картинах знайдено зображення останніх археологами. Хону в давні часи для борігів був джерелом їжі, оскільки всі види інструментів та красивих ювелірних виробів були виготовлені з його оболонки.
Цей факт, що Ханаума Бей є одним з найкрасивіших місць на планеті, підтверджує, що острів Оаху, ім'я якого, вічно, означає «місце, де кожен з них разом», щорічно відвідує понад 1 млн туристів. Крім того, Ханаума Бей входить до 10 найкрасивіших бухт планети за численними рейтингами та туристичними виданнями!
Як для перших людей на Оху, вважається, що вони були мешканцями сусідніх островів, вони заснували своє перше поселення тут в XII столітті, яке підтверджено археологічними екскаваціями. Першим європейським досягненням Honolulu був англійський До речі, цей чоловік відкрив шлях для торгових суден, які плавили між Азіями та Північною Америкою. У 1809 році король Камега III перейшов на Гонолулу з його судом, а в 1845 році Хонолулу було присвоєно звання Королівства Гаваї. У XX ст. в цих місцях була створена морська база Америки, назва якої відома багатьма - перловим Harbor. Наприкінці Другої світової війни Гаваї стала 50-ою державою Америки, а Гонолулу став сучасним містом.
Що я хочу відзначити в кінці, що Bay of Hanauma дійсно є райом в кожному сенсі слова, якщо у вас є можливість відвідати його, то ви повинні вирішити на ньому!