1004
Життя після коледжу.
А тепер ви закінчили вищу школу, в руках ви маєте диплом спеціаліста, ваш впевнений погляд спрямований тільки на яскраве майбутнє, думане в голову: свобода! Я можу зробити все! Я за дивовижну долю! Це в руках! Всі двері відкриті для мене!
А потім більшість випускників російських університетів стикаються з питанням: куди піти працювати? Як жити і бути корисним для суспільства? Здається, що під час навчання, все зрозуміло: підготовлений, відповів – 5, ви добре!
Найменше «фун» після закінчення закінчення неоднозначності. Приїжджає новий етап життя. Давайте спробуємо підготуватися до неї...
Ось короткий перелік престижних спеціальностей за останні 10 років (на основі економічних університетів):
- управління
маркетинг
- банківська справа
світова економіка
Туризм
- юриспруденція
Таким чином, значною частиною випускників є економісти, люди, які чудово розглянуть гроші інших людей і одночасно заробляють власні кошти.
Але це дійсно справа для молодих професіоналів? Як висока якість освітніх послуг? Питання більш риторики.
Не секрет, що середня вартість навчання в Московському університеті на рік еквівалентна хорошій поїздці за кордоном, і за 5 років це гідний автомобіль.
Я не намагаюся кинути камінь в саду, щоб наші чудові викладачі, які працювали важко покласти знання в наші голови. Я просто хочу сказати, що навчання не сидить ваші штани. Потрібні відгуки за допомогою практики.
Я даю приклад: друг шахти вдалося закінчити московську іноземну мову, не в змозі з'єднати два слова англійською мовою, зробив всі професійні переклади за допомогою перекладача в інтернеті. Ні для натяжної три.
Розробити тему якості послуг у сфері освіти, я хотів би побачити більше практики, можливості поєднувати теоретичні знання та досвід роботи без перерв, а не просто сидіти пари.
І знову приклад: як студент вечірнього відділу одного з Московських університетів, в 5-му році ми ретельно вивчили частини рамкового контракту (рамний контракт, предмет зовнішньоекономічної діяльності). Дуже важко сприймати суху презентацію інформації. 2 лекції проводилися на цій темі, тобто 3 години написання. Багато в групі, які вже працювали у спеціальності, зіткнулися з цими контрактами більше одного разу, але обов'язково були присутніми в парах.
Нерідко в університетах ваша оцінка сформована не фактом знань, але при відвідуванні. А якщо ти бувш, але якщо ви були на парі і припинили розмову, ти все ще зробив.
Ми будуємо місто майбутнього виключно грошовими відносинами. Москва стане найбільшим фінансовим центром у світі. Громадяни міста вирішують свої проблеми лише за допомогою адвокатів; для кожного члена сім’ї адвокат. Фантастика! Які професії потрібні суспільство? Від білого коміра до людей:
- фахівці в галузі медицини
- інженери
- фахівці нанотехнології
- хіміки
- ІТ-фахівці
- екологи
Вирішить все! Важливо, щоб любити те, що ви робите, але ми маємо достатню кількість офісних шлаків і бюджетних різців.
Дуже швидко, граючи в мобільний телефон, завантажуючи і складаючи головоломку з різних курсів в одну, купуючи диплом, 5 років навчання в університеті літати і починається пробудження: пошук роботи, численні інтерв'ю, часто безробіття, нездатність реалізувати себе.
Когнітивний диссонанс
Дуже часто після закінчення навчання молоді фахівці розуміють, що вони хочуть зробити абсолютно різну роботу і не шукають роботу за спеціальністю. Я неодноразово зіткнувся з ситуацією, колишні викладачі та викладачі займають позицію керівника, логістика. Дівчата з дипломами Університету Губкіна шукають себе, працюючи як фотограф, учасник польоту.