Тюрма - робота

Герої, або, швидше, героїні, з цього звіту працюють за проточним дротом. Ця пост присвячена вареникам жіночої колонії загального режиму No 155/4 у с. Жагушти, Алмати обл.

1,1 км У 1937 р. ця колонія була відкрита за наказом НКВД за затримання засуджених на політичні статті. Але тепер вони утримують жінок, які вперше вчинили злочин невеликої та середньої тяжкості, а також подають вирок для вбивства. Поруч знаходиться невелике село Жагашти, в якому мешкають близько тисячі людей. У колонії для поколінь працюють локалізи.

Ми їдемо в Турсинай Автова на трасі Бурундай. Вона веде машину впевнено і швидко і говорить про себе:

- Усі наші співробітники живуть в сусідньому селищі Жугашти, і приїдуть з міста. Я почав працювати в зоні 22, коли я закінчив коледж. Це був 2001, час ще складний, надання було слабким. Я почався з самого дна, я був відправлений інспектором до контрольної команди, де працював протягом 3 років. Тоді я зрозумів, що я хочу дізнатися більше. Вивчивши, пославши голову, це вже офіцерське становище, вищий статус і трохи більше грошей, але робота і відповідальність також достатньо. Потім вона пішла на материнство залишити, повернулася, знову поставила голову знаряддя, але тепер неповнолітні. У мене є всього 14 років, і все в одному місці. Я задоволена роботою, тепер багато людей хочуть працювати в МВС, але з яких причин вони не подаються в підрозділах КСУ. З одного боку, дуже важко працювати з засудженими, крім того, КУІС не так висока заробітна плата співробітниками інших підрозділів МВС. І багато злочинців бояться. І я не думаю, чому б боятися, якщо ви знаєте всі закони, працювати в законі, поводитися правильно? Не дивлячись на те, що вони є злочинцями, ми називаємо їх «Ви. й

За півгодини ми доставимо до Жугашти. У зв'язку з тим, що ми приїхали говорити виключно з працівниками про свою роботу, ми отримуємо згоду на зйомки - без будь-яких бюрократичних затримок. Ми проходимо процедуру ретельного догляду за виїздом на контрольну точку. Контролери відповідально підходять до справи, що бачить рекордер і камеру, негайно повідомляють керівнику зони. Настанова хороша – все погоджено, пропускаємо. Турсинай веде нас далі. Прасувальні дверні застібки глухі, і є стійким почуттям, що ми ввели ще один світ.

Кілька рівнів сигналізації, прокладки, або "мімоса", як місцеві жителі називають її, і неактний контрольний трек. По всьому периметру знаходяться пости, працівники яких швидко реагують навіть до польоту птахів, що літають минулого. Звідси практично неможливо втекти – за останні 10 років, ніхто не може пам'ятати про спроби втекти.

4. У Більшість тих, хто працює в області, є жінками, хоча пріоритет залишається з чоловіками. Більшість контингенту є довгостроковими, тобто засуджених, які подають вирок 3 до 15 років. З максимальним вироком 25 років є лише кілька людей. Це жінки, які вчинили кілька вбивств. колонія розрахована на 1,200 осіб, які діляться на 10 знімків, близько 100-120 жінок кожного. Тип проживання є барраки, тобто весь загін сну в одному хостелі. Стіни запахують вологою. Адміністрація бажала вирішити цю проблему і навіть звернутися до фахівців. Проектний інститут дала лише одну рекомендацію: щоб зекономити і перебудувати все. Отже, під час керівництва подряпини голову над цим питанням...

5. Умань Спочатку беремо до рибної консерви. Це найрозчине місце в Жагушті. Плата за шматочок: скільки протягом місяця вони будуть випускати продукти, так багато і отримати, так що спробувати. Наприклад, жінки в заводі, на «Швейку», отримують від 5 до 20 тис. тг, а тут - від 30 до 38 тис. тг. Зарплата встановлена республіканським державним підприємством Enbek. Не можна говорити жінкам. Хмари пари, збиток ножів і специфічного запаху не розкладаються розмови. Ми залишаємо поспішати.

6. Жнівень Жагушти жіноча зона. Що означає?

«Немає понять, так само, як не є королеви, королеви і пахаани, у нас є індексна зона», - коментує Турсинай в впевненому тоні. Всі правила, встановлені адміністрацією. У розкладі змивають, походять в їдальні по графіку, стежте за розкладом, походять в освіту, вийдуть у формуванні. Але часто змови, які не хочуть подати в режим. Ви знаєте, що важко працювати з жінками, ніж у чоловіків. Наприклад, при засуджених чоловіків розмова коротка: один раз сказали, що вони розуміють. І жінки повинні зробити зауваження кілька разів, вони не можуть контролювати свої емоції, відразу впадуть в сльози, і намагаються використовувати їх як аргументи. Моя думка полягає в тому, що ті, хто почався з контролера, з самого дна, вже психологічно готові працювати з засудженими.

р.

7. Про нас Я не можу уявити себе в цій ролі. Для жінок в'язниця - це останнє місце, щоб піти. Я думаю, що це дуже важко для жінки, щоб сидіти в зоні. Навіть в плані одягу складно: шарф, родзинка і не короткі стрижки - це звичайний одяг конуса. Діти, з якими вони відокремлені. Є жінки, які нічого не втратили, але дуже мало. Більшість людей хочуть піти додому в сім'ї. Вони мають право на текст, виклик, але тільки за розкладом.

8. У Далі йдемо на завод. Тепер ми супроводжуємо Анел Абдуваїтова, голова детагментації, який прийшов до майстерні, щоб контролювати роботу підопічних.

9. Навігація Коли я прийшов тут, це було дуже важко. Для того, щоб бути на внутрішній стороні зони для цивільного населення страшно. Коли ви йдете в, всі ці бари і роги є кіптявою. Спочатку я дивився на мій підопічних, я був оповіщення, я спробував спілкуватися акуратно з ними. «Спеціальний контингент» – це дуже слово говорить про те, що з ними потрібно бути обережними за словами, в поведінці. Тоді я зрозумів, що всі злочини, які вони були вчинені. Я просто взяв трохи часу, щоб адаптувати і звикнути до них, говорить Анела.

208754

10. У роботі дуже цікаво, ви можете дізнатися різні історії життя тут. Коли тюрма прибуває на сцені, я прочитав її справу першим. Доля людини перед очима. Ви знаєте, це готові сценарії для кіно. Як захистити і вбити дитину від нещасного випадку або зробити смертельну помилку за гроші, вона була в такій відчайдушній ситуації, що вона мала крадіжку. А, пристежений простим способом, вона «розфарбована» гроші. Вони лякають і кажуть, що якщо вони повернулися до цього дня, вони не робили це. А потім ви бачите їх родичів відхиляти їх, зателефонуйте їм моральні луки. Як вони зраджуються, коли вони в'язниці і так само потребують підтримки сім'ї і близьких. Як вони втрачають свою самооцінку, як вони відчувають і намагаються продовжити життя.

11. Жінки, які народжуються тут, відокремлюються від своїх дітей, надходять до дитячого будинку. Є мами, які протягом багатьох років не бачать своїх дітей, оскільки вони не можуть привезти їх з дитячого будинку або з родичами-охоронцями у поганих відносинах. У охоронців можна взяти дитину і не довести її. Це трагедія для мам. Я намагаюся підтримувати їх, говорячи, що ніхто не безпечний від суму, і це ваш тест. Вам необхідно пройти його з гідністю, вивченням, роботам і заслуговують на краще майбутнє. Зберігати руки, просто йти! Ви повинні вийти з тих людей, достатньо одного сором'язливого, опанувати нову професію, заробити гроші. На жаль, немає часу. Подаруйте своїм дітям гроші, подарунки.

195265

12. Найважчим для мене є робота з засудженими за ст. 96. Це коли жінки, після багаторічних бджіл і богослужіння, вбити своїх чоловіків або когабітантів. Їх психіку є shaken, вони непереносимі, гарячий, різкий. Я негайно бере їх під спостереження, проводить навчальні розмови. Я поясню, що ми не судимо їх, наше завдання полягає в тому, щоб контролювати виконання покарання. Ми допомагаємо їм служити вироку, який вони отримали. Ми працюємо разом. Вони не відразу, але роблять контакт, тому що тут, в стінах зони, це глава знецінення, яка є захисником своїх інтересів. Я шукаю свою допомогу. Я намагаюся допомогти їм, бо я знаю, що не кожен може говорити про її проблеми. Вони довіряють мене.

13. LA 155/4 - зона з розвиненою інфраструктурою праці. Енбек-Жаугашти успішно працює на його території. Завдяки хорошому управлінню, він був двічі визнаний в Каннах для його підприємницької діяльності. Enbek-Zhaugashty - це швейна фабрика з багаторічною історією, невеликим хлібобулочним і рибним консервним магазином. Завод може виконати будь-яке замовлення - від матраців і подушок до виготовлення єдиної робочої білизни, але в основному все пришивається тут для внутрішніх потреб різних одиниць МВС.

14. Порівняно з іншими установами, є високий відсоток зайнятості – від 50 до 70 відсотків засуджених. Це рідко. Як правило, на краще, 30 відсотків ув'язнених працюють в таких місцях. Але навіть тут, згідно з адміністрацією, всі майстер-класи не хочуть працювати.

15.00 р. Оксана Калина, заступник голови установи загальних питань та трудового використання:

- Вигоди не мають бажання працювати. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Вже три-чотири років тому ми мали черги, щоб отримати роботу в тому ж заводі або магазині, і зараз маємо потребу персоналу. Перш за все, запобіжники самі сперечають, що це не трудові колонії, але корекційні колонії! Ми пояснимо, що відповідно до ПЕС, корекційні послуги не тільки виконання щоденної процедури, але й підготовка та працевлаштування засуджених. Але ніхто не хоче працювати. Відповідь: для такої невеликої заробітної плати, працювати самостійно! Як ми працюємо. Наприклад, якщо ми приймаємо цивільних працівників нашої колонії, заступник головного бухгалтера має заробітну плату 38 тис. тг, звичайний інспектор отримує 26 тис. тг, а комендант, який має величезну кількість робіт, має право на заробітну плату лише 23 тис. тг.

16.00 р. Ми пояснимо, що перший критерій для проходження через суди є виключенням претензій. З тих пір, як ви не працюєте, ви не будете чекати пароля або перенести до колонії. У нашій компанії є лише один спосіб вирішення претензій. Вони йдуть в пекарню з задоволенням, тому що є час окупності. Але якщо пекарня переходить на шматочок, зарплата буде ще вище. І так, таймери сплачуються близько 25 тис. тг. А в швейних цехах оплатити тільки шматочок, але можна стати швівом, маючи щонайменше 4 категорії і досвід роботи на рік і половину. Є коледж в області, але вони не хочуть навчатися там. Ми пояснимо, що потрібно працювати, щоб здобути знання, і тільки тоді буде шанс покращити життя.

17.00 р. Але є недолік цих відмов. У минулому засуджені не прийшли з такими великими позовами, і кожен спробував їх розкопувати. Зараз всі жінки приходять з величезною кількістю страхів або для обстеження, або для державного мита, за шкоду, завдані. Тут, наприклад, після того, як в'язниця послужила частину строку, працювала, час прийшов на пароле. Вона пише клопотання, що вона усвідомила її провину, виправила себе, а в подальшому ніколи не порушить закон. Суддя дивиться на суму позову, яку вона була поставлена під судом вироку, і є – два мільйони, і з цієї суми було переоплачується тільки 100 тис. тг. Суддя говорить, тримають.

18 років Тобто, з одного боку, людина позбавлена свободи, з іншого боку, не існує реальної можливості покриття матеріальних збитків. Тому вони відповіли нам: ми побили закон, отримали нашу покарання, але ми не маємо нічого зайвих претензій і не мають наміру вислухати, ніж працювати для пені, краще служити весь термін!

19.00 р. У той же час ми починаємо турбуватися про жертви – телефон не мовчить в бухгалтерському відділі. Попри те, що наші бухгалтери зобов'язали злочин і не сплачують позови. «Чому не платите нас? Чому ви відправляєте нам тільки 500 тг? Він сказав: «Так, що він тільки заробив.» Після такої розмови наші співробітники йдуть в стаціонар. Вони просто не можуть витримати моральний тиск. У цьому році установа змінила 4 акаунти для претензій. А якщо ми не відповімо на телефон, то потерпілі починають писати скарги на відділ, комітет, Міністерство внутрішніх справ. Вони намагаються пояснити їх, і вони вимагають: дати нам наші мільйони. Як ми сплачуємо, якщо засуджені не зацікавлені в роботі?

до 1 2 3 4+

20. Оксана Калина:

до Я не бачу в будь-якій точці, що зберігає багато наших в’язнів у вимушеній ізоляції – вони не небезпечні для суспільства. Після того, як ви можете зробити тільки штрафи і елементи керування. Тоді держава не витрачала на утримання злочинців. Цього року для нашої установи було виділено 654 млн. тг. Одна і половина тис. тг витрачається на в'язницю в день. Але не тільки вартість їжі, але й для всіх придбаних пристроїв, технічного обслуговування та інших витрат. І все ще їсти, краще, ніж наші співробітники - пенсіонери. Навіть я не можу дозволити собі щоденну дієту так різноманітним, що вона підходить для засуджених. І уявіть, що все ж, є постійними невдоволеннями: вони кажуть, чому не видали яблука або сік сьогодні? І це питання запитує колишнього лікаря, засудженого з продажу дітей в Шимкенті, або жінки, які захопили дитину.

Сісти-помічник додає:

- Жінки і в зоні мають звичаюченість. У жовтні ми переключили до зимових уніформ, вони дали мені такі сцени. Вони прийшли в групи щодня. Розмір не підходить, куртки досить теплі. Або смужки відображаються не схожими, або попросіть замінити іншим кольором. Це як санаторій!

21. Після цього з'єднано відділ трудової організації засуджених осіб. Відповідає, що вона отримала скаргу, і вона відповіла: дайте їм чекати, я нічого не буду платити. В кінцевому підсумку співробітники залишаються в полум'я. Боротьба з жертвами не закінчується, вони продовжують писати скарги проти нас. І ми тільки встигли відмовитися від них.

Останнім часом злочинці на господарських засадах також стають частіше. Де в минулому вони були переважно засуджені від наркотиків і вбивства, тепер кожна друга людина засуджена за шахрайство. Вони не працюють і не будуть працювати. Жінки, часто з двома вищими освітами. Вони кажуть, «Чому ми будемо шити або чистити рибу?» Ні! Ми не заробляємо мільйони у вашій області.

22. Я запитав їх, «Що ви тут сидите, то що? Чи сплачуєте їх назад? «Припустимо, якщо вони доводять, що вони дали нам гроші, то ми повернемо його, і якщо вони не довели її, ми не повернемо її». Продається одна квартира до п'яти клієнтів, як можна дізнатися, що ви продали одну квартиру п'ять разів? Ви шахрайство! - "Чому ми сидимо тут." - "І тоді чого?" І тепер вони співають один одному: хто має оригінальний, і хто має підроблений документ. «Що не можна відрізнити, ви кладете ущільнення та фарбування всюди?» «Чи вирішили самі судді. й

23. Аіша Абілгазєва, голова детагментації, один з старостимів зони, який тепер можна розраховувати на пальцях. Коли ми приїхали до неї, вона поспілкувалась перед

- Виконувати загін 100 жінок, з майже 40 чоловік, сидячи під статтею 96, непросто. Багато засуджених психічно порушують, особливо тих, хто має довгі вироки. Ми допомагаємо хабарієрам, які ми обираємо серед активістів, які знають, як знайти спільну мову з кожним з них. Не тільки начальника знаряддя, але і засуджених на засіданні. Ми намагаємось поставити найбільш поважні жінки на місці чола. Ми не вибираємо відповідно до наших симпатій, перевага віддається найбільш міцному і впливовому.

24. Голова заготовки є більш чоловічою роботою, ніж жінка. У зв'язку з ґендером, ми є першими офіцерами, а потім жінкам. Мій чоловік є колишньою військовою людиною, тому він розуміє моє постійне навантаження. Ось в зоні мій другий життя. Незважаючи на те, що я був відлякуваний спочатку, засуджені з'явилися в одному обличчі. А потім я зрозумів, що вони люблять нас, вони повинні поговорити і проконсультуватися. З часом ви стаєте хорошим психологом і вже виявите людей після першого контакту. Є жінки, які не бачили кращого життя, і є ті, хто добре жив, але були спокусені простими грошима, вчиненими шахрайством і пішли в тюрма. У десятку років, як лідер команди, я звик до них. І вони звикли до нас, тому що багато років. З якоїсь причини закон найчастіше порушується жінкам віком від 30 до 40 років. Половина мого загіна 47 жінок, про мій вік. Це полегшить пошук контакту, а також впливає на те, що ми допомагаємо їм писати всі заявки (касація, звернення, клопотання про пародонту, матеріали до суду).

25. Жінки дуже емоційні, коли вводять зону. Буває, що вони не можуть пропускати суди, хвилюючись за своїх батьків або не можуть відвідувати похорон родичів – потім починаються тангроси. Вони втратить серце або їх свідомість. Я завжди маю valerian готовий в таких випадках. Як тільки нова дівчина приходить до мене, я відразу проводжу вступну розмову, дізнався, як вона чинила злочин, чи вона відповідає те, що вона зробила. З`ясуйте сімейний статус, чи є діти, скільки. Багато дітей живуть у дітей-сиріт, багато хто ще не спілкувався з ними або не може їх знайти. Для мене важливо дотримуватися режиму, рутину, і якщо людина впаде до розпаду, не бачить майбутнього, немає бажання виправити, то дуже важко працювати з ним. Тому ми намагаємося переконатися, що жінки не на межі згортання. Ми намагаємося, щоб людина не тільки не втратила контакту з сім'єю, але може знайти спільну мову з усіма. Я можу знайти дітей, надсилати запити до дитячих будинків, спілкуватися з родичами.

26. Окремий блок містить три занурення дівчат, засуджених за розбій: вирощені стільниковими телефонами своїх однокласників.

2019012 _ Новини

27. Також на території установи є будинок дитини і колонія для дівчаток-хлопців. Дві роки тому в цій колонії пройшли 50 дівчат, але зараз завдяки гуманізації і амністії кількість засуджених скоротилися до трьох. Для злочинів малої та середньої тяжкості неповнолітніх вироків даються. На відміну від дорослих, вони мають різну повсякденність. Після школи вони можуть дивитися телевізор і йти про свій бізнес.

28. Альтині Жумабекова, голова детагментації, використовується для роботи вчителя в дитячому садку в с. Жугашти. Після того, як садок був закритий, вона отримала роботу в колонії:

до У промисловій зоні працюють 120 жінок. Це дуже добре, так як є менша міцність для досвіду. Непросто, це нерв. Часто буває, що вони отримують листи з дому і дуже зміщуються, крі. Сьогодні лист прийшов на мій підопічним – мій син був ув’язнений для рум’янства, і загинув довго. Не хочу, щоб він пішов через те, що вона пройшла через. Вона відчувала себе як щось було неправильно. Я використовую, щоб приїхати щодня і запитати, якщо лист прийшов.

29. Так буває, що чоловіки залишають жінок, йдуть на інші і писати на них: «Одружений чоловік.» Більшість жінок у моїй команді мають довгі вироки, навіть 22 років. Чоловіки не зазвичай чекають жінок, щоб служити часом. Найскладніші роботи з засудженими за статтю 177 (фрад). Вони збивають, шукаючи переваги для себе, намагаючись знезаражувати вас. Кожна заявка, яку вони роблять, такі як дата, необхідно ретельно перевірити. А коли вони пишу клопотання про розбіжність, вони не згадують своїх мільйонів угод. Однак вони сподіваються, що вони будуть прощати.

30. І коли вони відмовляються, вони починають турбувати, хістерія. Я кажу їм, "Дівчинки, у вас є такі величезні видатні позови, і ви хочете піти в пенеальну колонію?" Це неможливо!

31. Найбільша проблема і біль для засуджених – їх діти, з якими вони відокремлені. Шукаємо знайомства. Я розумію, як мати і спробувати не відмовитися від дати, і для хорошої поведінки у вигляді заохочення я даю додаткові дати. Так як вони не повинні лікуватися людиною.

р.

32. З року до року нічого зміни в колонії: ліфтинг, перевірка, брифінг, супровід, контроль, особисті розмови. Замінюються лише засуджені та особові особи. Серед співробітників колонії є великий оборот, адже не всі можуть витримати монотонію і конкретну ситуацію. Робочий день голови детагментації починається в 7 ранку, з ранковою перевіркою і триває до 8 вечора, і якщо ситуація в детагменті не зникає, то довше. І так всі шість днів на тиждень, і на свята - розширена версія сервісу. Яке життя йде в зоні. Вимкнено, що самі співробітники також подають вирок разом з їх підопічних.

Турсинай бачить нас і раптом каже:

- Ви знаєте, що я шукаю найважчіше про свою роботу? Щоб дорослий не міг бути освіченим. Він може допомогти, а потім, якщо він хоче, візьміть шлях корекції.

Джерело: www.voxpopuli.kz