Окапи

Є кілька ссавців на землі у порівнянні з іншими тваринами - близько 3,500 видів і кількості підвидів. Однак деякі вчені не розпізнають підвиди і вірять, що є близько 4500 видів ссавців. Але навіть так, це ще не достатньо, і багато хто з вас може отримати враження, що ссавські зоологи мають кілька проблем. Не існує одного, щоб відкрити, і де ви знайдете велику тварину, невідомою для науки, якщо весь планета вже навчалася і досліджена? Добре, є комахи, деякі дрібні фриги або лікворі, або принаймні птахи – серед них ви все ще можете виявити когось і може бути де збереглися невідомі види. А нові види ссавців сумніваються.

Не дуже цікавим для вивчення вже відомих ссавців зараз: люди займалися ними протягом тривалого часу - і анатомізують, і тум, і навчають, і вони вже знають все про ссавців. Я не знаю, якщо кожен думає так, але там і скептиків. Але я, в свою чергу, хочу негайно об'єднати їх і сперечатися з деякими цікавими фактами.

На початку XIX ст французьким природознавцем Георгієм Кув'єр заявив про те, що «примітити нові види тетраподів дуже мало». І було виявлено багато нових, абсолютно невідомих видів ссавців. На початку ХХ ст. маловідомий, але дуже впевнений німецький зоолог висловив ідею, що з кінцям XIX століття зоологічними відкриттями також закінчилися. До цього XX століття «відповідав» йому принаймні п'ятдесят дивовижних відкриттів - список великих мешканців нашої планети поповнений новими видами тварин невідомими до теперішнього часу.
доб.
Перші з них такі незвичайні ссавці як окапі. Це важка і м'язова тварина розмір великої доньки, з приручками на ногах і невеликих ріжок на її голові. Крім того, історія його відкриття є реальним детективом, з якого, до речі, зоологи мають багато. Проте, найдивовижніше і цікаво виявилося пізніше: нові види тварин Okapi був близьким родичем цирка. Зоологи мали багато роботи, але варто це: дрібні окапі і найвисокі тварини в світі були близькими родичами, оскільки вони мали загальний предків. Ну і не схожа. Подивіться на фото Okapi нижче.