Elon Musk - новий Steve Jobs. Правила життя Елона Муска

У ЗМІ почали чути більше і більше пропозицій, які Елона Муск – екс-PayPal, генеральний директор Tesla Motors, Solar City і SpaceX – це новий Steve Jobs. Я люблю читати різні статті про нього. У нас є LIFE Фінансова група та життя. SREDA VC, мабуть, #1 поп-зірки.

Я вирішив зібрати всі цікаві частини різних матеріалів.

Маска Біографія

Елон Муск – американський інженер, підприємець, мільярдер. Він взяв участь у ранніх стадіях PayPal, які було продано в 2002 році за 1,5 млрд $. Крісла дошки Tesla Motors та SolarCity.

Муск народився 28 червня 1971 в Pretoria, Південна Африка. Його батько був Південноафриканський інженер і його матір був канадською моделлю. Після виходу котула працювала консультантом дієти. У сім'ї три дітей.

У віці 10, Муска отримує комп'ютер в подарунок і навчається програмі. У віці 12 він робить свою першу угоду: за 500 доларів він продає Blast Star, відеогра, яка розробила в стилі Space Invaders. Мета гри, створеної Муском, полягає в тому, щоб стріляти на рядах відчуження від лазерного рушіння в нижній частині екрана.

Підліток інвестує гроші в акції фармацевтичної компанії, бізнес якого вже здався через газети. Муску пізніше продає їх за кілька тисяч доларів. У віці 17 років витрачає кошти на навчання в Канаді. Батьки oppose, але Муск глухий до заборон, і вони не мають фінансового важеля.

У Канаді дізнався про безцінність. «Я зробив різні експерименти про те, як вижити на менш ніж $1 день без отримання scurvy», - сказав він Лос-Анджелес Times. Наприклад, соус спагетті з зеленим перцем (для вітамінів). Я дізнався, що якщо ви не купуєте гарячий собаку готовий, і зібрати його самостійно, він коштує 25-30 центів.

У 1992 році переїхав до США і вступив до Університету Пенсільванія на вивчення фізики і бізнесу. У 1995 році він вирішив писати докторантура в Університеті Станфорда, але він був тільки в лекції про кілька разів. замість того, як Муск, 23, в квартирі Пало Альто він орендує з трьома іншими студентами, знайдена компанія Zip2. У 1999 році Zip2 було придбано за 307 млн. дол. США компакт-диском. З них Муска отримує $20 млн. Він купує McLaren F1, невелику площину, нарешті переходить з орендованої квартири до кондоміну.

У березні 1999 р. Муску з'єднано X.com. У 2001 році компанія змінила свою назву на PayPal. У жовтні 2002 року PayPal було придбано eBay за 1,5 млрд дол. США, на момент продажу Муску належить 11,7% компанії.

У червні 2002 року Муск заснував свою третє компанію, SpaceX, яка наразі обслуговує генеральний директор і головний інженер. Ідея в першому наближенні проста і навіть поширена: компанія встановлює невеликі приватні сонячні електростанції (з потужністю декількох кВтів, які охоплює потреби середнього домогосподарства) на дахах житлових будинків і підприємств. Це те, що Solar City не виробляє їх і найчастіше не продає їх, але досить орендувати їх, так як вони зараз говорять, в довгостроковій оренді. Це допомагає клієнту розрахувати, скільки вони заощадять, відключаючи від звичайної до сонячної енергії, розробляє сонячні панелі для кожного випадку, приваблює кредиторів, які фінансують угоду, а монтують дахові панелі самостійно. Коротко про те, що замовник — переважно звичайні американці — фактично отримує окрему сонячну електростанцію під ключ. Не купуйте нічого, не оплачуйте кредити. На найближчі двадцять років він просто, як звичайно, сплачує щомісяця за електроенергію. Сонячне місто зростає швидше, ніж будь-який конкурент. На території країни майже три десятки операційних центрів, новий клієнт кожні п'ять хвилин і довга лінія людей, які хочуть переключати їх додому або офіс на сонячну енергію. Компанія встановлена панелями на десятки тисяч будівель і вважає себе найбільшим гравцем на ринку чистої енергії США.

У червні 2010 року Tesla Motors провів IPO, перший IPO автомобільної компанії U.S. з 1956 року, коли Ford пройшов громадський. З моменту свого заснування Tesla ніколи не показала щоквартальний прибуток, а загальна втрата у 2009 році склала 230.5 млн. дол. США. Але розміщення супер успішним: акції розміщуються в 17 доларах в коридорі 14-16 доларів, на перший день торгів, котирування на засобі NASDAQ на 41% до 23.89 $. В кінці 2013 року журнал «Forbes» назвав «Тесла» найбільш вигідні акції року.

У 2008 році журнал «Esquire» увійшов до списку 75 найвпливовіших людей XXI століття. У червні 2011 року присуджено премію «Генерлін» за досягнення в комерціалізації простору. У лютому цього ж року журнал Forbes увійшов до списку 20 найвпливовіших генеральних директорів за віком сорок.

Згідно з Джоном Фавро, режисером фільму Iron Man, Елоном Муским служив прототипом основного персонажа (Tony Stark, відіграний Робертом Дауей Jr.). Муску також з'явився в Iron Man 2 як себе (Buddy Tony Stark). На всіх заходах Муск більш схожий на комічний характер книги, ніж справжня людина.

Муск став другим підприємцем в історії Кремнієвої долини, який вдалося знайти три компанії вартістю понад $ 1 млрд – PayPal, SpaceX і Тесла (перший був Джим Кларк).

Правила бізнесу Елона Муска

Муск не тільки бізнесмен, але і інженер: він особисто бере участь в проектуванні електромобілів і космічних апаратів. У епоху, де найкращі погляди на людство, з’ясовуючи, як отримати людей, які клацають на оголошеннях, – Муска присвятила себе простору та альтернативній енергії. Він грає іншими правилами і робить його дуже добре. Як це зробити?

Русь один: Запитати питання

Коли Елон Муск був депресований, він почав поглинати філософську та релігійну літературу. Але найцінніші уроки, він сказав, що він згодом дізнався з книги Дугласа Адамса до Галактики. «Я навчаю мене, що найважчіша частина йде з правими питаннями. Після цього все інше дуже просто. Він був запрошений епізодом, в якому гігантський суперкомп'ютер, після декількох мільйонів років знежирення, відповідає «майорне питання життя, Всесвіту та Все Ельза» з безглуздою кількістю 42.

«Я прийшов до висновку, що нам потрібно підштовхувати межі свідомості людини, щоб дізнатися, як запитати правильні питання», - сказав Муск. Коли я був у коледжі, я постійно замислювся про те, що найбільше впливає на майбутнє людства? Муск вирішив, що це буде інтернет, перехід на відновлювані джерела енергії і перерозподіл людей на інші планети. Він вирішив спробувати допомогти кожному з цих напрямків. Але спочатку йому потрібні гроші.

Рулі два: Не думайте з аналогами – дискектна реальність для основ

Основна перешкода для справжніх нововведень, за словами Муска, є середовищем людей, які думають в аналогії. Як результат, в більшості випадків, вони просто намагаються зробити щось краще замість створення щось нове. Муска вважає принципово різним: У фізики є поняття фундаментальних принципів. Ви виявляєте реальність до його фундаментальних фундаментів. І ви починаєте робити аргументи звідти. Це вимагає набагато більше психічних зусиль. й

Протягом десятиліть простір здавалося необхватим для приватного бізнесу. Його розвиток залежав від величезних бюджетів і залишався передрогативним урядам. Муск був впевнений, що вартість створення і запуску ракет може бути зменшена в десять разів. Але спочатку він необхідний для перевизначення мети пробілів. Основна місія SpaceX, говорить Муск, не доставити астронавти і вантаж на орбіту, і колонізувати інші планети. Якщо ви хочете перемістити частину людства з Землі на якийсь місяць Юпітера, ви повинні з'ясувати спосіб, щоб зробити це щадно.

SpaceX і Musk змогли розробити ракету Falcon 9 і космічних апаратів Dragon від нуля. НАСА оцінює, що створення Falcon 9 має коштувати $ 3.9 млрд, SpaceX зустрілися $ 300 млн. Компанія Муск також пропонує найнижчі ціни у світі для доставки вантажів на орбіту. Сьогодні, космос X володіє контрактами на 4 мільярди доларів, тільки третина яких від НАСА, решта від приватних компаній.

Мускава сама очікує, щоб померти на Марсі. Але не на посадці.

Рулі Три: Мрія: Ви змінюєте його.

У 2008 році Tesla Roadster став першим повністю електричним автомобілем в серійному виробництві. У 2012 році компанія Tesla почала продаж седану модель, спрямовану на ширшу аудиторію. Минулого літа на презентації моделі С, Муска категорично заявили, що в двадцять років більше половини автомобілів, вироблених буде повністю електричним: «Я впевнений, що це буде».» Я б хотів би ставити гроші на ньому. Ті, хто бажає зробити таку ставку досить. Навіть згідно з найбільш оптимальними оцінками аналітиків, прогноз маски не може стати справжнім. Але засновник і генеральний директор Тесла навряд чи засвоюється: шляхом гасіння реальності він змінює його.

Дійсність спотворення поля є терміном, який складається з співробітників Apple, щоб описати можливість Steve Jobs переконувати себе та інші, які виконують неможливе завдання дійсно можливо. Згідно з підлеглостями Муского, Елон також має таке поле. «Це просто пошиття фактів, щоб відповідати дійсності», - заявив колишній віце-президент Tesla Darryl Sirai. Ось ще одна цитата з Райа Вєрта, редактора автомобіля Jalopnik: «Я не вірю йому». Тексти пісень, а це означає: Я не думаю, що він лежить. Я думаю, що він вважає, що він говорить. Але я впевнений, що це абсолютно неправдиво. й

Tesla Motors неодноразово продемонстрував невдачу, а стартап був на межі краплину кілька разів. М'як колись мав продати свій Maclaren F1, щоб продовжити життя дичинської компанії. Але він продовжував говорити про те, що все було добре. Тексти пісень, а це означає: І в деяких дивовижних спосіб, речі дійсно отримали краще.

Рулі чотири: Інвестування в проекти, які можуть зробити різницю

"Я не хочу бути дідом, який не може перевірити свою електронну пошту. Я не думаю, що я починаю новий інтернет-бізнес в майбутньому. Мені здається, що я повинен зосередитися на створенні речей, які можуть мати позитивний вплив на майбутнє людства. Я хотів би бути залученим до речей, які змінять світ.

Рулі п'ять: Завжди запитайте, "Чому не?"

«Я завжди думаю, що це те, що наші знання про те, що це правда. Можливо, є ще одне пояснення? Я роблю це з першого класу. Я завжди суперечила всім. Зробляв своїх батьків. Я ніколи не вірю, що вони і завжди просять їм відповісти на запитання «Чому?» Тоді я спробував побачити, чи відповідав їм почуття. «Для того, що ви можете зробити краще і запитати правильні питання. ?

Рулі шість: Ви повинні бути Томас Едісон, не Нікола Тесла.

Тесла Мотори названі Нікола Тесла, оскільки ми використовуємо деякі його винаходи. Цей хлопець, безумовно, заслуговує на більш публічне визнання. Але щоб бути чесною, я завжди хотів Томас Едісон краще, тому що на відміну від Тесла, він зміг принести свої винаходи на масовий ринок і зробити їх доступними для всіх людства. Тесла не вдалося. ?

Рулі сім: робота важко. Занадто багато.

«Я працюю з ранку до ночі. Проживав в одному складі, де він орендував офіс і зливається в замкових кімнатах місцевого стадіону. Але я врятував в оренду квартиру, а в перші два найскладніші роки тримала компанію.

«Робота 80-100 годин на тиждень. Це збільшить шанси успіху. й

«Люди, які знають мене, як я думаю, добре мені. По суті, до того, як я вогонь, вони завжди думають про мене.

«Я думаю, що це помилка, щоб наймати величезну кількість людей, щоб отримати складний технічний продукт». Кількість ніколи не компенсує талант, але, як правило, повільний прогрес і збільшення вартості продукту.

Рулі вісім: Не можна змінити світ без ризику.

Коли Генрі Форд почав виробляти дешеві і надійні автомобілі, люди не відразу прийняли його. Це був величезний ризик і він оплачується. ?

«Космак хоче бути компанією, яка може перемістити людей на інші планети, тому що я думаю, що це найбільша мета, яку життя може мати». А поки не варто забувати і про більш багатомовних речей, дуже корисно мати такий вид Святої Граїл, пошук якого стає довгостроковою метою і основним джерелом натхнення. ?

Диффікулт на маску, виданий 2008 року — його бізнес на межі банкрутства. У 2007 році, коли розпочато масове виробництво двосерцевого спортивного електромобільу Tesla Roadster. Автомобіль був запланований на продаж за $ 92,000, але насправді виявилося, що $ 140,000 тільки матеріали для його виробництва. Муска відмітила погану роботу співзасновника Мартіна Єберхарда і звільняє його як CEO. Він відхилений і створює блог Teslafounders.com, де він описує Муску як безсердно і короткозору людину, яка загинула творчий дух компанії і дав їй реальну кровопостачання. Мускавець прокладає майже третину своїх співробітників, закриваючи детройт офіс, і притискаючи постачальників для зрізання витрат. В результаті роудстер розпочав продаж у 2008 році за 199 000 доларів. Пізніше Муск на сторінках Inc приймав, що в кризові роки він кинувся і зрозумів, що він кричав у своєму соні. Тексти пісень, а це означає: Але речі повільно отримувати краще. У грудні 2008 року НАСА присуджено угоду про космічних апаратах на суму 11,6 мільярдів доларів за 12 рейсів нової ракети Falcon 9 до МІС протягом семи років. У травні 2012 року є успішний тестовий рейс без вантажу, в жовтні 2012 року перша партія вантажу доставляється без проблем. У березні цього року було відмовлено три чотири двигуни, а сонячні панелі не розголошувалися, але проблеми були вирішені і стикалися. Він також може врятувати Тесла. У жовтні 2008 року м. Мускав запевнив, що він погодився збільшити $40 млн від акціонерів. По суті, він єдиний, хто погодився інвестувати і дає $20 млн готівкою. За допомогою цієї акції, інші інвестори також дають гроші. «Елон був прийнятий подумці про зміну світу. Він вважає, що «Що не має ніяких грошей?» говорить брат Кімбал, співзасновник Tesla і SpaceX. У лютому 2010 р. Муску заявили про те, що всі гроші на банківському рахунку та були на заробітній платі $8,255 на місяць. У червні 2010 року Tesla Motors провів IPO, перший IPO автомобільної компанії U.S. з 1956 року, коли Ford пройшов громадський. На честь ІПО Тесла Муск дозволяє себе і перші з 2002 року відпочивати — чотири дні у французькому полінезі, ще чотири дні приїжджає до Бразилії, щоб відвідати родича. «Для своєї молоді, це найгірше місце, яке я коли-небудь жив, – розповідає журнал Inc.. Пахне, листи плямисті, чесно, клопи прикусу. Але це було дивно! У нас є великий час!

Rule Nine: Гвинт МВА! Основна освіта

Я не рекомендую МВА. МВА не потрібна, це погана ідея. Курси МВА навчають абсолютно неправильно. Вони не навчають людей думати. І найпрестижніші курси, гірше. Як навчає людей думати про те, що вони спеціальні, а потім вони не можуть приймати відгуки і неупереджено аналізувати свої помилки. Попри мій ступінь, не через нього. Ми спеціалізуємося на наданні послуг та рішень для бізнесу.

«Фізика багато допомагає тому, що математика, яка підприємці спираються на дуже примітивний порівняно з математичним апаратом фізики». Я пам'ятаю, як в курсі аналізу ринку цінних паперів, викладач пояснив, які матриці. Я був шокований. Якщо ви знаєте достатню математику для фізики, вирішите економічні проблеми без зусиль. Багато вчених, які занижують себе в цій галузі. Насправді, вони знають більше, ніж вони думають. Ви можете застосувати фізичний спосіб мислення практично будь-якої проблеми - це універсальні методики, які працюють у світі економіки, а також у світі фізики. ?

«Увімкніть, якщо ви не хочете працювати як фізика після закінчення навчання, що освіта дуже корисно. Тому я рекомендую навчати фізику як фундамент, а потім приймати різні прикладні інженерні курси, щоб визначити напрямок, який найбільше цікавить і нехтуючи мистецтвами і гуманітарними ресурсами, особливо історія. І буде добре вивчити кілька економічних суб'єктів, хоча б навігувати термінологію. ?

Рулі десять: Красиві дівчата не люблять nerds. Вони люблять найкрасивіші.

Зростаючи в Південній Африці, було дуже невелике співтовариство, і я мав дуже мало можливостей поділитися своїм пристрастю з ким-небудь. Серед своїх колег, ніхто не зацікавився програмуванням. Я майже змусив їх відтворити D&D. У турнірі взяли участь близько чотирьох осіб. Я грала комп'ютерні ігри, я писав програмне забезпечення, і я мав мої штани пов'язані. Це не просто для мене. Дівчата не хочуть їхати на дати з собою. І зробив багато інших речей, таких як будівельні радіо, виготовлення ракет. У Південній Африці вони не продаються в магазинах, тому довелося розібратися в складі ракетного палива, покласти інгредієнти в розчин, заправити ракету і запустити його - з непередбачуваними результатами. ?

Перші два роки життя в Сполучених Штатах навчався в Університеті королева в канадському місті Корестон і зустрівся з майбутнім дружиною Джастін. Він бачить красиву дівчину з вікна, приходить і, лікуючи, що вони вже зустрічалися на вечірці, запрошують його в кафе морозива. Justine згадує: спочатку вона погодила, а потім вирішив позбутися від свого хлопця - повісити ноту на дверцятах її кімнати з проханням не турбувати її більше. Але коли вона виходить з дверей, Elon's отримав два морозива. Неперевершеність підкорила дівчину. Вони одружилися в 2000 році і мали шість синів (одна загиблість).

Після першого $20 млн у столиці Макларен Ф1, невелика площина, приватна кондомінія, «Друга рутина не змінилася, крім цього вона додала уроки пілотування», – згадує Джастін на сторінках Marie Claire. Замороження Елона здавалося анотації та неіснуючого - серія нулів у своєму особистому дивному світі. Я жартував, що це час для того, щоб змінити мене в супермодель. замість того, він отримав на одному коліні прямо на вулиці кута і запропонував мені. й

Але в 2008 році починається розлучення Муску і Justine. Вона, професійний письменник, докладно про весь процес розлучення на своєму блозі, підтвердивши її пошуки про Муску як жорстку і самоспокійну людину: Не може бути ослабливим. Ці ж якості, які принесли йому надзвичайний успіх, є причиною, чому тільки його життя може бути жив поруч з ним ... і там не існує компромісів, не менше, тому що він не встиг за це.

У 2010 році Муск офіційно зареєстрував відносини з британською акторкою Талула Рілі. У 2012 році вони розлучаються без дітей.

Не одружений зараз. Більше того, одружений на роботу:

П.С. До речі, 2001-2002. Муска відвідає Росію три рази, намагаючись організувати запуск за допомогою декоммісійної міжконтинентальної ракети за мінімальною вартістю.