Життя в Америці

26 грудня 2012 року автор і його родина переїхали з Росії в США. Через рік він поділився сюжетом про переміщення, роботи та життя в невеликій частині Вашингтонської держави. Якщо ви патріотизм Росії, не читаєте - ви не будете переконувати мене, але ви будете неприємними. Все це емоційно і дуже суб'єктивно. Це нудно.

й Я 34 роки, одружений, з дочкою. Він народився і жив протягом 33 років в Санкт-Петербурзі. На момент переходу він працював на Microsoft Russia приблизно 6 років, що автоматично означався «проти багато часу в Москві». Я ретельно проїду по Росії, але я не претензію, щоб дізнатися настоянку, як я зазвичай відвідав великі міста з хорошими готелями. Але люди побачили різні, дуже різноманітні, таким чином, маючи на увазі і душу певну думку і рішення для переміщення.

Це де починається суть і мій досвід. При відмові рухатися, важливо мати правильне повідомлення і ідею переміщення. Це допомагає не так багато зборів в Росії, як при прийнятті важливих рішень на землі. Ми залишаємо за собою можливість «підтвердити, що я повернемо» і «підтвердіть, що я не повернемо». Ви не знаєте нічого, все може змінитися протягом часу. Я вважав варіанти «найбільш ймовірні» – відповідно, я не повернеться або повернемося. Мій варіант, ймовірно, не вдалося повернути. Але я, ймовірно, не повернуся до Росії.

Ще раз, цей підхід не впливає на те, як ви готуєте до руху. Я не збираю мости. Залишається, звичайно, і сім'ї, і друзів і, як сміливо покласти весь один ряд, майно, включаючи нерухомість. До того ж ви отримали ще одне громадянство і не запустили нові корені житла, стара квартира не варто продавати - ви ніколи не знаєте, чому і в який час ви повинні повернутися. Але в новому місці потрібно планувати життя, якщо це не назавжди, то дуже довго. Звичайно, враховуючи всі ризики, як економічні, так і міграційні. Це робить життя і життя набагато простіше. Немає нічого гірше, ніж тимчасовий працівник. Це відповідь на одне з найпопулярніших питань: Чи можу я повернутися? Я не збираюся.

Як ми переїхали.
Це простий і складний. Я був evangelist в Microsoft Russia. До цього він був 3-річним консультантом SharePoint. Microsoft вже багато років працює на програмі. У Microsoft ми маємо внутрішній портал роботи. Я, щоб говорити, відстежував його на тему хороших позицій в різних країнах. І так в березні 2012 року він знайшов хорошу вакантну вакансію в штабі Microsoft в Redmond (на нашу думку, в «корпсі»), попросив менеджера з найму, якщо він розглядав «густих робіт» і, відповідно до процесу, відправив його резюме.

Тоді було 6 місяців очікування, які не скасували поточну роботу, дводенне бліц-криг в Червонмонді з проходженням шести інтерв'ю і простеженою війною з численними повільними комадами для проходження мого випробування. У зв’язку з тим, що в рамках проекту «оффер» та ще 3 місяці планування вильоту, Електронний звіт за 2012 рік, епоху з візою, комісією та дорогою. Це було неймовірно важко для мене без підтримки сім'ї, яка закінчилася і продовжує закінчити витрати професії Дад. Миша Черномордіков, Саша Ложекін та Діма Марченко за їхнє розуміння та серйозну підтримку - не кожен менеджер допоможе в таких випадках.

Ви повинні обговорюватися окремо.

Ми отримали сімейну візу (L1, L2). Він відрізняється від відомого H1-B двома способами:

1,1 км Треба бути внутрішньою компанією трансфер, тобто переїзд через зміну географії працівника в межах однієї міжнародної компанії. Ви не повинні бути тільки працівником цієї компанії, але і працювати там не менше одного року.
2,2 км Дружина заявника може працювати в США і, на відміну від заявника (тобто мене), в будь-якій компанії. Як з H1-B я можу працювати лише в Microsoft.

З точки зору транспорту речей (скатерти, книги, дитячі іграшки, меблі тощо), все вийшло дуже просто. А потім процес переїзду Microsoft вперше зарекомендував себе у всій своїй славі. Велике спасибі Інтердану, спеціалістам якого в найкоротший термін всі заплановані, упаковані, перевозяться через митні (в тому числі дозвільні документи на експорт картин), перевозяться і доставлені. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Якщо є гроші на такі, швидше за все, дорогі послуги, я дуже рекомендую.

Наступна пара веселих речей, щоб зробити з переміщенням до Microsoft, є тимчасовим житлом і автомобілем. Після прибуття ми отримали ключі до тимчасового будинку в м.Беллевуе та машині. Будинок, до речі, було дуже добре. Я не говорю перший день так легко. Жеребець, висока температура дочки, відсутність багатьох основних речей в повсякденному житті грали роль. Це одне, щоб приїхати в туристичну конференцію і зовсім інший – після 18 годин на дорозі шукати магазин з правою дитячою їжею. Якщо він не був для Дмитра Ніконова, то перші кілька днів був кошмаром. Дякую, Діма! Ви врятували мене мільйони нервових клітин.

Ми пішли 26 грудня, точно після Різдва. Кілька тижнів до того, як ми залишилися, ми зв'язалися з агентом з адаптації – особливою особою, яка допомагає нам адаптуватися до нового місця з точки зору повсякденного життя: знайти правильні магазини, постійне житло, отримати ліцензію місцевого водія і так далі.

Так ось 2 січня 2013 року, і я раптом технічний євангеліст у групі Евангельизма Microsoft в Redmond, Вашингтоні.

Моя робота.
Цей випадок, з явних причин, включає в себе багато специфіки – десь непереборна більшість з вас, а десь конфіденційна. Я не сховаю, я щаслива. Незважаючи на те, що в Корпусі не було мети, але це означає, що я закінчив команду, яка зробила те, що я завжди любила більшість — тестуючи новітні технології Microsoft, перш ніж вони були випущені в світ. Важко приховати хвилювання, коли ви починаєте вивчати новий напрямок перед рештою компанії знає про це поза виробничим підрозділом і... наша команда. Люди, які захопили мене багато років, тепер можуть працювати над спільними проектами. Не можна просто бути на передній стороні технології, але побудувати його. Гарний, прохолодний. Вони також сплачують гроші.

Що таке Америка?
Я вже писав більше тисяч слів, і так далеко не один на випадок. Час, щоб дістатися до точки. Я не хочу.

Я не люблю це.

1,1 км Жінки та дівчата в плані їх сприйняття самими чоловіками.
Так, це реальна проблема. Якщо ви хочете одружитися, краще це зробити в Росії. Не існує шансів на всі держави, але набагато складніше через різницю в психіці.
Проблеми у роботі, зв'язку та спільному пиві пива, швидше за все, не стануть ніяких. І навіть навпаки, вони знають, як зробити бізнес і весело тут не гірше російської. Контрари до преюдії, заборонені теми в п'яти американських компаніях не більше, ніж в російській мові - обговорювати уряд, бос, чорношкірі, індуси, китайські, геї і Linux вентилятори. Але любовний зв'язок - це різні страви. Будь-який можливий, але тисячі разів складніше.
В короткий час це випадок, коли потрібно перейти до Тули з вашим самоваром. Російські дівчата найкрасивіші.

2,2 км Американці живуть на іншому континенті. 99,99% американців не піклуються про світ. Вигравши локальну футбольну команду («Американська») – тисячі разів більше, ніж катаклізми в Європі. І це не про новинки (Я не бачу його), це про людей, які говорять один одному в офісі, на обід і просто на зустрічі.
Не заважає життя, іноді заважає роботі.

3. У Система заходів. Матусі, фунти, ступені Fahrenheit, дюйми, унції і ноги – горять в пеклі. Я знаю, що я буду використовувати для цього! Щодня. Я думаю. Не використовується для цього року.

Що вам подобається? Я не буду описати всі деталі, я спробую доторкнутися на основні приклади.

1,1 км Повага людей. Повага (крім іммігрантів)
Я ніколи не був билений в рік. Нема! Одного разу я пішов в магазин «Російський».
Моя дочка ніколи не була пропущена п'ятою людиною з сигаретом у зубах.
При повороті наліво, ніхто не затискав напрочуд (хоча я все ще дивлюся в дзеркалі на машині). Кожна людина дуже полога на дорогах.

2,2 км Законодавство.
Якщо є правило, це переважно слід. Якщо відступник спійманий, він кладе на суд.
Це не означає, що кожен, наприклад, зберігає обмеження швидкості. Але якщо ви половили, то крім фактичного штрафу ви отримаєте збільшення вартості страхування. Чи можна уникнути покарання за незначні правопорушення? Ви можете. Зателефонуйте юристу, давайте йому шукати помилки в процесі складання протоколу, калібрування радіолокаційної ради, з вами зв'язку. Працює. Але просто повторіть всі ці гемороїдальні ви не хочете.

Але є інші приклади. Під час прогулянки дружини і дочки на майданчику з'явилася людина з великим собакою без туману. Почнемо з того, що собаки в громадських місцях взагалі немає, і є й діти. Дружина, будучи російський чоловік, вирішив помітно пояснити чоловікові, що він був невірним. У відповідь отримала дуже агресивний ребукс (оп-па, друга іржа!). Чоловік, однак, відступив. Повідомляємо, що ми не повинні зв'язатися з відправником. 911 - правильне рішення. Людина повинна бути припашена дуже значним, і можливо заборонена з утримання тварин. Як сниться про це - вміння не спілкуватися з агресивною худоби на всіх. Собака буде шкода, вона не її вини.
Немає спеціальних xivs і не втомних чисел. Я можу замовити номер 1 для себе завтра. Ціна питання становить кілька десятків пряжок. Я буду безкоштовно.

Чи є хабари? Зайдіть його. Але на дуже високому рівні. Я не знаю людей, які зустрілися з ним.

3. У Любов роботи.
Банківські аналітики, програмери, автобусні драйвери, бариста, сінітори, постачальники, перукарі, касіри, сантехніки, все! Все працює з любов'ю. У разі, якщо особа не вдається працювати, клієнт, ймовірно, не знає. Людина може працювати 20 років як продавець в одному магазині, і кожен раз оберніть свій продукт справжньою любов'ю до мистецтва. У вас є багато, і я один. й

4. У Середній клас – головний голосувальник і клієнт. Малий бізнес – основа економіки.
Уявіть російський середній офісний черв’як у м. мільйон-плюс на тему «кредитний фокус». Не так багато. Ви і я, для різних ступенів, представників кредитно-орієнтованого середнього класу.
У Сполучених Штатах, це рушійна сила країни, головний проголосувач і головний клієнт для великої більшості підприємств. І багато підприємств.

Я дивився на кількість компаній, які надають аналогічні послуги, здавалося б, обмежена кількість людей. Магазини барбекю, магазини, кав'ярні, ковролінні очищувачі – багато з них на квадратний кілометр (соррі, миля, звичайно). Як вижити? Хто їхні клієнти? Це просто люди, середній клас. Є багато людей, які можуть дозволити собі дуже великий набір товарів і послуг. Це всі ваші сусіди. Конкурс є високою, але є багато клієнтів. Не тільки люди, але люди, які можуть купити з вас. Більше грошей, більше покупців. Більше клієнтів, більше компаній. Більше бізнесів, більше робочих місць. Більше робочих місць, більше людей в кількості. Більше багатства ... і так по колу.

Окрема тема - збереження клієнтів. Я можу повернути непристойне (і навіть зношене) взуття в період повернення без пояснення причин і написання заяви "обмеженої середи 13 до 15 паспорта". У разі виникнення інтернет-магазинів, такі ж UPS / FedEx також прийдуть додому для товарів. Вони навіть розповіли мене про випадки повернення стартових пляшок вина, але це екстремально, звичайно.

Дуже легко розпочати бізнес тут. У вас є ідея і готовий пускати? Приходьте! Останнє, що ви будете мати головний біль про податкову звітність, пожежну перевірку та численні дозволи. Ці товари тут – в мінімальному обсязі, необхідному і не на всіх для розкручування вашого бізнесу або вставки паличок в колеса. Для розумної кількості спеціально підготовлені люди можуть повністю позбутися від незвичайних заходів. Звичайно, ніхто не може позбутися від необхідності побудови конкурентного бізнесу та пошуку клієнтів.

5. Умань Природа.
Вашингтон має прекрасний і різноманітний характер. Озер, гори, зелені поля, проходи, ріки, водоспади. Океан. Ні, океан! Кожна пара годин.

Клімат схожий на Санкт-Петербург, але сніг дуже рідко. Якщо ви хочете снігу, гори - це час і половина. Ліфти, схили - вся інфраструктура для розбиття кінцівок гірськолижного спорту. Цього року, проте, один раз вже заснідав, зробив з дочкою сніговика.

Це п'ять найсильніших вражень року. Є багато інших: чистота, багато парків, відмінна мережа доріг, поліція, дуже доброзичлива для дітей дорослих, але без сходу. У нас є багато пам'яток.

Спорт. Я не спортсмен, а не спортсмен, Але кількість і наявність різних об'єктів і клубів приємно вражає. Будь-який вік або досвід, просто змусити себе працювати. Якщо ви хочете запустити м'яч після роботи, йти вперед - купаж полів з серйозним освітленням в темряві.

Чи є все, щоб розігріти навколо? Ні, друзі. Я живу в процвітаю державі, процвіте місто і процвітаючий район. У нас є бездомні люди. Є наркомани крадіжки гаджетів з автомобілів. Боже милосердя. Вони говорять про пару разів на місяць, хто загинув. У літньому віці при закритні школи. Я впевнений, що є ті, хто не їсти цілий рік. Дуже бідні люди або люди, які працюють за пеніями. Але все це не вистачає. Щоб побачити його, потрібно уважно дивитися. Щоб зробити це менше, ви можете і повинні допомогти. Благодійність не є порожньою фразою, вона ubiquitous і вона працює.

А ще! Що таке благополуччя?
У Сполучених Штатах, як економічно, так і кримінально. Але ви не повинні жити там. Це найбільша відповідь на всі питання. Уявіть Петро. Якщо ви не є олігархом і не можете будувати будинок на острові Крестовський, то, швидше за все, ви будете жити в високорослі десь в місті. Він може бути довільно три рази елітний будинок з безпекою, підігрівом парковки, блекджек і ... Але в наступному будинку або по вулиці живе наркоман, який вкрадає капелюхи з автомобілів. І в цьому будинку є просто відвертий вбивця. І два будинки пізніше, школярка ріпакувала минулого місяця. Ви не їдете в будь-яку точку. Це звичайний народний горщик. Ви можете уникнути, але це дуже дорого - і ви будете жити за парканом, як на замовлення. Я не хочу.

Сполучені Штати Америки не найперспективніша країна. Але тут хороша більшість. Рефункційна меншина хоче переходити в більшість, працюючи важко, не вкрасти. Вам не доведеться парканувати будинок. Є базірки і бандитів, але вони намагаються їх ізолювати. Що таке поліція.

"Це філістино," ви скажете. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз. Менша небезпека для фону, зручніше для бізнесу.

Замість повідомлення. Про Росію.
Як я відчуваю про свою країну? На деякий час багато років тому я зрозумів, що Росія не мала шансів жити в Росії, як я хотів. І це не відмова Путіна. Я був домішкою режиму Путіна, коли він був прем'єр-міністром Єлцину (який знає мене з тих пір, як це не дасть вам лежати), але це ще одна історія. Не про Путіна, це просто робить його гіршим. Про особливий шлях Росії, який я впевнений в собі. І я не комфортний на цьому шляху.

Щоб зрозуміти Росію, потрібно врахувати різноманітні гео-соціоценози – сукупність географічних і соціальних чинників. Додайте історичні чинники.

Не можна змінити ситуацію з хабарі, якщо звичайні люди вважають її нормальним механізмом з передумовою «просто не турбують». Не можна змінити сусідів, які засуджують жінку, які не знімали політичну заяву, коли виявилося, що її п'ятнадцять-річний син захопився іншим сусідом. Хлопці говорять про життя. Він вже зламав його. Не можна змінити «патріоти», досить розтирати руки після новин і кілька років суворого (!) режиму господарського злочину, який бліться в масштабі з власним визнанням Що офіційний, він повинен!

Всі ці люди не мають байдужих від новин та соціальних медіа. Це сусіди, драйвери таксі, продавці та просто паси-все. Це хлопець, який допомагає отримати машину. Це міліція, що допомагає вам уникнути кадрів. Це офіційне прийняття хабару і це не приймає і виконує свою роботу. На Вашій дружині п'яний жилет. Нарешті, це партнер, клієнт і навіть колега. І іноді я соромлюся визнати, що ви, хто загинув і забути. Це різноманітне суспільство, яке не хоче змінити, тому що при його толерантності до певного рівня бруду, грубості і брибері, воно близько до рівноваги. Хтось поганий, десь не звітував м'ясо, десь не додала горілці, але в цілому – нормально.

Цей «нормальний» розроблений в різних якостях протягом багатьох років. Не тільки під час радянських і пострадянських періодів, але й значно раніше, ймовірно, під час Юка. Немає нічого, що багато азіатських рис характеру є настільки міцними на росіянах. Це дуже складно змінити. Більшовики розбили людей, вони досягали успіху. Але люди знову не порушують.

Ви можете змінити речі дуже повільно. Хтось, я впевнений, що це буде працювати. Але тільки якщо ви готові. Я не готовий, не найменше бажання. Я не бачу точку. У житті можуть бути інші цілі.

Якщо ви не впевнені патріота, якщо ви маєте можливість самостійно перейти до роботи та жити на користь вашої родини та вашого бізнесу - чи це ІТ або природні науки, спробуйте, залишити. Ви завжди встигнете повернутись, і це не так, щоб позбавити себе від шансу. І позбавляти світ шансів на смак фруктів улюбленого бізнесу також невірно. У вас є бажання і влада, де ви можете змінити світ у вашому шляху.

Так, ніхто не чекав. Так, моя історія - досвід курки в інкубаторі. Але я бачу багато інших прикладів навколо мене. І кажуть, що є рідко необхідність перебування, частіше виникає необхідність залишити.

Джерело: vladkol-eqwu.livejournal.com