Весільні замки та Карли міст (7 фото)

У Празі є міст, де молодят на весільному святкуванні, проходячи через неї, повісити на сітці замку.
Але з мосту (Карлов міст) є одним з головних історико-архітектурних визначних пам'яток Праги, щотижня настає команда робітників і побачає замки.

Місце, де відомі замки - тут, що Влтава перекинулася в воду в сумці священика Яна Нептомука, одного з трьох супротивників царя Занцла IV. До смерті Яна була жорстоко катування, а потім поїхав живий.

Вони кажуть, що на місці, де священик поїхав, п'ять зірок запалилися в воді, тому тепер він завжди зображений таким чином, з зірками. Ось хрест вставляється в камінь мосту і на початку останнього століття була встановлена решітка.

У храмі св. Вітуса в Празі було відновлено тіло Яна Непомук. У 1729 році він був вказаний святом. До речі, є фрагмент про Непомуцький в Хасекі «Свійк». «Бефор», - сказав Швейк Швейк, «Це набагато гірше». Я читаю в книзі, що захисники, щоб довести свою невинність, довелося ходити босоніж на гарячому прасці і пити плавлену свинцю. І ті, хто не хочу зізнатися, вони кладуть на ноги іспанські черевики і підняли їх на стійках або спалювали їх боки з вогнем, так як вони робили з св. Іоана Непомук. Він, сказав, що прокинувся, якби він був зрізаний ножем, і не зупинився роялення до тих пір, поки міст кинув з Елікіна в сумці пампу. Швейк зробив помилку з Єлішкінським містом - він був Карлом містом, з якого працівники зрізали весільні замки сьогодні. Передача Празького народу висловила свою затвердження в будь-який спосіб - ніхто не любить нову традицію.

Нещодавно з вулиці Нерудова, стара Прага виглядала так.

р.

У нічний сніг знизився і місто впало.

р.

І навіть знаменитий «Кніч Марина Цвєтаєва» був ледь помітний через білі нитки льотного снігу.

Блискуча
Хранитель над списком століття
лицар, лицар,
Дивитися річку.

(Я знаходжу її)
Світ губ і рук?
Ка-ра-уль
Відокремлений.

Oaths, кільця...
Я, але скеля в річці.
Скільки ми?
Чотири ст.

Водний прохід
Безкоштовно. Троянди цвітуть!
Я бачу!
Дуже дякую!

Не шина.
Ми до тих пір, поки є пристрасть!
Помста з мостів.
Зробіть велику справу.

Вечеря У грязі,
Піна як брокад!
Міст провини.
Я не плачу!

- «З альбому Fate Bridge»
Вниз, коса!
Я твою висоту,
Лицар Праги.

Це солодкий або сумний?
У ній ви бачите,
Таємниця
Річка дні.

Марина Цвєтаєва, 27 вересня 1923*

Ім'я * Поема відноситься до пам'ятника легендарному героя чеського народу, лицару Брансвікука, встановленому в Празі, біля Карла міста, над Влтавою. Цвєтаєва вірила, що «Прагічний лицар» виглядає як її обличчя, запам'ятовується йому протягом багатьох років.

Джерело: Drugoi.livejournal.com