І Ходорковський.

Епіографія.
Ходорковський говорить якби він був президентом протягом 10 років. Путін заявив, що якщо він провів 10 років в зоні.

Сева Новгородець
Сьогодні, на шляху до роботи, я думав, що наша програма була як стара, як Михайло Ходорковський. Тому арешт Ходорковського у жовтні 2003 року надійшло перші місяці на повітряному повітрі. У архівах програми є інтерв’ю, яке ми взяли з мого батька, Бориса Музеевича та матері Марина Філіпповна. Так, 23 серпня 2005 р. Увімкніть запис:

Борис Ходорковський: На сьогоднішній день ми були за останній раз на дату, перш ніж він був переданий іншій комірці.

Сева Новгородцев: Але ви знаєте, що ми зателефонуємо? Чи є голодний удар? Про різні речі говорять різні люди. Юристи є одними з представників SIZO.

BH: Не було, природно. Я просто зустрівся з адвокатом, і каже він: «Подарує голод». Немає їжі і води.

S.N.: Але це жахливо...

BH: Що я можу зробити з ним? Я не можу вбити, я можу я? Він каже, що вони кладуть його в одиночній конфінації, хворого чоловіка, ви знаєте. Це неприпустимо. Немає нічого іншого, він може зробити. Це все. Що робити? Можливо, хтось ще підійде до Лебедєва? Що, незалежно від того, як він там, необхідно враховувати всі. Він був переданий в клітинку з лікарні, від центру ізоляції. Ну, потім він був змушений піти на прогулянку... Ну, відповідно до моєї інформації... Природно, він піднімається на стіну. Ну, людина не може... Він не може, тому що ми робимо з ним?

С.Н.: І його відмова від здоров’я причин піти на прогулянку, як необґрунтовано до в’язкових органів.

B.H.: Ну, ймовірно.

С.Н.: І в Ізоляторі - є такі умови, які ви не можете вирізати, вони кажуть.

BH: Чи не виходити? Якщо ми не маємо ніяких мозків, ви знаєте, ми не можемо. Але мозок повинні бути в лідерстві. Про нас Навіть курча... Ми завжди запевняємо всіх, у нас є демократія. Ми всі права. Ну, якщо це право вбивати ... Ну, що робити ...

С.Н.: Ви ще не можете турбуватися про можливість примусового годування, що існує процедура надзвичайно неприємна.

BH: Ми турбуємося про все, ви знаєте? Природно, ми все йдемо через це. Але - що можна сказати? Що може бути? Він знає. І те, що ми всі піднімаємо стіни з матір'ю, тому це природний стан, на мій погляд.

С.Н.: І Михайло зробив це ясно до того, як він буде зірвати?

BH: До чого дня? Щодо виходу Лебедєва. Якщо він тримається, до 25 років.

С.Н.: І Лебедєв повинен сидіти до...

BH: До 25-го. Також ми отримали трохи інформації. Хтось, щось, деякі юристи... "Я не знаю."

С.Н.: Ще один юрист Михайла Ходорковського, Юрій Шмідт, підтвердив готовність колишньої глави Юкоса на роботу депутатів Державної Думи Російської Федерації у 201-му окрузі Москви. Марина Філіповна, може Михайло працювати для офісу?

Марина Ходорковський: Ну, я думаю, що, звичайно, він не буде дозволено робити це, і, ймовірно, тому вони приводяться зараз так, що це швидше за все, буде в Московському міському суді, так що це не дозволено законом.

С.Н.: Тут є правова тонкість. До того, як він подає свою вироку, він може бути номінований.

МХ: Так, але якщо справа доходить до Московського міського суду, вони природно доставлять свій вирок, адже немає іншого. І це. І це все. Ось чому вони приводять, ви знаєте, не дозволяючи їм або юристам до кінця справи.

С.Н.: Чи знаєте ви дату цього суду в Москві? Коли це буде?

МХ: Ні, відомо, що юристи дали можливість ознайомитися з протоколами до 25 років. І протоколи з широкими невідповідностями, тобто аудіозаписами судових сесій та адвокатів та протоколу, що надається судом, мають невідповідності.

С.Н.: Ну, Марина Філіпповна, ми стежимо за прогресом справи, і в той же час дякую вам за історію...

MH: Вас вітає. Кожен перегляд, ніхто не може допомогти... Це все питання. Всі права, мають хороший день.