Українська

Сергій і його дружина вирішили спробувати свою удачу в лотерею зеленої картки, і коли вони виграли, вони не вірять очі. Після коротких дебатів було прийнято рішення піти в далеку Америку, так як вони кажуть, ви завжди можете повернутися. На цьому фотозвіті Сергій розповість про початок своєї подорожі, його життя в Чикаго, зарплату і ціну на крупи.

І все ж ми вирішили, що ми повинні мати ризик. Ми думали, що ми завжди можемо повернутися до Білорусі. Немає змін гонни тут. Далі, як і всі інші. Нові анкети, «Сченген» для інтерв’ю у Варшаві, що вони самі зробили, захистили два дні та ніч біля Посольства Польщі в Мінську.

Наша освіта економічна. Я бухгалтер, дружина економістів. Хоча вони не працювали за спеціальністю. Не було друзів в США, які могли б допомогти нам спочатку. Так вони насправді пішли на неїду. Рівень мови: У мене є верхнє посередництво, дружина Intermediate. Ми не мали сумнівів, що ми досягнемо успіху.

Перші кроки: Життя в Мотелі та придбання автомобілів

Заброньований мотель. Квитки на літак були придбані один спосіб, три з нас вартість близько $1700. Політ з Києва до Чикаго на рейсі Lufthansa.

Не було п'яти зірок. У номері немає холодильника і мікрохвильовки, від сусідів - тільки латиноси і чорношкірі. Якісні види шуму. Заплатили близько $360 на тиждень плюс $3 на день для Wi-Fi.

Габаритний зображення

Відразу після встановлення в мотел розпочався тривалий пошук постійного житла. Не легко, ніхто не хотів би прийняти нас. Немає документів на руці, немає роботи. Ситуація ускладнена відсутністю регулярного громадського транспорту. Тому довелося терміново придбати автомобіль, витрати якого не були забиті в оригінальному бюджеті.

Я пішов на сусідній Wisconsin, щоб отримати машину. Там, Жора купила 1999 Toyota Sienna з колишнього грузинського за $3,600.

Я оплачував машину в двадцять, це найпопулярніший рахунок. Гроші так зношені, що в Мінську вони навіть не візьмуть на руки. Редизайн повністю здивував мене. Йора вивів зошит, писав, "Я так-і-со, проданий автомобіль до так-і-со." Дата, підпис. У заголовку (аналог нашого паспорта), продавець увійшов до суми операції. Всі Я повинен піти, щоб отримати свої власні номери і страхування. Немає перевірки.

р.

До речі, я поїхав автомобіль до Чикаго без ліцензій, на власний ризик. Якщо вони зупинилися, вони могли б взяти машину на парковку. Але це було дрібно.

Ще одна смішна річ. Багато людей кладуть свої автомобілі навколо. Один вечір, я просто натягував заднім колесом на лінію, і це замітка, яку я знайшов на вітрове скло вранці.

Коли автомобіль прийшов в сім'ю, речі стали набагато простіше. США - країна для автомобілів, все дуже продумано і зручно. Після Мінських доріг і Мінського руху, я отримую тут.

Постійне проживання

Зняти квартиру, нове знайомство дав мені сертифікат, який я працюю за ним (хоча я не) і зробити $800 на тиждень. З цією інформацією ми нарешті змогли орендувати квартиру. Житло дуже задоволений, хоча для оренди необхідно залишити передоплату в розмірі вартості двомісячної оренди. Оплачується $3,000 ($1,000 - оренда за перший місяць і $ 2000 - депозит).

Квартири подобово без меблів. Обладнаний тільки кухня - є холодильник, мікрохвильова піч, посудомийна машина. Меблі придбані в ІКЕА. Квартира близько 90 квадратних метрів, величезна, але ми ще запитали: «Як дитина живе без окремого приміщення?» Вони знають, як люди живуть з нами.

Цікаві деталі. Кожен має грилі на балконах. Увечері, один з сусідів повинен обсмажити гамбургерів або стейків.

15 990 р.

р.

Габаритний зображення

Пошук роботи та заробітна плата

Так ми повинні знайти роботу. Вирішили, що дружина і дитина залишаться вдома. Я знайшов варіант досить швидко. Про тиждень, щоб знайти. Він був морально готовий до будь-якої роботи. Після того, як ми просто починаємо врегулювати в США.

В результаті я зараз працює для компанії, яка займається онлайн-торгівлею. Вони в основному продають комп'ютери і компоненти. Я побудую ПК, встановіть необхідне програмне забезпечення. Це не найкраща робота, але це не погано.

Ми зараз живемо на $2,100 до $2,200 на місяць. За американськими стандартами це недостатньо. Але ми тільки тут чотири місяці. Як кажуть, Москва не була побудована відразу! В цілому ми розглянемо майбутнє з оптимізмом. Це просто початок нашої подорожі. Ми залишили не для високих зарплат, але для тихого життя і впевненості в майбутньому, без цих рас з білоруською рублькою.

Чикаго.

Я пам'ятаю перший раз, я був в центрі міста. Це щось! Ви можете говорити про те, як вона красива і як вона вражаюча, але коли ви бачите її перед вами, ви просто не можете вірити. Без слів, в цілому. Люди красиво одягаються, посміхаються. На вулиці є багато молодих людей. Цікаво, з величезним натовпом людей, є дуже мало офіцерів поліції.

р.

Ми пішли на Озеро Мічиган один раз. По дорозі черепаха побачила бджільництво на сонці. Кролики ran, канадські гуси сіли біля річки. І це всього в 20 хвилинах їзди від центра Чікаго! Я не говорю про кальмари, вони люблять котів в Мінську.

Трохи про ціни

Будь-який, хто каже, що все дорого в Америці ніколи не було тут. В цілому ціни нижче, ніж в Білорусі. Відмінність доходів не можна запам'ятати знову.

Я даю вам деякі цінні теги. Яйця продають за 12 штук за $1.76. Паста - $0.82. Хліб є проблемою. Поганий смак. Купити білий і щось схоже на чорний, але не чорний - $1.28 за упаковку. Сметана - $1.48. Натуральний сік (1 жовчний) становить $3.98. Молоко (1 галон) - $2.25. Курячі стегна (1 кілограм) - $3.71. Ми купуємо м'ясо для акцій, таких як "купити один пакет - отримати другий безкоштовно." В результаті 1 кілограм витрати $ 5.28. М'ясо відмінне, не ловиться в дії.

р.

Найдорожчий ноутбук я коли-небудь бачив - $ 700, а середній - $ 400. Всі ціни Walmart Принглесові чіпси можна купити тут за $ 1.5. Скільки коштує нас...

Харчування.

Я дійсно хотів спробувати реальні суші. Не подобається в Мінську, але дійсно свіжі риби. У Сполучених Штатах з їжею все для того, щоб ви могли знайти національні кухні багатьох країн. Я раджу спробувати японську їжу на ринку Mitsuwa, японському і корейському продукті харчування. Прогулянка по крамниці як музей. Тут знаходиться продовольчий суд. Основна вартість набору $11.75. Немає порівняння з Мінськом суші!

р.

На баскетболі та Чикаго

Звісно, живе в Чикаго, я не можу допомогти, але йти в баскетбол. Він пішов до Чикаго Bulls' NBA матч проти індійських Pacers. Ви можете сказати про дитячу мрії.

Ми вирішили піти на матч з хлопцями від роботи. У нас було чотири. Ми підібрали матч в суботу. Квитки не придбали заздалегідь: вони були дорогі. Мінімальна ціна становить близько $40-50 на сидіння. Ці квитки зазвичай не доступні. Кожна з них була відзначена довго.

Ми вирішили, що ми будемо купувати без проблем біля арена на «попередній випадок». На жаль, вони не були Виявляли в офісі коробки, які стоячи на верхній частині за $40. Зайдіть його.

До квитка додається флаєр. Він отримав різні відверті. Наприклад, якщо команда Bulls перемагає і оцінює більше 100 балів, ви можете отримати Big Mac на McDonald's безкоштовно.

р.

Всередині арена величезний. У будь-якому випадку реклама, тверді кафе та ресторани можна придбати будь-яку їжу та будь-які алкогольні напої. Якщо ви порівнюєте з Мінськ-Арена, тут заробляють гроші на кожному сантиметрі. Після наших білих і попкорнових чіпсів, є лише велика кількість всього. Але ціни занадто прикусити. Наприклад, склянка Heineken вартість пива $8.5, гаряча вартість собаки $6, і так далі.

Спекти перетягують на сидіння тільки посередині через перший квартал, з палицею їжі і пива. Не дивитися спорт, як вони роблять в Європі. Вони приходять тут з сім'ями, з друзями, просто витрачати час, щоб мати пиво, і що відбувається на суді вторинний.

Ми не шкодуємо про рух.

Щодня ми дізнаємось більше про Америку. Моя заробітна плата вистачить для оренди квартири і для базових витрат (продовольчі, автомобільні, деякі товари, іграшки для дитини, одягу тощо). Гроші, як кажуть, є близьким, але це тільки початок. Ми вже знаємо, що для нас є багато можливостей. Читання новин з Білорусі про постійне зростання цін на всі товари та послуги, про непристойні кредити для власного житла, про деякі нові, незрозуміло, чому винайдені податки, абсолютно не пошкоджують переміщення.

Чи складно організувати все це? Ноп. Ми зробили все самі. Головне - вірити і захочеться, то ви досягнете успіху.

Джерело: people.onliner.by