Найвідоміша пам'ятка Киргизстану, якщо розглядати свої водні володіння, є Іссик-Куль, дійсно красиве озеро. Але нехтуйте іншими водними перлинами цієї країни. Сьогодні я хочу розповісти про так звану «Motley Lake», яка в Киргизькому звукі Ala-Kol. Це озеро знаходиться в більш віддаленій гірській області Киргизстану. До нього, на відміну від Іссик-Куль, ви не можете приїхати на туристичний автобус або джип. І поплавати в чистоті води Ала-Коль, ви повинні працювати міцно і піднятися пішки до висоти 3532 метрів.
Ala-Kol або Ala-Kul є озером в районі Теркей-Алатау, в центральній частині Шен, Киргизстан. Розташований у верхній частині річки Кургактор, правий приток Каракола, на висоті 3532 метрів.
Озера льодовикового походження. Вона була утворена в пригніченому льодовиком, який, відступивши, все ще займає верхню частину долини.
Тут вся слава, тим же льодовиком, з якого озера зароджується, і який годує «Метлі» новими водами більше сотні років.
, Україна
Чистість озера залишилася таємничою для мене. Гірські річки, як правило, гроди, плавлення води з льодовика завжди мало, відверто, сірувато забарвлення від змивається скеля, піску і т.д., і тут такий колір, така прозорість.
Заморожують холодні води Ala Köl. Важливе правило звідси.
Якщо ви вирішили поплавати, виконайте це прямо. Щоб роздягатися і запускати в воду, зануритися, стрибати, головне зробити все різко і швидко. Якщо ви вирішили допомогти ніг першими, розгляньте купання аборту.
р.
Але як ти тут? Є кілька варіантів, як нижче, так і вздовж одного з проходів, через навколишнє озеро скельні хребти.
Едельвейс.
Шлях до озера з долини Карако починається лише нижче річки Аютор, вздовж горги «Дрі». У лісі знаходиться добре упакована стежка.
Він піднімається в першу чергу, але поступово набирає крутість. Проходить через лісовий серпентин, а практично втрачений на мороні, йде безпосередньо до р. Кургактор, який в цьому місці йде під скелями.
Невеликий вище перебіг - це дитячий будинок, який являє собою невеликий салон з очищеними місцями для наметів навколо. У будинку, до речі, можна провести ніч в разі поганої погоди або будь-яких інших обставин.
45843434
З притулку, добре пролягає вздовж річки. Але після звуження горги потрібно взяти зліва на скелі.
Трохи вище стежка веде до крутого морину з забитими скелями. Ось де водоспад падає. Висота падіння води становить близько 50 м.
Тут дуже приємно відпочивати після крутого підйому і помилуватися прекрасним видом на водоспад, що протікає безпосередньо з озера.
4072699
Перейдіть по водоспаду зліва. Причеп чітко видно на мороні і позначений Турками.
Найвища, баранина, вони ходять вздовж висипу якомога ближче до скель.
І ось ми
На перший погляд озеро вражає своєю красою. І всі дрощі підйому залишаються далеко в минулому. Я просто хочу сидіти і споглядати цю досконалість кольору і ліній серед величних горів Шен.
Тут на прибережних ніжних пластинах ми захопили до завтрашнього дня, з новими силами піднятися на вершину 30 років Комсомоль, 4090 м.
Маршрут до гори починається з самого озера, але спочатку потрібно перехрестити місце водного потоку.
Місце здається не широким, але краще використовувати страхування, тому що при випадковому попаданні в орендні води з видом на водоспад, вам більше не доведеться чекати допомоги.
Далі по висипу слід переходить до проходу, з якого відкривається шикарний вид, не дарма нічого, що його називають «Панорамська».
Маршрут до вершини продовжується на хребті праворуч. Ось де дощ спійманий.
Я не хочу чекати дуже довго. Як тільки ми побачили один одного, ми тримаємо.
Не потрібно спеціальне обладнання для підйому на 30 років. Гора має скелястий характер і тихо ходиться пішки, в пучках.
Кілька більше метрів і ми зверху, тут починається снігове поле, з вузькою смужкою висипання, що цілком можливо прогулятися.
З вершини ви можете побачити озеро Іссик-Куль, а також його східну бухту.
Аля-Köl у всіх своїх величах і масштабах.
Понад 70 метрів глибоко, площею 1,26 км2 і довгою береговою лінією 6,8 км, озеро простягається з заходу на схід на 2,8 км, а ширина його середня близько 500 метрів.
А загальна фото в пам'яті, на фоні просто підкореного піку.
Липень 2013
й