Виброхвост

Репост від відомого ресурсу про цікавий російський проект

Кредитне фінансування – це колективна співпраця людей, які добровільно підкорюють свої гроші або інші ресурси, як правило, через Інтернет, для підтримки зусиль інших людей або організацій. Фундаментація може слугувати різноманітними цілями – допомагаючи постраждалим від катастрофи, підтримує прихильників, підтримує політичні кампанії, стартапи та малого бізнесу, створення вільного програмного забезпечення, прибутку від спільних інвестицій та багато іншого.

Спочатку слід зазначити, що необхідно вказати необхідну кількість грошей, всі витрати повинні бути розраховані, а інформація про перебіг коштів повинен бути відкритим для всіх.
(Вікіпедія)

Проект, який я хочу розповісти про сьогодні, вже став унікальним для нашої країни, і, можливо, (Я сподіваюся так), стане першим прикладом якісно нового підходу до створення повнометражних фільмів для світового кіно. Я говорю про фільм «28 Panfilovites», який розпочався режисером Андрієм Шалопа. Ви вже можете прочитати про цей фільм і що це незвично, але це можливо, що ви, як мені, ще не бачили цієї інформації. Ось чому, і не тільки що я вирішив говорити про цей фільм. Але спочатку, де це все починається?

По суті, ідея фільму та сценарій народилася у 2009 році, але різні державні організації та продюсери не викликали інтерес до проекту фільму патріотичного змісту. На жаль, сьогодні прибуток приносить тільки те, що весело, красиво і знято за шаблонами Голлівудського кіно. І війна не весела і не красива, а крім того, Голлівуд, щоб бути чесним, не знаю про те, що справжня війна. Але нехай не буде сумним. Так, пошук грошей не дала результату, і Андрій вирішив перетворити безпосередньо на аудиторію. Він і майбутній фільмовий екіпаж підготували два маленькі відео про майбутній фільм і презентували їх в інтернет-доступ. У той же час Бомстартер запустив фандрайзер для зйомки фільму - всього місяця планується зібрати 300 тис. рублів. Сума для фільму – норускульська, але вона повинна показати, чи потрібен глядача такий фільм, скільки ця тема цікава росіянам. Заплановані грошові кошти були зібрані в два дні, а в кінці фандрейзингу сума перевищила 3 млн рублів:

-img3---

Це 5% вартості виробництва всієї плівки, яка оцінюється на $60 млн. На фоні бюджетів інших сучасних російських фільмів про війну розмір виглядає скромно, але режисер вважає, що вони повинні бути достатньо. «Ми не будемо економити гроші. Ми просто не вкрасти, Андрій сказав в інтерв'ю.
Це літо, і на жаль, я пропустив цей важливий захід. Тим не менш, за кілька місяців пропущено, а знімальна комісія вже підготувала шість хвилинне відео для зібраних грошей для того, щоб повідомити аудиторію та мати матеріал на руках, які можуть показувати колегам в майстерні та кінослужбах. І перед тим, як я їхати далі, я пропоную вам три хвилини кліпу ніг.

-img4---

-img5---

Цей відео було опубліковано 25 листопада, а в той же час, фандрейзинг для продовження зйомок відновлено. І, мабуть, майбутні глядачі високо цінували ногу: понад 10 днів з моменту публікації було зібрано понад 3 мільйонів рублів. Таким чином, сьогодні у нас є можливість побачити унікальний захід – створення повнометражного анімаційного фільму. На даний момент я знаю тільки одну повнометражну плівку, яка частково піднялася таким же чином. Це фантастична комедія "Ірон небо", знята фінськими режисерами. Майбутні глядачі фільму зібрали 16% (1.2 млн євро) загального бюджету фільму. На даний момент кампанія для підвищення коштів на плівку «28 Panfilov» приніс авторам фільму більше 6,2 млн рублів, що становить 10,7% від загального бюджету, в той же час як ідеальна сума для фільму повинна вийти з аудиторії – це мета, що стоїть авторами фільму.

Так, я вже говорив про людство і кіно, і я повинен пояснити, що є свободою, щоб зробити це? По суті, цей третій фактор був дуже важливим для мене, щоб провести пару годин, які говорять про цей проект. За останні кілька років ми проживали з надії, що деякі дні буде зроблено в Росії, що не буде соромно дивитися і показати інші. На жаль, майже всі прем'єри принесли тільки розчарування, і це особливо вірно фільми про військові теми: від божевільного розмотування "Бурнт Сонце - 2" до свіжого запеченого немовляти "Сталінграда". Не потребує цих фільмів, але які попросили? Бюджетні гроші (тобто той же глядач) були щедро виділені для зйомки наступного шедевра. І за перший раз, глядач мав можливість говорити безпосередньо з режисером і вирішувати, що фільм стріляти. Сьогодні я особисто контролюю, де йдуть мої гроші, які фільми знімаються на них, я вільно охоплюю всі бюрократичні бар’єри, з яких є величезна кількість у кіновиробництві, я позбавляю Navar численних кроків і бізнесменів від кінобізнесу, які використовуються для заповнення своїх кишень з податків я оплачена, я можу безпосередньо спілкуватися з авторами фільму, я сам свідомо бере участь у створенні такого фільму, який я довго мріяв бачити - це не свобода?

Офіційний сайт фільму 28panfilovcev.com/

-img6---

Джерело: habrahabr.ru