Фінансова система на полицях

Учитель соціальної науки попросив дітей підготувати бізнес-плани.

Ну, що це тема підприємництва, нехай вони створюють на тему внутрішньошкільного бізнесу. Школа – модель держави. І п'ятих градаторів, які роблять свою домашню роботу, як ніколи раніше. І ось урок, презентації.

Не за віком, громіздкий відмінний студент декомпонував деталь, як вона буде влаштувати електростанція. Яскравий червоний хлопчик окреслив фантастичні перспективи трансформації шкільної транспортної системи: є ліфти, ескалатори та рикшави. Смоки, акуратна дитина, не на всіх, як променитель IT, зробив крутий звіт про систему автоматизації, контролю доступу, обліку та управління на базі шкільної комп'ютерної мережі. Про виробництво взуття для всіх вчителів, школярів та навіть для експорту.

І приходить до дощу тонка, скромна дівчина з відкритим обличчям і добрими очима.
- Все, що ви, - розповідає однокласників, "старіли бізнес-плани з словами, "Я позбавлюся від банку". Так, відкриття банку.
Затриманий гумка захоплення і заздрить через ряди: і як вони не копали себе?
до Ми можемо прийняти будь-яку суму на 20% річних.
- Як ніхто? І мільйон ви можете, – підняв голову дозування на спині столу до анекдотичного типового Вовочка, бульба і другого року.
- мільярди. сто мільярдів. Наприкінці року ці гроші доведеться сплатити з інтересами. Хтось не даю, я збираю майно.
- Чо, ви візьмете все бізнес? – вирощені, алеї, жир А.Д.
- Звісно! Я не знаходжу, нічого більше.
- Нормальні умови. Навіть відмінні, ІТ-фахівець збалансовано, піднімаючи очі від калькулятора, я погоджуюсь.
Все сподобалося йому, і всім сподобалося йому.

- Ну, - продовжив тихий "банкір", "на початку року я дам гору грошей. Але неважливо, скільки я віддаю, 100% грошей охоплює 100% шкільного бізнесу. І в кінці року я вимагатиме відшкодування 120%. Гора і п'ята гора. Тексти пісень, а це означає: І що у вас є тільки гора, 20 відсотків, які я попит від вище, не існує в природі. Наприкінці року я отримую 20% школи.
У році хтось зможе підняти 120% грошей, а хтось і 400%. Але це означає, що інша людина не має половини того, що потрібно сплатити боргу. Але це не важливо. Важливим є те, що в будь-якому випадку, як тільки ви погодилися взяти кредит, ви дали мені 20% від школи.
Наступного року ще 20 відсотків. І так далі. Ну, десятого класу, я буду єдиним власником школи. Сьогодні ви мрієте про благополуччя, бізнесу, успіху, розвитку. І на десятому рівні ви будете мої раби, і я буду вирішувати, хто живе і хто гине голоду.

Клас тихий. Учитель застібається плутанно з круженими очима. Хтось мав неймовірно гучний стільниковий телефон, який в'язує в сумці.

до В першу чергу, ми зробимо без банку.
до Так, ми зробимо без банків та грошей, ми розберемо наші товари та послуги для кожного іншого.
до А як ви платите за морозиво, «банкір» був щиро сюрпризом, розірвав п'яту від завантаження і віддасте його? Що ви платите за своїх співробітників? Кедами? Так вони не встигнуть працювати - вони будуть проводити дні, які шукають хлібопекара, які потребують кросівки, щоб купити бункер з бункером. Повідомляємо Дашка, що «банківець» відмовляється від відмінного кейтерингу, вона погоджується приймати оплату за допомогою кросівки.
до Ми будемо писати один одному, і ми будемо писати один одному.
- Хороша ідея, згідно з іменем «банкера», і за три дні кожен буде мати ногу нот, таких як: «Я дав Коль стілець», «Ви поїхали мене на ескалатор», «Я взяв... Що? Як ми працюємо з цим?
Клас спокійний знову. Вчителі блідо закручують браслет на зап'ясті, з незрівняними поглядами на тьмяному класі, потім в спокійному і солодкому доповідачі з очима.

до Це, – раптом Вовочка троянда, збиток його стільця – Іванова, але, напевно, школа буде належати тобі?
до Звісно, дівчина подрібнила її плечі. Це елементарно.
- Тоді це ... - Вовочка насадка, потерти його ніготь характерні запобіжники на кнуклеях і намагалися знайти слова - Іванова, взяти мене на роботу. Якщо ви не сплачуєте борги, ми допоможемо Вам. Я? Не потрібно багато. Ви даєте мені комп'ютерний клас (помічник ІТ, але не говорила), я зроблю ігрову зону там.
- Ну, - "банкір" негайно погодився, - ви будете правоохоронним органом.
до Ні, сказав Вовочка, давайте переймен... Дякуемо!

Банкір ще раз відчував і перевернув не на всі життєрадісна життєрадісна:
Чому ви хочете запустити бізнес взуття, який ви втратите будь-який шлях? Ви хочете отримати, не втратити, прямо? Я даю вам 10% школи.
до Що робити? попросіть Anya ретельно, відчуйте інший трюк.
- Я не хочу працювати. Так ви будете працювати для мене. Всі ці мінуси - врахувати гроші, дати ... Може бути в середині року хтось хоче взяти кредит? Я даю вам гроші на 20% річних. І ви віддаєте їх на 22 відсотків. Ваша частка - 10% від шахти, це ярмарок.
- Я не хочу бути під 22 відсотків, але під... Скільки я хочу? - Я щасливий.
- Нудота. Але не думаю, що ваша школа буде вашим. Тут ви будете давати гроші на 33%, а в три роки школа буде вашим. Тим не менш, ви отримали гроші від мене на 20%, що, як ви пам'ятаєте, не існує в природі. А школа все ще буде шахтою в п'ять років. І я даю вам 10%, і ви не будете самі. Ви знаєте? Я господиня.

- Захопити таку господиню, - захоплений повними щіками відмінним студентом і відразу отримав потужну тріщину від Вовочка.
«МарПальна», «банкір» перетворив учитель мирно зелений в напівсвідомому стані, і не згасає. Я даю вам велику зарплату. Ви тільки навчите всіх, що це спосіб, щоб не було іншого. Розкажіть ваші діти, які якщо ви працюєте важко і добре, ви можете досягти успіху, стати багатими. Ви бачите, чим більше вони працюють, тим швидше я багата. І краще, щоб ви полюбите своїх студентів, більше я оплачую вам. Огей?

На очах вчителя спалахнула іскра свідомості і надії, вона часто і дрібно позбавлена, вірно дивиться на п'яту-градеру.

Джерело: vk.com