Подорож в Дублін

білоруські громадяни не потребують візи в Дублін. Ваш власний Дублін можна знайти в Брагінському районі Гомельської області. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.
675150 р.

Дублін зустрівся з тривалим дощом. Це не дивно в Ірландії.

Це де починаються переосмислення білоруського села до європейських столичних кінців і розпадів.
Під ноги замість бруківних стежок - сметанні доріжки. З пейзажів - дерев'яні паліси. З соціальної та розважальної допомоги - парамедична та акушерська точка, бібліотека та магазин.

Р

Але голова сільської ради, що включає Дублін і 16 інших населених пунктів, Анна Петровна, не зупиняється:
- Дублін - це довгий шлях від європейської столиці, але наше село не гірше або краще, ніж будь-яке село Ірландська. Звісно, тут немає пам'яток. Головне - люди. По-друге, не слухняний, працьовитий, лідер списує переваги співвласників і як трубопровідна картка веде одну з найбільш поширених легенд Дубліну, що пояснює свою назву.

- Після того як жили поміщики поруч. Серф переоцінив, і для того, щоб їх попсувати, він підвів Військовослужбовці пригнічували повстання, а поміщик, у сучасній мові, «погані» вони не сплачували. Ірландці не змогли залишити і не мали вибору, а й поселитися поруч. Щоб зробити це, вони обрали острів, оточений вологою водою і назвали його після столиці своєї Батьківщини, говорить Анна Петровна.

Здається, що Дублінери досить задоволені цією версією і, закриваючи очі на історичні нюанси, вони ретельно пропускають її від покоління до покоління.

Однак про те, що село з усіх боків оточено віковими дубами і водою, в яких шеня риба лебедя - похідні цих двох слів і утворилася основа назви поселення.

Якими були дуби, ніхто не запам'ятовує. Але будь-який пансіонат розповість про те, як в середині останнього століття в сусідньому Брагіні з Дубліна проїдуть тільки на човні. Село оточують з усіх боків заглушкою. У 50-х рр. прийшла мода для землевідведення та підземелля Дубліна.

- Ірландці червоні. Тож ваші Дубліни повинні бути такими, що ми зберігаємо шукаємо кельтських коренів.
- Ми були. Але тепер хто залишив, хто загинув. Тепер рудоволосі в Дубліні є тільки Grandpa Andrew. Але він вже 91 років і тепер він срібло, сміється Анною Петровною і веде нас на найвибагливіші хати в селі.

8 років тому, Андрій поховав дружину. Минулого року мій син. Він живе тільки зараз. Сини-Мінскани, якось приймали старого чоловіка до себе, але пенсіонер не схожий на життя міста.

до Я не знаю нічого про це, і дідусь Андрій переходить до історії про фінанси та німці. Детальніше про них. У 41-му прийшов на карельську фронт, провів захист на Свірі, а потім досяг Берліна. Як він пережив, він все ще не розуміє. З 92 Дублінів, які залишилися на передній, тільки 6 повернулися додому. А ті приглушені. А потім було мирне життя і багато роботи. Секрет своєї довголіття діда Андрія пояснюється просто – “не пити, не курити і 16 гайстаків на добу метал”.

З крайньої сільської хати ми йдемо до місцевого ФАПу до парамедичної Марії Гордієнко. У 20-му він пішов до Дубліна на розподіл. Марія Герасимовна вже давно вважає, скільки часу пройшло з тих пір. У наступному році буде 50 років.

- Половина століття в одному місці!?
- Я люблю свою роботу, людей. Особливо старі люди. Вони потребують уваги і догляду, а потім цих медикаментів.
Марія Герасимовна сама довга відставила. Не поспішайте.
- Я не хочу замкнути двері за мною. Клуб і школа закриті. Що станеться для людей, якщо FAP закрито? Ось чому ми повинні бути оповіщення.

1 999 р.

У селі парамедика шукає гідного ресивера. В Дубліні немає лікарів.

Ольга народилася і піднялася в Бресті. Я знайшов себе у віддаленому селі для великої любові. Я прийшов, щоб відвідати мій бабуся і зустрів Дмитро. Тексти пісень, а це означає: І тоді я не думаю про що-небудь. Одружився, син запустив

12013634

- Життя тут не весело. З розваг для молодих людей – одна кав’ярня, а потім в Брагіні – скаржиться Ольга. Але він робить. Я не поганий.

У будинку Дублінів Івана Вікторовича та Катерини Сергіївни ще одна любовна історія. Пенсій вже в дев'ятий декаді, і вони все ще не можуть вірити, як 30 років тому вони мали сміливість вирішувати такі ... Тоді свого роману засудили понад одну сільську лавку. Але ви не можете сказати своє серце.

Катерина залишила вдову з трьома дітьми, і я прийшов, щоб допомогти їй з господинею - потім заточувати косу, потім порізати дерево. З плоду. Але люди одружилися з нами. Жінка була ревною і злий з дому. Я був 47 в часі. І пішов, каже Іван Вікторович.

р.

Вони проживали, пансіонат припускає, по-різному. Але, дивно, ніхто не кладе палицю в своїх колесах любові в с. Навіть твоїй дружині.
- Так само, якось сказав про мене. Коли вони зустрілися в магазині або на вулиці, ані не діти скажуть слова про погану людину мені, Катерина Сергеевна гордо розповідає про першу дружину Івана Вікторовича.

123456наступний

І ми слухаємо і дивуємо, чому ненавиділа просту сільську жінку так багато так і мудрості. Що таке село!

Після довгої прогулянці і, нарешті, вологий, ми повертаємо в будинок голови. Анна Петровна напої нам чай, лікує нам пальцем сливими ковбасами і розповідає про її життя. Яка вона не скаржаться, до речі. Хоча іноді я хотів би ...

Кілька років тому Анна Петровна перемогла рак. Це право.
- Я пішов на сад після опромінення, селяни дивилися на мене, як мертва жінка. Я не здаю, що я хотів жити. І тепер я вірю, що тільки бажання жити і віру в неї може врятуватися.

Анна Петровна також інфікує її дружину з її оптимізмом. Fyodor Grigorievich нещодавно відкрив рідкісне захворювання - смерть стовбурових клітин. Руки і ноги стають гіршими. Пансіонат має труднощі переміщення. Але Анна не пускає чоловіка сметаною, нагадуючи її цілющу історію кожного разу.

2564399

Після цього ми говоримо про навколишнє середовище. До самопочуття в цій Брагінській області далеко. Площа є однією з найбільш постраждалих від аварії на ЧАЕС. Після 86, її населення знизило три рази, половина сіл і міст зникли. Дублін був на кордоні з 30-кілометровою зоною розселення, тому вони залишили його на волі. Але було кілька. Тоді Дубліни не хочуть чути про небезпеку випромінювання. І тепер вони просто хвилюють руки назад.
до Звісно, Чорнобиль не вплине на наше самопочуття, багато онкології. Але я піду до Німеччини. І, згідно з моїми спостереженнями, у нас немає менше онкологічних пацієнтів. Більше. Німці, на відміну від нас, подбають про своє здоров'я і не запускаються до останнього етапу. Потрібно перетягнути людей до лікаря. Автомобіль надходить до с. з пуломоскопом, тому для деяких, так що вони роблять фторографію, необхідно приїхати з парамедним і районним офіцером. Як вони не розуміють, що ви не подбаєте про своє здоров'я, ніхто не зробимо це для вас, одягає Анна Петровна.

На годиннику - сім вечору, на вулиці - темний, під ногами - пудлі. Але ми не звертаємо увагу на це. Ми дуже боїмося пропустити автобус. Сьогодні не буде. З нами на зупинці - молода дівчина в підборах і жінка в підвалі. Мати супроводжує студентську дочку.

55288234

Лілія навчається в Гомель в коледжі та після закінчення навчання вона не збирається повернутися в Дублін. Її матері не розголошують її плани.

Джерело: gomelnews.onliner.by