Спеціаліст з фінансів

Кредитний спеціаліст, який видає споживчі кредити в магазині побутової техніки, розповів The Village анонімно про прийоми, які роблять людей взяти кредит на 75% річних. Хто може стати кредитором

Я довго уявляв себе як банкір: важливо, в краватці і сорочку. Я думав, що він був престижним. Я думав, що я хочу допомогти людям, якимось чином. Чоловік хоче купити дорогий телефон або телевізор, приходить до мене, і я даю йому гроші за свою мрію. Але виходить, що не точно так.

Кредитний спеціаліст - найнижчий рівень в банку. Але як багато інших великих корпорацій, банки спираються на таких робіт. Кредитні фахівці – це ті, хто подає весь банк. Банк прагне максимізувати прибуток за допомогою будь-яких засобів. Ці методи досить руйнуються для громадян і цілком травматичні для психіки працівників організації.

Р

Для позиції кредитного фахівця беруть майже всі, необхідно пройти лише одне інтерв’ю. Після співбесіди ви направляєте на п'ятиденний тренінг. З десяти ранку до шести вечора ви викладаєте технічні речі протягом всього тижня: як працювати з комп'ютерною програмою, які документи запитують клієнтів і так далі. Про найцікавіші речі, такі як технології продажів. Як продати людину ідею, що він дійсно потребує кредиту.

Більшість молодих людей, які тільки закінчили університетом або іншими студентами. Для них це можливість отримати, і вони подбають відповідно – бразенлі і непристойно, так як система вимагає від них.

Як продати кредитну ідею

Але починається реальне навчання, звичайно, в процесі. Ми працюємо над відділеннями наших партнерів, в таких магазинах як Eldorado, Euroset, M-Video, Білий Вітер, хутряні магазини, салони автомобілів тощо. Я працівник магазину побутової техніки, і я повинен йти до клієнтів в номері і сказати, "Ви хочете кредит?" Я повинен визначити потреби клієнта і буквально просунути його, щоб купити щось на кредит. Якщо він просто тут, щоб подивитися на нього, я можу сказати йому, "Що ви будете виглядати?" Прийміть кредит сьогодні, оплачуйте перший раз в місяць, і сьогодні ви будете додому з телевізором.

В одній точці, представники декількох банків працюють одночасно, є ті, хто бразен, вони можуть буквально вкрасти клієнта від вас. Ви вже обробляєте покупець, він готовий зареєструватися, а потім ваш конкурент приходить і каже: «Ми маємо низькі процентні ставки, приїжджаємо до нас». Попри те, що представники банків перед покупцями боролися між собою. Дівчата частіше борються.

Непарний відсоток.

Кожен кредит, який ви робите, є зарплатою. Моя заробітна плата становить 17 тис. рублів, від кожного кредиту я отримав відсоток. В залежності від того, яка процентна ставка я даю клієнту та які додаткові послуги, які я пропоную йому: страхування, перерахування на недержавний пенсійний фонд тощо.

Я вірю, що людина тільки прийшла до вас і запитала про кредит. Ви вносите заявку на комп'ютер, і банк надає йому кредит на стандартні умови. Якщо клієнт хоче, він може запитати додаткові послуги. Але це не так.

Я можу запропонувати людині кредит на 20% річних, 40%, 50% і 75%. Я не маю ніяких критеріїв, для яких є високий відсоток, до якого низька. Тільки в залежності від того, що я можу отримати. Всі умови кредитування однакові.

І тепер людина приходить в магазин, просто дивиться, і кредитний фахівець вже бачить його і оцінює його на 20, 30 або 70%.

Наші кредитні продукти також цікаві. Наприклад, «1% за місяць», людина сплачує 24% на рік за цим кредитом. Не математичний, я думав.

З кредитом «2% на місяць» особа сплачує 40% річних.

Клієнти рідко думають про себе. «Вартість кредиту становить лише 1% за місяць», і вони залишають задоволені. Повідомляємо, скільки зайвих грошей, які вони надають банку.

Про цукерки.

Якщо людина не добре занурюється, погано одягається, не знається або в технології або в кредитах, запитує пристойні питання - можна поставити більш високий відсоток. Це типовий смоктати. Якщо людина шукає щось дешевше, його легше переконувати, щоб купити щось дорожче, але на кредит, граючи на ванілі: "Ви платите 2 тис. рублів на місяць, але у вас буде дуже велика плазма!" Тут продавці з'єднуються, ви працюєте в пакеті - він похвалить товари, ви цінуєте кредит.

З тим, хто є впевненим, що їм потрібно, впевнено сказати: «У мене це і це,» – таке повинно бути обережним.

Лохова абсолютна більшість, з сотні людей, які видали, одна або дві ретельно прочитати кредитну угоду.

Я працюю сьогодні, і я маю власний досвід з клієнтами – чоловіком і дружиною. Ми обговорювали все з ними, підписали все, вони вже збираються на касі, щоб підібрати товари, але дружину вирішили помножити кількість щомісячної оплати за 24 місяці (вони поспішали кредит протягом двох років). Вона з'ясувала, як вона почала кричати в магазині! (Поплата дуже серйозно.) Приховавши касіру, директор магазину прийшов, щоб побачити те, що сталося. Я потіла всіх потіх, червоний: це один з моїх перших клієнтів, і я не знаю, як заспокоїти цю жінку вниз.

Чоловік забирає свого пальця в долоні і тільки метеликів до своєї дружини: «Примітка, не так багато, що це важливо, що передоплата, але зліва з товаром!» Але я знайшов належні колеги з банку конкурента. "Не хвилюватися, якщо ви сплачуєте кредит рано, переплату буде менше." Зайдіть в банк і підрахуйте його. Вони почали висихати локшину на вухах. І вона працювала. Я пішов з ними, і вони сплачуються послідовно.

Трики.

Наприклад, ми не кладемо щомісячний платіж у контракті, який показує, скільки він буде в кінцевому підсумку платити. Ми покладаємо на щомісячний платіж, який зазвичай досить невеликий, навіть якщо кредит дуже дорогий. Сказуючи «щомісячний місяць ви сплачуєте 2 тис. рублів» завжди краще, ніж «в цілому телефон обійдеться вам 25 тис. рублів. й

Природно, якщо людина купує дуже дорогі телевізори, ніхто не буде його 75%: сума виходить гідною, кожен буде відчувати себе неправильно.

Деякі кредитори спочатку розраховують суму оплати клієнту за одну ставку, а потім сміливо навіть при здійсненні кредиту кладуть вищу процентну ставку в надії, що особа не прочитати в контракт - часто такі неправомірні децепції рулони.

Ми також робимо гроші на страхування. Є три види страхування: страхування життя (якщо ви загинете або отримаєте інвалідність, банк сплачує кредит за вас), страхування від втрати роботи (Ви не сплачуєте кредит, якщо ви втратите свою роботу) та страхування товарів (не платите, якщо товари перестануть працювати). Всі ці страхування мають дуже складні умови, такі як страхування втрата праці тільки працює, якщо ви були укладені або компанія оголосила про банкрутство. Що ви не пошкодили товари самостійно, ви повинні довести, і так далі.

Всі види страхування, звичайно, є добровільними, але без запиту, ми включаємо їх у договорі. А якщо клієнт цікавиться тим, чому ми видали його страхування, ми скажемо, що банк вже затвердив кредит зі страховим договором і якщо він хоче відмовити, то йому необхідно надіслати запит на банк знову і кредит не може бути узгоджений. Це брехня, звичайно. Але будь-яке страхування подвоює мій бонус, тому я повинен лежати.

Кругла рука

Це не тільки зарплата, яка залежить від показників, які ви надаєте протягом місяця. Роздріб повинен зробити умовно 3 млн рублів на місяць. Якщо ми не заробляємо, ми не отримуємо додаткових бонусів, а наші бос не отримають бонусу.

Звичайно, ми розуміємо, що ми не робимо хорошої роботи. Ми жартуємо один з одним, що всі кредитні фахівці підуть на пеклі (хоча там ми отримаємо всі пекарні кредити). Так, ми розлучаємо людей. Але ми всі запевняємо себе, що люди повинні бути ненависними для своєї гідності.

І той факт, що ми повинні це зробити. Ми даємо завдання, які ми повинні впоратися з, незалежно від того, як. Якщо ви повинні лежати, лежачи. Чому ми обробляємо такі вимоги? Це наша робота, ми ще не маємо.

У нас працюють різні люди. Є мусульманська дівчина з дуже релігійної сім'ї. Вона каже, що вона є двома різними людьми в житті і на роботі. Я не знаю, що вона схожа на життя, але вона є укусом кредитних професіоналів.

Наука.

Я почула історії людей, які падають в боргу, і навіть вчиняють самогубство, але це не сталося для своїх клієнтів. Принаймні не зникли клієнтів. Я знаю, що тому що якщо вони не сплачують кредит, я повинен зателефонувати їм і дізнатися, що відбувається.

Я знаю, що якийсь день це може статися, трохи боятися говорити про пеклі. Я походжу до протестантського храму, і мій пастор продовжить розповісти мені час, щоб змінити робочі місця.

Я припинив мене тільки один раз. Я вже видала кредит за найвищою процентною ставкою з двома страхуваннями, клієнт нічого не помітив і погодився. Але в останні хвилини я припинив і починав забити все знову - видали додаткові послуги, і клієнт сказав: "О, банк несподівано запропонував вам кращі умови, ви переплатите менше." Це те, що клієнт був досить гарною дівчиною, і я не хочу руйнувати її занадто багато.

Я теж влаштовую нормальні умови для громіздних клієнтів, я просто боїтеся з ними, я не хочу їх, щоб раптом почати жити на мене.

Я також пам'ятаю інциденту, що я все ще не соромлюся, навіть вночі я кинувся погано. Хлопець прийшов на iPhone 4 для своєї дівчини. Я отримав йому кредит на 45% річних з двома страхуваннями, за рік він сплатить банк 24 тис. рублів, при цьому ціна телефону становить 15 тис. Тим не менш, клієнт залишив задоволений, слухаючи тільки суму щомісячної оплати 2,5 тис. рублів. Коли він пішов, я знову дивився на контракт і побачив, що він був проданий йому на день народження.

Клієнти.

Доходи наших клієнтів зазвичай не перевищують 25-30 тис. рублів, банк не схожий на людей з високими зарплатами, вони часто відмовляються від кредиту: чому беруть кошти від банку на телевізорі з зарплатою 80 тис. рублів?

Одного разу другу шахти познайомився з батьками з церкви до телевізора. Вона просить його про зарплату, він каже, що він не має його.

до Що ви живете?

- Донори.

- Скільки місяця?

- Ну, 60 бабуся.

Вони вивели його дуже добре. На найвищому рівні.

До речі, ви повинні обдурити не тільки клієнтів, але і ваш банк. Наприклад, іноді ми свідомо перенаправляємо рівень заробітної плати особи, яка просить позики бути затвердженим банком.

Незважаючи на те, що мій клієнт раптом перестає платити по кредиту, він також буде впливати на заробітну плату. І якщо відсоток за замовчуванням є досить високим, я просто зроблюся з моєї роботи.

р.

У нас є інструкції, які ви не повинні надати кредит, який називається "низький соціальний статус" -- люди, які інксифіковані або наркотичні, або якщо людина надходить з ким-небудь, стоячи над ними і каже: "Написати тут і це тут". Потім ми покладемо певну клітку в програмі, ця людина автоматично відхилена, і він ніколи не займе кредит від нашого банку.

Ми не будемо запитати про будь-які документи, тільки паспорт. Тому якщо людина говорить, що заробляє 50 тис. рублів, ми можемо тільки вірити.

Фраудстери – це названий код «деер». Я почув, що самі кредитори беруть участь у шахрайських схемах, дають кредити на підроблені паспорти. Але я ніколи не зробив це себе. Але я чув про чоловіка, який зробив $700,000 продає особисту інформацію клієнтів: адреса, номер телефону, коли і скільки він запозичений.

Незважаючи на те, що ми продаємо кредити прямо і зліва на найбільш задану процентну ставку, швидкість за замовчуванням дуже мала, люди переважно дисципліновані. Вони добре оплачуються.

-img4---

Джерело: www.the-village.ru