Де знаходиться історія простору

Я сподіваюсь, що кожен знає про ГО «Лавочкін», яка реалізувала всі міжпланетні місії СРСР та Росії з 1965 року. Попри те, що кожен чув про свої продукти: Luna-3, Luna-9, Luna-16, Lunokhod, Марс-3, Марс-5, Венера-7, Венера-13, Vega, Phobos-Grunt, Radioastron, Electro-L ... Як і будь-яке підприємство космічної індустрії, воно знаходиться під режимом секреції, і навіть музей можна отримати лише за попереднім заявкою і в рамках групового туру.

Я здивився дізнатися, що ГОЛОВНА, крім музею, все ще має таємниче місце під назвою «Хангар 18».

На відміну від американського аналога, він приховує не відчуження суден, але кораблі Землі. Але багатство колекції, зібраних на невеликій площі, може впевнено конкурувати з теперішньою перемогою павільйону «Космос» на ВДНГ. Побачивши таку косметичну достатку, я був просто струнким. Тоді я дізнався, що Луноход був запущеною моделлю, Venera 7 був технологічним макетом, який пройшов термовакуумні тести до літа 1970 року, і майже всі моделі містилися елементи, які були створені для реальних транспортних засобів, успіхи яких я надихнула як дитина. Скоро, держава удару не відразу випустили. Але все в порядку.

творець, пристойний і майстер цього космічного багатства, Руслан Володимирович Комаєв, є легендарною особистістю, талантом якого є інженер і лідером за останні три десятиліття під керівництвом СРСР і Росії до видатних успіхів від Венери-13 до Радіо Астроном. Звісно, було встановлено, як Марс 96 або Phobos-Grunt, але є космічних апаратів, таких як Граната або Астронаут, які майже ніхто не знає про, незважаючи на багаторічну успішну роботу.

13967034

У планах Руслана Володимировича та керівництва НПОЛУ для створення освітнього дитячого космічного центру, який зможе надихати майбутні покоління космічних дослідників. Передбачається, що вона буде розташована в Хімках, біля підприємства, і буде зосереджена в першу чергу на роботі з Хімками. Хоча масштаб такого центру набагато ширше, це може добре мати федеральне значення.

Тепер, звичайно, є ще довгий шлях до відкриття. Цільові державні фінанси не виділяються, моделі та моделі реставруються на ентузіазму м.Комаєва, часто за його рахунок. Управління підприємством дозволяє максимально швидко переміщатися, оскільки ми хочемо, але є очевидний прогрес.

р.

Агар 18 знаходиться в закритій частині рослини (так, є ще більш закрита частина на закритій території підприємства). Тому, щоб принести камеру потрібно значних зусиль і численні затвердження. У суботу, 23 листопада, ми разом з арт-групою СРСР-2061, організували блог-тур на NPOL. На жаль, не вдалося побачити власне виробництво. Ми розповіли, що кожен відвідувач до чистої кімнати, де зібрано космічних апаратів, було джерелом забруднення, і було дванадцять з нас. Але я зумів побачити музей НПОЛ і, цікавіше, Гангар 18.

На в’їзді ми зустрілися з Русланом Володимировичем, і за дверима було несподівано, що ніхто не очікуваний - орбітальні і спускові модулі Аполлона! Так, Комаєв вирішив, що якщо ви навчитеся в майстер-класі, вам потрібно дізнатися світовий досвід, не просто власний. Таким чином, він зібрав всю інформацію, фотографії, малюнки, доступні в Інтернеті, і створює повнорозмірний макет американського місячного модуля, який буде відповідати оригінальному не тільки зовні, але і всередині.

р.

Коли робота завершена, буде легко переробити Аполлон 13.

р.

Тепер навіть в суботу (і можливо тільки в суботу), робота ведеться до відтворення спускової капсули Gagarin:

747750р.

Процес не зупинявся, незважаючи на те, що блокування цікавих блогерів, що обертаються камерами і запитують багато питань.

Komaev планує попросити RSC Energia для іншого судна Soyuz для повноти збору, але до цього немає ніде, щоб поставити його.

На стінах «Ангара 13» є повнорозмірними моделями автоматичних міжпланетних станцій. У центрі піднімається "Луна 24". Цікаво для бурового пристрою, що дозволило витягти місячний грунт від глибини 2 метрів.

У попередників було ще один пристрій, що виробляв дрібне буріння:

Пристрій дрилі першого покоління можна ретельно вивчити в музеї ГО імені С.А. Лаврочкіна.

В цілому, видобуток і доставка місячних зразків є дуже цікава місія, яка варто говорити про окремо. Я сам, наприклад, тільки дізнався, що використовуються різні бурові пристрої. Я підготую матеріал, але спочатку намагаюся отримати фотографії з отворів РАС з цих пристроїв.

Далі до Luna 24 є російсько-європейська астрофізична обсерваторія Гранат, яка діяла з 1989 по 1998 рік.

р.

Частина телескопа була демонтована, інакше отвір в стелі буде потрібно зрізати.

І за місяць, змащений ... Яка?

Moonbuggy є американський місячний ровер.

2328386

Машина потребує подальшого уточнення, наприклад, необхідно витягти металеву сітку на колесах, але незабаром буде готово взяти на дошку перші молоді астро-космонати.

творець моделі навіть приготував інструменти місячної експедиції, а з задоволенням демонструє результат його роботи.

В цілому, коли ви подивитеся на цей сіро-шерстий підкорювач простору, який може похвалитися хлопчиком своїх ремесел, ви неминуче станете зараженим його ентузіазмом. Це дійсно чоловік, який переніс його щирий інтерес через роки і присвячує його життя. Таких людей здійснили стрибок в космос одночасно, і це дуже мало недоліків в галузі сьогодні.

Поруч з вхідної стінки підкреслені автоматичні підкорювачі Венери. На підніжжя багатотонної вежі Венери 7-й туроператор. Цей "Seven" має не тільки виставкове значення, але і історичне, оскільки він був створений для випробування температури при підготовці до першого успішного посадки на Венері.

Про досвід тестів eloquently говорить charred pennant "Venus-7" на тілі:

(Я довго думав, чому частина напису дзеркальна, але я ніколи не розумію.) Звісно, температура була такою, що перемістила на екрані імена:

Модель Vega відрізняється від сусіднього Venera 13 в тому, що обсад землевласника частково знімається, а сам землевласник видно. На корпусі додано пластини захисту від пилу, які були необхідні для станції при підході до приходу до приходу до приходу до приходу до холей. Крім того, різниця дизайну є масивним блоком камер ASP-G для зйомки приманки, на віддаленому маніпуляторі:

Розміри, «камери», звичайно, простір:

Але вона зробила унікальні спостереження за цим часом, розкриваючи секрети легендарного приходу, який на століттях терористичних жителів Землі:

У куті стоїть Венера 15. Він також не вписався повністю під стелю вішниці, тому багатометровий радіолокатор, який наклеєний Північним полюсом Венери, знаходиться окремо. Зйомки від передачі антени:

Я не міг пройти старий друг Марса 3:

Тут повністю упакований. Тут є кілька місць, де ви можете побачити його таким чином. Музей на ВДНГ тільки землевласник. У музеї НПЛ є землевласник, з елементом захисного обсаду і гальмівним конусом. Музей космічних досліджень - модель 1/3. Можливий тільки в Калузі "повний комплект" 1/1.

І нарешті, Lunokhod-2 є функціональною моделлю, хоча б не повний. Але колісні колеса спінують, антени контролюються, а камери знімаються.

У ідеї Руслана Володимировича зробити повноцінний місячний місячний, який можна практикувати в управлінні пристроєм. У 1973 р. подано два режими: Луноход, коли контроль повністю відповідає тому, як він був проведений у 1973 р., а Ровер, коли необхідно написати програму дії, відправити його на пристрій, і вже буде займатися виконанням. Для першого режиму буде виконана панель управління, яка відповідає оригінальному пульту дистанційного керування. Консультант з його створення буде одним з «керівників». У другому режимі команди будуть завантажені з комп'ютера, і це навіть вдасться реалізувати деякий час затримки, так як в передачі на Марс.

У мене була ідея: до того, як був побудований Хімкіський космічний центр, щоб розмістити Луноход-2 на Марс-Тефо – в павільйоні Космос на ВВЦ. Добре місце є «прохований» з часів Радянського Союзу, а компанія спеціалізується на навчально-розважальній роботі з дітьми. У павільйоні можна буде будувати люнодром (примітно, що були навіть деякі фрагменти полігону, в якому, власне, радянський напад на місяць був підготовлений) і усвідомлює сніжку маленьких і дорослих космічних вентиляторів для стейера Лунохода. Керівництво НПЛ придбала ідею, Комаєв заявив, що можна спробувати і завершити пристрій 12 квітня.

"Лунокход" повертається до "Космічної" Цього року в газетах країни буде гідна головоломка. Але, як це часто буває зараз, ініціатива зіткнулася з банальними проблемами: оренда занадто дорогих, не проводиться космічних знижок, не вистачає фахівців, немає ніде чекати допомоги. Так, якщо ви знаєте інвестора, який знайде $1М за простір, дозвольте мені знати. Або кілька штук. Я думав про kickstarter, але я боїю необхідну кількість коштів не можна збирати, принаймні не для Cosmos у VVC.

Але можна спробувати допомогти іншим чином. Якщо хтось знає, як тримати викрутку, паяльник або електричну бурю, і є бажання зробити щось для простору, ми можемо запропонувати нашій допомогу Комаеву. Поки не можна сказати напевно, чи вдасться це реалізувати, чи вдасться дістатися до закритої частини рослини, і чи потрібна наша допомога, але принаймні ми запропонуємо. Але, якщо це можливо, буде можливість працювати разом з реальними фахівцями простору. Для цього я пропоную, щоб залишити коментар у VK-дискусію або, якщо немає облікового запису, мені у людини. Якщо хтось хоче. Якщо ми знайдемо один, то ми підемо до Громадської організації.

А. Лаврочкіна. Також багато цікавих експонатів, хоча не так масштабних - просто висота приміщення не дозволяє.

Не можна зібрати групу з Хабра, якщо є багато людей, які хочуть. Але це ще одна історія.

У висновку я хотів би відзначити, що така подія як візит до фотоблогерів космічного підприємства є надзвичайно рідкісним, якщо не унікальний, подія в російській космічній розвідки. Тому я хотів би подякувати керівництву ГО імені С.А. Лаврочкіна, який поважав прийняти такий крок. Він каже, що, нарешті, є підтримка ідеї більшої відкритості галузі, більш повного та частого покриття діяльності, співпраці з астрономами та діалогом з Інтернет-публікацією. Ми помітили, і це заслуга, по суті, всіх, хто написав статті про космічні теми, додали погляди на такі статті, перепостили і знімали хаб Cosmonautics від офтопіки. Я сподіваюсь, що цей захід є лише початком масштабного процесу рапсументу між просторами та суспільством, а, в кінці, разом, ми зберемо новий напад на міжпланетний простір.

Джерело: habrahabr.ru/post/203476/