Інтерв'ю з Елоном Муским. Частина 1: Як він хотів стати фізиком, але Became підприємець

Елон Муск, засновник і співзасновник PayPal, SpaceX, Tesla Motors, вивчав фізики в Університеті Пенсільванія. У першій частині інтерв’ю, яку Муск дав Олени Левін, колоніст Американського фізичного товариства APT News, він розповідає про те, як він використовує принципове мислення, переваги вивчення фізики, а чому він гордо називає себе nerd.

Левін.: У інтерв’ю нещодавно ви консультували людей, які хочуть зробити інноваційний бізнес на тему «Студія фізики і навчаться думати з принципами, а не аналогій». Чи можете ви розповісти мені більше про те, що ви думаєте?

МускусФізіологи змушені розвивати спосіб мислення, що дозволяє нам зрозуміти протитунітивні елементи реальності. Так, як квантова фізика не дуже інтуїтивно зрозуміла, і заздалегідь їх вивчення, фізики створили метод мислення, який дозволяє отримати правильні відповіді, навіть якщо вони повністю нездійсненні. А що займає багато психічних штамів. У повсякденному житті ви не завжди можете керувати принципами, це вимагатиме занадто багато розумової енергії. Для більшості вашого життя вам потрібно діяти за аналогією, просто копіювати поведінку інших людей з мінімальними варіаціями. Але якщо ви намагаєтеся бути піонером, щоб винахідити щось дійсно нове, то ви будете мати, щоб перейти на принципово на основі розуму, виявити найбільш фундаментальні істини у вашій галузі, і вивести свою думку з них. Займає трохи головки, і я можу дати вам пару прикладів, як це допомагає ракетна наука.

Левін.Приходьте

Мускус: Будь-які ракетні технології судять, скільки це знижує вартість космічних подорожей. Але якщо ви подивитеся на історію ракетних ракет, ви побачите, що вартість практично незмінна, і в Сполучених Штатах, це навіть з часом. Якщо ви думаєте, звичайно, за аналогією, ви не маєте вибору, але визнати, що це життя. Але це не так. Якщо ви думаєте на основі принципів, то в першу чергу потрібно знати, що ракети виготовляються з і скільки цих матеріалів вартість. Коли ми зробили це, ми були дуже несподіваними — матеріали лише кілька відсотків вартості ракети. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу. Якщо ми були розумними, ми можемо зробити ракети набагато дешевшими.

Левін.: Як працює ваш день? Ви постійно застосовуєте цей метод мислення, або в якийсь момент ви повинні зупинитися, оскільки це вимагає занадто багато стресів?

Мускус: Я раджу сказати, що я завжди думаю про принципи, але на жаль, я занадто багато зробити, і я заощаджу розумову енергію тільки для найважливіших з них, наприклад, для досягнення деяких технологічних проривів або деяких серйозних відключень в бізнесі, що вимагає творчого рішення. Іноді виходить з себе - Я прокинувся і раптом у мене є епіфані в душі. Це звучить кліше, але буває часто. Я думаю, що мій мозок працює над проблемою на підсвідомому рівні, а в наступний ранок розчин попроситься в свідомість.

Левін.: Чому ви вирішили вивчити фізику?

МускусЯк працює Всесвіт. І це те, що фізика робить - намагається зрозуміти, як працює світ на найбільш фундаментальному рівні. В одній точці я серйозно замислювся про свою кар’єру як фізика, я думаю, про деякі фізичні проблеми, але шукаю майбутнє, я почав боятися, що я міг би помітити в бюрократичній прокрастинації з деякими комірками, а потім проект може бути відключений, як провідник суперколайдер, і це буде смоктати. Це просто дає.

Левін.: Так ви вирішили заздалегідь, що ви любите фізики, ви хочете вивчити його, ви хочете дізнатися, як працює Всесвіт, але ви не будете працювати як фізика?

Мускус: Я хотів бути. Десь між 12 і 13, я мав екзистенціальну кризу, намагаючись зрозуміти, що це було все про, чому ми тут, якщо є будь-яке значення в житті і все це. Я прийшов до висновку, що краще робити, щоб поліпшити досягнення і масштаби свідомості і досягти більшого розуміння, який в свою чергу дозволить нам запитати більше і більше хороших питань, тому що, очевидно, Всесвіт є відповідь, головне, щоб запитати правильне питання. Все про питання.

Левін.: Ви вирішили вивчити фізику для того, щоб зрозуміти, як працює Всесвіт, але в той же час ви почали займатися економікою, тому ви думали про бізнес-освіту з самого початку.

Мускус: Коли я спробував зрозуміти, що я хотів би зробити в житті, я переконався, що якщо я не займаюся економікою, я хотів би працювати для тих, хто навчав його (лаугх), і вони знають всі види спеціальних речей, які я не знаю. Я не шукаю дуже хороший, тому я хотів, щоб переконатися, що я знаю його занадто (laughs). Я не можу сказати, що я відчув, як я був власний студентський економіст. Мені сподобалося висить з моїми класами фізики. Я любила людей з відділів мистецтв та наук. Я не знаю, можливо, я не можу розмістити його. (laughs) Так, я не збуджусь про компанію бізнес-учасниць, я шукав художників і вчених.

Левін.: Ви вважаєте себе "нерд"?

Мускус: Я обов'язково був nerd, і багато способів я все ще. Якщо хтось зробив список всіх речей, які повинні зробити реальний nerd, то виявилося, що я зробив це правильно. Я провів багато годин, кидаючи ромашки в D&D.

Левін.: І придумав як символи?

Мускус(луги) Так, це пара разів, але не вдома, але на турнірах D&D. Що було прохолодно. Люблю все. Зростаючи в Південній Африці, було дуже невелике співтовариство, і я мав дуже мало можливостей поділитися своїм пристрастю з ким-небудь. Серед своїх колег, ніхто не зацікавився програмуванням. Я майже змусив їх відтворити D&D. У турнірі взяли участь близько чотирьох осіб. Я грав комп'ютерні ігри, писав програмне забезпечення, і я мав мої штани пов'язані. (laughs) Це не просто для мене. Дівчата не хочуть їхати на дати з собою. І зробив багато інших речей, таких як будівельні радіо, виготовлення ракет. У Південній Африці вони не продаються в магазинах, тому довелося розібратися в складі ракетного палива, покласти інгредієнти в розчин, заправити ракету і запустити його - з непередбачуваними результатами.

Левін.: Я думаю, що це правда, це на списку реальних nerds.

Мускус: (луги) Рівень 80 nerd.

Переклад другої частини інтерв’ю — про те, чому Муск вважає, що отримання диплому МВА може бути помилкою, скільки коштує піти в Марс, і як Tesla Model S робить історію — буде опубліковано завтра.

Джерело: habrahabr.ru/post/203160/

Категории

Смотрите также

Новое и интересное