1310
Чому майбутнє є дистанційною роботою (частина 1)
Останнім часом тема дистанційної роботи стала особливо актуальною – досить згадати цю останню посаду на хабі, випуск віддаленої книги від Jason Fried і запуску книги, приурочена до запуску біржового пошуку віддалених співробітників від 37 Signals.
Вона має більш ніж достатніх прихильників, особливо серед працівників, які втомилися від розміщення в офісі на божевільних бруківках. Є також багато супротивників, особливо серед роботодавців. Тут я спробую пояснити, чому, незважаючи на всі недоліки (з них, до речі, є тимчасова або художня), віддалена робота є нашим майбутнім, а майбутнє дуже близько. Як людина з ІТ-індустрії, звичайно, я шукаю перш за все, але значна частина цих спостережень є універсальною.
Я не хочу сказати, що робота в офісі перейде в оживлення, вона буде перетворюватися тільки з можливого способу в інструмент, який вирішує певну кількість завдань. Під катоком є список основних переваг дистанційного для працівника і роботодавця, а в наступному складі я спробую спростити основні міфи, до яких його супротивники часто звертаються.
Про компанію
З явних причин список буде досить об'ємним, деякі з цих точок неодноразово цитувалися в захисті віддаленої роботи, ще одна частина, яку я додаю від себе за особисті враження.
1,1 км Погода
Вам не потрібно витрачати 1,5-3 години на добу на витяжну дорогу, немає пояснень.
2. Місцеві ринкові реалії
Тут теж все просто: працівник з регіону з розвиненою ІТ інфраструктурою (1,5 середніх веб-студії для всього міста) може працювати для компанії з столиці, і навіть з Європи / США, якщо він або має гарну команду англійської мови. Для збільшення надходжень і пошуку більш цікавих проектів, а також застосування високоспеціалізованих знань, які не затребувані місцевими компаніями.
Наприклад, в нещодавньому опитуванні мов програмування, багато веб-розробників, які не люблять PHP дуже багато, але змушені програмувати на ньому через реалії місцевого ринку праці, скаржилися, що вони не можуть знайти застосування своїх навичок у Ruby, Python тощо. Але досить просто шукати на міжнародних трудових біржах і фріланс-сайтах, оскільки є одночасно безліч привабливих варіантів!
3. У Зручний простір
Для мене критично важливим є питання поваги особистого простору. Необхідність 8 годин на день, щоб сидіти метр від когось ще (або два або три одночасно) здається, що я відверто приниження. А потім, просто пам'ятайте, де у вас є більш комфортний робочий стіл – вдома або в офісі?
4. Зняття
Здавалося б, що тут ви можете сперечатися: в домашніх умовах у вас є ліжко, холодильник, діти і дружина, все, здається, створене для того, щоб не дозволити вам працювати спокійно. Офісний простір на цьому фоні може здатися лише робочим райом – особливо часто ця думка зустрічається серед тих, хто спробував деякий час працювати дистанційно, але не вдалося правильно організувати все і повернувшись до офісу.
Насправді, фундаментальна відмінність тут полягає в тому, що домашній простір (або будь-який інший на ваш смак – ніхто не заважає вам залишити ноутбук у сусідньому кафе) ви можете організувати самостійно. З 9 по 18 - робочі години, мене) ГоловнаРозріз між роботою і домашнім простором, і т.д. – все це в силі. У офісі ви змушені прийняти існуючі правила гри, які у вас є дуже мало можливостей для впливу. Якщо сусіди сидять два метри постійно говорять про те, що і ходьба, що вам за кожну годину для димової перерви, якщо ви не можете носити кондиціонер, і ваші колеги завжди спекотні, якщо один раз на добу дівчата в обліку просять виправити принтер або подивитися, чому сайт не відкритий – що ви можете зробити з усім цим?
5. Умань Імпоновані стосунки
Одна з найнеприємніших моментів для мене в офісній роботі завжди була добровільно-компонентною командою. Я не мав нічого проти своїх колег, але я не хочу зустрітися з ними в неформальній обстановці, але приводиться до необхідності «незважаючи на команду» і «виготовити корпоративний дух» (в одному з останніх дискусій про Хабра, директор певної SEO-агенції прокинув мене ще одну красиву форму хабардиста – «зробити співробітників частиною бренду». Люди, як правило, залишають дуже мало можливості не брати участь у такому святкуванні життя. У своїй професійній кар'єрі, з членами якого я дійсно став друзям і продовжив кілька років після того, як я зустрівся в компанії, яка не проводила будь-якої команди будівлі.
Віддалена робота дозволяє вибрати своїх друзів, незважаючи на корпоративні традиції, місію компанії та інші абсолютно красиві речі.
Переваги для роботодавця
У певній мірі вони зворотні сторони плюсів для працівника.
1,1 км Економія в офісі
Поспішно, офіс як робочий простір в поточному середовищі стає абсолютно необов'язковою, і тому гроші, які ви витрачали на нього, тепер ви можете інвестувати в розвиток бізнесу. В умовах економічної кризи ви маєте великий шанс побити конкурентів, які ще живуть в реаліях кінця XX століття.
2,2 км Доступ до кращих фахівців
На Вашій території немає фахівців, і це довге і дороге транспортне сполучення? Сьогодні це не проблема, найняти правоохоронців в будь-якій точці світу.
3. У Заслужені працівники
Працівники, які працюють в комфортному режимі, не вичерпуються щоденною дорогою і чарівністю восьмигодинного перебування в тісному кубку, будуть вдячні Вам. Ми можемо самі зателефонувати одержувачу і узгодити зручний час і місце вручення квітів, а якщо необхідно, то збережемо сюрприз.
Оновлення:
Хочу підкреслити дві точки, які не можуть бути досить очевидними з основного повідомлення:
1) Я, безумовно, не думаю, що віддалена робота повинна повністю розблокувати офіс. Ми говоримо про те, що офіс повинен перетворитися з життєвої потреби в варіанті, який є обов'язковим для компанії та працівника.
2) Що зазначено в першій частині може виглядати над тематичним, але це тому, що аналіз основних заперечень до віддаленої роботи буде в другому.
Джерело: habrahabr.ru/company/sourcetalk/blog/201762/
Портативний 3D сканер Sense 3D може “сканувати” людину
Порівняння продуктивності всієї лінійки смартфонів Nexus в одному відео