Павлик Морозов. Життя, пов’язане з експлуатацією

14 листопада 1918 р. народився Павлик Морозов – мабуть, найвідоміший першоджерела. До цієї дати ми зібралися разом п'ять основних фактів з Біографії цього хлопчика, які вийшли в історію як траєктор для власних родичів.
Батьки
Павел Морозов народився в с. Герасимівка Турінського району Тоболської губернії. «Дуже майбутнє «герой», за словами друзів, була «укріплення обличчя і дуже добро». Його батько Трофім часто б'є дружину і дітей. І пішов він до іншої жінки, яка проживала поруч. Радянський уряд дав Трофім Морозов пост голови сільської ради. Він відчинив зловживання цією позицією: він прийняв речі, що спостерігали з декулаків і торгували сертифікатами, що дозволило «кулаксу» залишити місце вигнання. На одному з цих сертифікатів Трофім Морозов і виловив у 1931 році. Він розслідував і спробував. Свідок на суді було 13-річної Павлика, яка випробувала його батька. Ось з них:
«Гуїс, мій батько створив чітку контрреволюцію, Я, як піонер, зобов'язаний сказати це, мій батько не є захисником інтересів жовтня, але намагається в будь-який спосіб допомогти кулька втекти, стояв за ним гору, і я не як сина, але як піонер я запитаю, щоб принести до правосуддя мій батько, для майбутнього я не дасть звички інших, щоб приховати кулька і чітко порушувати лінію партії, і я додам, що мій батько тепер буде доречний кулак власності, взяв кулак Арсен (страхова сестра Чжана П. Морозова й
Трофім Морозов був знайдений винним і дав 10 років таборів. Про це заявив:
«Голова сільської ради, друзі з кулаками, притулили ферми з оподаткування, а після виїзду з сільської ради він полегшив рейс спеціальних поселенців з продажу документів. й
Трофім Морозов був відправлений, щоб побудувати Білий морський канал. Три роки після того, як він був випущений “для ударної роботи”. Після виходу він оселився в Тюмені.
Життя.

Павлик Морозов (центр, в шапці) з однокласниками; поруч з прапором - Данила Морозов (1930)
Учитель Павло згадав про бідність у с.:
«Школа працювала в двох зрушках. Ми не знали про радіо і електрику в той час, ми сиділи на променях у вечірній час, ми тримали керозне сейф. Не було чорнило, вони писали з буряковим соком. бідність була жахливою. Коли ми, викладачі, почали ходити додому, запрошуючи дітей в школі, виявилося, що багато з нас не мають ніякого одягу. Діти сидять голими, вкриті деякими ганчірками. Діти сходження в духовку і прогріваються в золи. Ми організували хут-читальну кімнату, але не було книг, місцеві газети прибули дуже рідко.
У таких складних умовах Павло Морозов мав забезпечити сім'ю, після вильоту батька, він був найдовшим чоловіком в будинку.
Леся
Після того, як батько Павлик був непристойним, хлопчик виконав ряд «побачень» від своїх близьких. Він сказав "де йти" про хліб, який сусід приховав. Він звинуватив свого чоловіка крадіжки державного зерна і заявив, що його дід мав деякі з вкраденого зерна. Він сказав, що його дядько приховувати деякі його майно від конфіскації. Після своєї репутації, підліток разом з представниками сільської ради, взяли участь в акціях з пошуку «фуд-флюс» від «кулаків» до арешту.
Смерть.
Згідно з офіційною версією, 3 вересня 1931 року, матір Павлик залишив село, щоб продати телят. Підлітку, разом з братом Федором, вирушили до лісу за ягоди, де вони були пізніше знайдені - струбили.
З звіту про перевірку сцени:
«Морозов Павло прокладав 10 метрів від дороги, прямуючи на схід. На голову є червоний мішок. Павло був утруднений жирним ударом у животі. Другим ударом було запалено на грудях біля серця, під яким розсіяні ягоди журавлини. Поблизу Павло був одним кошиком, інший був викинутий біля. Його сорочка розірвана в двох місцях, на спині є червоний пляма крові. Колір волосся блонд, білий обличчя, очі синій, відкрити, рот закритий. У ніжках двох бершів (...) корпси Фіодор Морозов п'ятнадцять метрів від Павела в тампонці і невеликій осені. Федір застрягнув у лівому храмі з палицею, правий щок розфарбовується кров'ю. Ніж нарізають жирним ударом на животі над пупкою, де з'явився кишечник, а також зрізають руку ножем до кістки. й
Про це заявив, що вбивці Павловицьких співусин Данила, діда Сергія Морозова та бабуся Ксенія Морозова. Організатор злочину визнано дядьком першоджерела. Вони були вироковані найвищим штрафом. А батько Павлик також зняв, хоча він був далеко в північній частині.
Навігація
Після смерті дітей мама Морозова дала квартиру в Криму як компенсація. Про те, що вона подорожувала по країні з історіями про експлуатацію сина. Вона загинула в її квартирі, повною з автобусами Павлик.
Назва Павлика Морозова була надана Герасимовим та іншими колективними господарствами, школами, піонерськими таборами, знаряддями та увійшла до списку перших у книзі Заслуженої Всесоюзної Ленінської піонерської організації. Першим першоджерелом був зведений пам'ятники в Москві, в с. Герасимівка і в Свердловська. Поеми і пісні були складені про нього, про оперу однойменного писали, і навіть спробували зробити фільм. У Челябінську його ім'я все ж здійснюється дитячою залізницею.
Джерело Ваш текст за посиланням. й

Категории

Смотрите также

Новое и интересное