Факти про Стахановці

Я забрав цікаві факти і рідкісні фотографії від «п’ятого» життя працівників Стаханова в СРСР в 30-х роках.
3610Р. 4200Р.

У серпні 1935 року Донецький майнер Олексій Стаханов (право на фото) встановлює світовий рекорд з видобутку вугілля, виробляючи 102 тонн за 5 годин і 45 хвилин роботи, що перевищило середньодобовий курс виробництва на 14 разів. Враховуючи те, що Стаханова була допомога двох кріплень, це було дійсно велике досягнення, яке викликало великий інтерес як в нашій країні, так і за кордоном. Американський університет Лінкольн попросив Stakhanov написати фотографії з автографами та автентичними літерами великих людей; Французькі Майни приїхали на Донбас для досвіду. Восени 1935 року в країні започатковано широку кампанію, що під назвою «Страханов».

р.

Є багато доказів іноземців, які прийшли до СРСР. Багато з них прийшли на Донбас, до яких вони незмінно присвячували кілька листів своїх туристичних нот. У червні 1937 р. оприлюднив книгу Повернутися до СРСР. У той час він був одним з найпопулярніших західних письменників у землі радянських народів. Але після десятків цих подій один факт залишається цікавим.

3610Р. 4200Р.

У Сочі з'явився офіційний літопис візиту, який описує захоплення гостя для всіх, хто бачить. Але що сталося? Так, Gide не відмовляв відгуків про їдальня, будинки і робочі клуби.

р.

Але шукаючи величезний портрет Стаханова на стіні (на фото Шахтар AG Stakhanov ділиться своїм досвідом роботи), він щиро дивився: Я сказав, щоб завершити в п'ять годин роботи, що займає вісім днів. Я запитав, якщо це не означає, що п'ятигодинна робота була спочатку запланована на вісім днів. Але моє питання зустрілися з стриманістю, вони вирішили не відповісти на нього. Тоді я розповів, як група французьких норрів, які подорожують по СРСР, в двомовному порядку, заміщав бригаду радянських норрів на одному з шахт і без натягу, навіть не знаючи його, виконувала норму Стаханова.

Звісно, після таких аргументів і публікацій, письменник з особистої інструкції Сталіна вже не допускається в СРСР. Кожен має право лише на одну думку, затверджену керуючою особою.

Стахановська рада Вівчарського заводу, 1936.

На жаль, бажання бути серед передових підприємств, які розвивали рух Ставанов, також привели до різних видів мачинацій, які відбивають сумніви на реальних досягненнях промислових працівників. Значну роль тут відіграли матеріальний фактор - Стаханіти отримали дуже великі бонуси за ті часи, які газети з радістю повідомляють.

Стахановець Артемівський артел «Червоний шов» Ф. Червяков пошиття.

Наприклад, один раз працівник завершив завдання 175% і заробив за 7 годин 48 рублів (поки середня щомісячна заробітна плата працівника на заводі склала близько 300 рублів). З тих пір, як босів, так і самих робітників зацікавилися переповненням плану «Стаханова», часто було схильне до зниження норм.

Тим не менш, незважаючи на багато негативних аспектів, які відбувалися: «рекордоманія», прагнення збільшити кількісні показники за будь-якої вартості до розпаду якості продукції, а також різних маніпуляцій в раціонуванні, поширення руху Стаханова дозволило збільшити продуктивність праці, покращити дисципліну і розкрити приховані запаси.

Габаритний зображення

Прийняття нових членів до колективного господарства, яке також приймало практику Стаханова, с. Парфетієво, Коломенський район Московської області.

Стаханівка комбайна.

299377.

Жінки працівники.

Кохоз-стаханівка Хася Рабальська. Єврейський колективний завод, Україна.

Старший диригент – Сахановець Samuel Гулуба, мігрант з Вінницької області.

Ще одна фото життєрадісних стогановитів.

... Які протипоказання дуже багато з заборонених фото James Abbe, які відвідали СРСР одночасно, зображуючи черги для круп в магазині.

А робочі будинки, в цьому випадку Дніпрострой.

Джерело: рибальська сітка