843
10 цікавих фактів про простір:
1,1 км Місяць відходить від Землі. Кожного року місяць відходить від Землі на відстані майже 4 см. Існує безліч причин цього, одна з них є уповільненням періоду обертання Землі на 2 мілісекунди в день. Вчені не знають, як був сформований місяць, свідчать про те, що це фрагмент Землі, «відновлений» великим космічним органом, який застрячує поверхню Землі багато мільярдів років тому.
2,2 км Сонце втрачає більше мільярдів кілограмів маси на секунду. Це відбувається через сонячний вітер, потік частинок, що переміщаються з поверхні Сонця в різних напрямках. Його природа і причини ще не повністю розуміли. До речі, одна крихітна частинка сонячного вітру (розмір макового насіння) досить вбити людину на відстані до 160 км.
3. У Коли вчений Вільям Гершель відкрив планету Уран у 1781 році, він отримав право на ім'я його відкриття. Він вибрав ім'я Георгія Сідуса (Зірка Джорджа III). Ось чому вчений з цієї нагоди сказав: У минулі часи планети назвали іменами відомих богів - Меркурій, Венери, Марса та ін. У сучасних філософських часах я хочу зробити щось інше. Якщо нащадки просять, коли виявилась остання планета сонячної системи? Відповідь буде дуже відважна - під час царя Георгія III. Уран також була перша планета, відкрита телескопом.
4. У Sunspots є однією з причин особливого звучання скрипки Stradivarius. Антоніо Страдівар - видатний скрипальний майстер, який жив у 17-18 столітті. Вчені не можуть з'ясувати, чому його скрипки звучить особливим, але вони виявили, що дерево він був дуже важливим для звучання скрипки. У період 1500-1800 рр. Земля переживала маленький льодовиковий вік, пов'язаний з збільшенням вулканічної активності і зниженням сонячної активності (мінімальна мінімальна кількість). В результаті дерева, які вирощували в часі, дуже важко (зумовлено повільне зростання). Цей матеріал найкраще підходить для виготовлення скрипок.
5. Умань Якщо два шматки металевого дотику в просторі, вони зваряться один до одного, якщо на їх поверхні немає оксидів. Це не відбувається на Землі, оскільки оксиди утворюються в атмосфері.
6. Жнівень Автомобіль, що подорожує на середній швидкості 60 миль на годину, займе близько 48 мільйонів років, щоб досягти нашої найближчої зірки (після Сонця) - Proxima Centauri.
7. Про нас Ganymede, найбільший з місячних планети Юпітер, більший, ніж планета Меркурій. Діаметр Ganymede становить приблизно 5,269 км.
8. У День на планеті Меркурій двічі до року. Рентген обертається навколо осі дуже повільно, і одна революція навколо Сонця займає всього за 88 днів.
9. Навігація Нейтронні зірки є найсильнішими магнітами в Всесвіті. Магнітне поле нейтронної зірки є мільйоном разів більше, ніж магнітне поле Землі. Якщо ви заповнюєте чайну ложку з речовиною, яка робить нейтронні зірки, її вага буде близько 110 млн тонн!
10. Всі люди в нульовій вазі близько п'яти сантиметрів висотних. На Землі тягає на хребті, але в космосі нічого натискає на хребта, і вона поширюється на повну довжину.