Слово проти очей

Повідомляємо, що мова приведе до Києва. У порції минулого століття ця казка була доповнена. "Ор на Магадан". Це ближче до іншої мови. "Моя мова мій ворог."
З іконою Михайла Іларіоновича Кутузов, звичайно, великий командир, щось схоже відбулося. Як молодий чоловік, він був лейтенантом Генерального штабу. І він був дуже непереборним. Я особливо любила ходити по високопомічним людям. Один з його політичних некоректних жартів звернувся до Катерини II і графа Румянцева до адресатів. А кар'єра майбутнього поля маршала і переможець Наполеона вирушала трохи інакше. На Кримському півострові надіслав активну армію.
А в липні 1774 року під час буріння с. Шуми, біля Алушти, полковник Кутузов був поранений, несумісний з життям. Кулька, що проходить через лівий храм і назальну порожнину, виходила через правильному оці. Але він пережили. Але я втратив очі.
Коли Єкатерина отримала інформацію про те, що сталося (і під час нападу Кутузова продемонструвала особисту відвагу в боротьбі з значною перевагою Турків), вона сказала: «Це необхідно захистити Кутузов, він буде великим загальним», а потім підписаний постановою, в якому вона відправила його в Австрию для лікування.
Після цього інциденту Кутузов почав заточувати набагато рідше.