Джеймі Кемпбелл Бауер

Я сиджу тут і думаю - як ми раніше жили без підліткових любовних франшиз? Адже до «Сутінків» існувало романтичне фентезі — «Печера Золотої Рози», наприклад, але широкого фанатизму не було. Скільки б не критикували «Сутінки», але варто погодитися, що в певному сенсі вони стали еталонною історією кохання з «потойбічним» колоритом. «Щоденники вампіра», «Справжня кров» та інші великі проєкти для підліткової аудиторії, такі як «Голодні ігри», з'явилися пізніше.

У чому ж причина такої шаленої популярності «Сутінкової історії»? Ясно, як денне світло – є ДУЖЕ КРАСИВИЙ головний герой! Милашка, пауска, милашка і т.д. - дівчатка шкільного віку просто сходять з розуму, якщо в кіно є хоча б один такий красенчик. При цьому головна героїня цілком може виглядати трохи красивіше жаби - не біда, головне - симпатичний хлопець. І зовсім скоро кіноіндустрія випустить нового Едварда Каллена, благородного і красивого героя. Йдеться про нову франшизу за мотивами серії підліткового фентезі "Мисливці за тінями" (паралельна назва - "Смертні інструменти") британської письменниці Кассандри Клер, перша частина якої називається "Місто кісток". Головний чоловічий герой – молодий мисливець на зло на ім'я Джейс Вейланд. Його зіграє британський актор зі злегка андрогінною зовнішністю Джеймі Кемпбелл Бауер, який свого часу працював моделлю

Джеймі Кемпбелл Бауер

Джеймі Кемпбелл Бауер

Джеймі Кемпбелл Бауер

Джеймі Кемпбелл Бауер

Кому-то цей хлопець може здатися занадто милим. Згоден, він не дихає брутальністю. Але варто зауважити, що кандидатуру Бауера затвердила авторка книг Кассандра Клер, яка до написання «Мисливців за тінями» досить успішно клепала фанфіки у світ Гаррі Поттера, причому не просто фанфіки, а слеш (для тих, хто не знає, слеш – це різновид фанфіків, що описують стосунки між чоловіками). Її масштабна робота, трилогія про Драко, настільки сподобалася поціновувачам цього специфічного жанру, що її навіть випустили окремою книгою (що є величезною честю для фанфіків). Я читав «Мисливців за тінями» і дивився на Драко одним оком, і можу сказати, що стиль Кассандри Клер на висоті — вона пише барвисто і легко розуміє. Але все одно читати історії, в яких Драко Мелфоя «люблять» у всіх позах, навіть якщо це красиво описано, якось не привабливо.

Отже, про слеш. Персонаж Джеймі Кемпбелла Бауера, Джейс Вейланд, у фільмі «Місто кісток» є типовим прикладом слеш-об'єкта. У нього тонкі риси обличчя, довге світле волосся, очі, в яких можна загубитися... Чотирнадцятирічній дівчині він здасться майже божественно прекрасним. До речі, спочатку Вейланда повинен був зіграти Алекс Петтіфер, який виглядає трохи мужніше, ніж Бауер, але потім йому дали у відставку

Джеймі Кемпбелл Бауер

Джеймі Кемпбелл Бауер

Джеймі Кемпбелл Бауер

Сам Джеймі Кемпбелл Бауер не новачок у кінематографі. Йому 23 роки і він встиг знятися в купі гучних проектів (в тих же «Сутінках» він зіграв Кая, в «Гаррі Поттері» - молодого Гріндельвальда, в епічному серіалі «Камелот» - короля Артура). Особисте життя Джеймі теж не нудне: він довго зустрічався з Бонні Райт, майже одружився з нею, але потім з якоїсь причини хлопці втекли). Зараз ходять чутки, що Бауер зустрічається зі своєю колегою по "Місту кісток" Лілі Коллінз (нещодавно в наших "Зоряних хроніках" з'явилися їх спільні фото)

Джеймі Кемпбелл Бауер

Джеймі Кемпбелл Бауер

Джеймі Кемпбелл Бауер

Джеймі Кемпбелл Бауер

Однак центральною героїнею серіалу (а точніше, першої частини, оскільки ще не всі заплановані вийшли) є дівчина на ім'я Клері Фрей. Оскільки я прочитала не всі книги серії, а тільки «Місто кісток», не знаю, з ким вона буде в кінці, але любовна інтрига буде. Поки що є два претенденти на серце Клері - Джейс і друг дівчини на ім'я Саймон (він по вуха закоханий в неї, але сама Клері сприймає його тільки як друга). У фільмі Клері зіграє Лілі Коллінз, Саймона – Роберт Шихан

Сама по собі книга «Місто кісток» аж ніяк не є фентезійним любовним романом. Це найсолідніше міське фентезі, в якому будуть присутні не тільки вампіри, але і демони, русалки, маги і т.д., і т.д. Але ми знаємо, як знімаються містичні фільми та серіали – все зав'язане на любові, без неї не можна заманити глядачів. Якщо ви ще не читали «Місто кісток», раджу його прочитати, це досить непогана історія, хоча нічого нового в ній немає. Що стосується фільму, то він вийде на екрани не скоро - в серпні наступного року. Тоді подивимося, чи стане ця історія другими «Сутінками»