Портрет Ката Середньотона

Збірник Національної Портретної галереї Лондона поповнюється новим цінним експонатом - тепер перший офіційний портрет Дюйссельс Кембриджу зберігається в його стінах. Автор картини, виконаний в техніці глазурування (додаток прозорих шарів фарби на вершині основного для досягнення більш складних, глибоких відтінків), був художник Павло Emsley. Кате Middleton особисто бере участь у виборі художника для свого портрета - вивчала історію мистецтва в Університеті св. Андрія та добре розбирається в живопису.

65-річний Emsley, який отримав багато нагород в мистецтві, був захоплений працювати з Дюйсами Кембриджа і був відзначений, щоб вибрати з багатьох претендентів. Створення картини зайшло кілька місяців, а кейт накладений на Emsley двічі, решта часу художниця працювала з фотографіями Middleton:

Дучі пояснили мені, що вона бажала свого портрета виглядати реалістично - вона бажала з'являтися перед аудиторією реально, а не таким чином вона бачить на офіційних прийомах. Вона здавалося мені дуже відкритою, щедрою і приємною людиною. Спочатку було прийнято вважати, що вона не посміхається, але тоді я вирішив поставити посмішку на обличчі – я думаю, що це правильний вибір.
Незважаючи на те, що митець заявив, що він був дуже простим для його роботи на портреті, робота отримала дуже суперечливі відгуки від критики – багато сказали, що портрет «не має нічого спільного з Kate» і «займає Дюшем не менше 15 років», а журналісти назвали його «згублення». Тим не менш, середина була дуже задоволена роботою Emsley, і її чоловік навіть назвав портрет «террих». Решта сім'ї погодилася з ним.

68699716