На амбітному задачі створення масштабної мозаїки світу з сотні тисяч крихітних складових взяли участь англійський програміст і художник Кріс Палалін. Він використовував більше 300 000 різних крихітних штук, кожен з яких він ріже і розтирається. Кожна окрема деталь двадцять разів менше, ніж шматочок звичайної мозаїки. Займав камеру більше двох років створення скляної головоломки, яку він назвав ювелірні вироби Всесвіту. Тільки підготовка до роботи приймала його шість місяців.
Це моє перше завдання, яке відбулося в житті. Я зробив цю картку в моєму гаражі, і тому моя дружина дуже рідко бачив мене в останні кілька років. Якщо ви поставите всі деталі мозаїки в одному ряду, ви отримаєте довжину трьох кілометрів. Для точного передавання докладної карти світу, 49-річний художник перетворився на фотографії НАСА.
р.
У цій роботі є дорогі камені. Кріс використовували 12 сортів дорогоцінних каменів, таких як аметист, аквамарин, цитрин, діамант, смарагдовий, рубін, сапфір, tanzanite, topazanite... Всього 1238 штук у карті світу, загальною вагою 260 каратів. З рубіями та емералями він позначив духовні місця Мекки та Єрусалиму. Камені з бірюзових покладних річок і озер, а саме Ніл, Міссісіппі, Гангс, Темс, Amazon. Цирк був використаний для святкування кращих і глобально значущих, за словами автора, міст світу, в тому числі Нью-Йорк, Токіо, Лондон, Дубай.
Дуже важко працювати. Кожен елемент був приклеєний до аркуша оргскла з тамперами. По завершенню, Палатка обрамлена готовим виробом в каркасі чорного вітражного скла і освітлювала його майже 7 тис. світлодіодів.
Я не можу висловити відчуття рельєфу, коли в місці останнього шматка скла було поставлено. Я кохаю це, але іноді, що карта мене збочена.
р.
Ювелірні вироби Всесвіту тепер до продажу на eBay. Початкова вартість становить $ 375,000. Це перша робота в серії, в якій він має намір продовжити демонстрацію унікальності та краси Землі.
Габаритний зображення
р.
572164