Муси Сент-Лонта

1 серпня відзначає 77 років з дня народження класики і повстанця haute couture, чоловіка-бренду і чоловіка-legend, ідеї якого досі впливають на модну галузь. Yves Saint Laurent є модним дизайнером, який визначив образ жінки ХХ століття, даючи нам можливість носити тукседо і мотоцикл куртки, сафарі костюми і геометричні принти, розкішні вечірні сукні в східному стилі і прозорі блузи.

Габаритний зображення

Ів Сен-Лонт розумів бажання і потреби жінок краще, ніж більшість чоловічих товариств і оцінили красу жінок. Він був першим, щоб реалізувати, що свобода вираження через одяг не менш важлива для жінок в 60-х роках, ніж право на роботу і участь у виборах. «Я знайшов свій стиль завдяки жінці. Саме там, де настає всі сили і життєздатність мого стилю – малюємо їх від тіла жінки. У 2002 році, в той час як реслінг, Yves Saint Laurent сказав, що я відчуваю, що я створив гардероб сучасної жінки і взяв участь у перетворенні моєї епохи. Я зробив це з одягом і я дуже гордий, що жінки по всьому світу сьогодні надягають штани, тукседо, двобортний куртки, тренчі. Сплачуючи дану людину, яка зламала стіну між ґрунтовою розкішю хатету і зручністю вуличної моди, ми пам'ятаємо 5 жінок, які найбільше вплинули на своє життя і роботу – 5 музинок великого Yves Saint Laurent.

Бетті-Кера

Betty Catroux зустрів Yves Saint Laurent в нічному клубі 1967. Найвища скандинавська дівчина привертає увагу модного дизайнера з унікальним стилем. Св. Лорента запросила Катерину взяти участь у своєму шоу, але вона відмовилась, що йому сподобалося ще більше - дизайнер оцінив непристойність у всіх його проявах. З тих пір вони не взяли участь - Бетті стала не тільки мишею, але і хорошим другом, а й навіть лікування алкогольної залежності в клініці він проходив разом. Катроукс заявив, що не схожа мода, але вона мала власний стиль, що робить її однією з найстильніших жінок її часу. Батьки підкреслюють ірогисті особливості її зовнішнього вигляду за допомогою чоловічого одягу – вона обожнює штани, сорочки, джинси, футболки, светри та чоловічі куртки. З цим вона надихнула Yves Saint Laurent, щоб створити колекцію Le Smoking, поєднуючи чоловіків і жінок.

Після смерті Сен-Лонта, Катроукс дав можливість інтерв'ю: На самому початку нашого зв'язку з Yves були тільки чайні вечірки, хоча ніхто не відвертий чай. У неділю Палама Пікассо, Лулу де ла Фальез, Фернандо Санчез, П'єр Берже і я збираю в Yves' Place Vauban. Напередодні захотів весело провести час, і ми звикли до нічних клубів, таких як Палац або набір. Все божевільне. Я не знаю, як ми отримали додому живим. Всі ми зробили в ці дні. й

р.

Lulu de la Falez

Шлях Люлу-де-ла-Фалез був заданий навіть перед пологами – її мама працювала модель Ельзи Сямапареллі. За словами Люлу, її мати «родилася в світі мистецтва і моди». Це був власний світ, який поділився мною. Lulo de la Falaise і Yves Saint Laurent зустрівся в 1968 році, коли вона працювала молодшим редактором в англійському журналі Queen. Після 4 років Лулу та Єви почали працювати разом. Незважаючи на те, що в чорному літописі де ла Фальезу, вона сама не погоджувалася з цим визначенням. За словами Люлу, миша жінка, яка захоплюється, але нічого не створює. Вона сама поважала: Я працюю від 9 до 9 р., а іноді до 2 ранку. Я, звичайно, не був шлаком. У модному будинку Yves Saint Laurent, Lulu був відповідальний за дизайн ювелірних виробів та аксесуарів – і продовжував робити це більш ніж 30 років. Завдяки їй, масивним ювелірним прикрасам, східним турбунам і східним орнаментам прийшли в моду.

Спіннер

Вера Готтліб Анна фон Лендорфф або просто Верушка - культова модель середини століття. Її біографія є унікальною – приїжджаючи від багатої сім'ї, вона спробувала все її життя, щоб приховати її походження, в той час як інші намагалися знеособлювати осіб аристократичної крові. Верушка була однією з улюблених моделей Сен-Лонта, а її фотосесія в костюмі сафарі, створеному путур'єром, є одним з найбільш знакових в світі моди. Тепер зйомка Верушки в блузці-сафарі зберігається в Музеї Митрополита як робота фото мистецтва.
З 1969 р. С. Лоорт замовляється від свого другу скульптора Клода Лалана з литої талії Верушки. Копія була відкита в броню, а потім покрита золотом. Yves Saint Laurent створив сукню з неї, прикріплюючи широкі шматки яскравого шовку до неї. На шоу плаття був зроблений справжній хутор – аудиторія, яка закріпилася стоячою. Згідно з Лалланом, кожен був захоплений цією колекцією. Найвідомішими з цих суконь «Мороккан синій» були показані в ретроспективі на честь пенсії Святої Лаври в 2002 році.

(Легеневі сукні з касету та талії Верушка в ретроспекті 2002)

Катерина Денев

У 1966 році Сен-Лорт створив костюми для культового фільму «День краси», в якому Катерина Денєв відіграла основну роль. Актриса стала шанувальником дизайнера з моменту свого дебюту в 1958 році, але вони вперше зустрілися, коли Катерина вирішила купити сукню з Сен-Лонта для свого візиту до Королеви Англії в 1965 році. Це був 1965 і я вирізаю картину сукні з останнього сезону колекції з журналу ELLE. Кожна з них з'явилася, що така молода і практично невідома дівчина збиралася купити сукню «милий купаж». Коли ми зустрілися. І почав відвідати будинок Сен-Лорт.

Актриса була не тільки мишей, але і вірним другом дизайнера, високо цінуючи характер свого генія. «Все було неймовірним», - сказала вона в інтерв'ю, «Все було постійно робити фантастично веселі речі, які можна зробити лише дуже частим. й

311173

Палома Пікассо

На зустрічі, що він не тільки зробив свою суміш своєї колекції, але і запропонував розробити лінію ювелірних виробів для цієї колекції. У той час Палома була просто починала свій світський шлях, тому співпраця з відомим путур'єром стала серйозним кроком у своїй кар'єрі як ювелірний дизайнер.

І все почалося з того, що Палома і друг прийшло на вечірку в будинку Євса Сен Лорента. Вона була одягнена з вінтажною чорною блискучою 40-х сукню з широкими плечима, купленими на ринку блохи, а її голова прикрашена великим рожевим турбоневим капелюхом, раніше володіючи матіром Палома. Лорен був настільки зачарований її стилем, що він пофарбував свій портрет в стилі 40-х, з якого зростала ціла колекція, яка в 1971 році представила путур'єр. Критики не люблять цю роботу - вони звинуватили модного дизайнера нагадувати йому воєнних років. Але колекція назавжди залишиться в історії моди, а також дружби Сен Лорента з Паломою Пікассо.