3 серпня в Польщі відбулася музична премія ESKA Music Awards. Головний результат премії можна вважати нагородою лауреата премії Nelly Furtado за внесок у розвиток музики. Її музична кар'єра триває 12 років, і вона привертає увагу своєю роботою - скандалами з папарзою або високопрофільними романами для канадського співака не зазначена. Давайте подивимося, як розвивалася кар’єра Nelly, подивіться на свої найкращі зображення і намагайтеся зрозуміти, що саме викликало нагороду такого престижного статусу.
У 2001 році вона випустила дебютний альбом Whoa, Nelly. Альбом був записаний в поп- жанрі, однак, як критики, так і громадськість відзначила оригінальність вистави співачки і її здатність вдало змішати різні жанри. У 2002 році Nelly Furtado був номінований на премію 4 Grammy Awards і залишив церемонію з статуеткою для найкращої жіночої Vocal Performance її дебютного синглу. Найуспішніші пісні альбому були «Воа, Ніллі», «Увімкніть вогні» і «Я люблю птах».
У 2003 році вийшов другий альбом, фольклор. Назва говорить про себе – більшість треків навряд чи можна віднести до жанру поп-музики. Це, власне, було однією з причин невеликого успіху альбому з громадськістю. На фоні інших пісень з альбому «Форка» виступило офіційна пісня Чемпіонату Європи з футболу в Португалії 2004 року. Уболівальники Ніллі були щасливі, що співак був відомий у всьому світі, футбольні любителі також здаються задоволені.
Водночас міжнародний успіх прийшов до Фуртадо, коли цар Мідас жанру Р’Н’Б – Тимбаланд приєднався до своєї роботи. Додано нові ноти до пісень Ніллі та альбом 2006 «Лосе» з урахуванням графіків у Сполучених Штатах, Канаді та декількох країнах Європи. У форматі діалогу в клубі про недискриміновані зв’язки, що зберігаються у верхній частині музичних рейтингів США, а також динамічних «Maneater» і спокійних «Всі хороші речі» були успішними в Європі, особливо в Великобританії. Я думаю, що ви згодні, що популярність Ніллі в Росії прийшла після цих пісень. Тимбаланд потрапив на місце з вибором жанру, і незвичайний голос Ніллі зачарував від десятків поп-співак. На сьогоднішній день Loose вважається найуспішним альбомом, але співачка не перестала експериментувати.
У 2009 році Неллі здивує всіх з випуском іспансько-мовного альбому Mi Plan. Не дивно, що він був великим успіхом в країнах Латинської Америки - там, що співак пішов на концертний тур. У Європі випуск альбому вийшов неочищений і трохи розчарував шанувальників - після того, як Loose, кожен очікуваний трохи відрізняється. З альбому "Мій план" особливо хороша пісня "Мас" і "Манос Аль-Айрес". Якщо ви зацікавлені в іспанській мові, і цей альбом пройшов вас, то обов'язково варто слухати!
Останні альбоми The Spirit Indestructable були випущені у вересні 2012 року, і вона в даний час для Європи. За словами співачки, вона дещо схожа на дебютний альбом, але коханець музичних експериментів, змішаних у звичних звукових елементах регіє і хіп-хопу. Перший сингл - пісня Big Hoops, і тепер ви можете часто почути трек «Дуже ніч» на радіостанціях.
Р
Я думаю, що це не буде свого останнього альбому. Який секрет успіху Ніллі? Крім вокалу, це можливість поєднувати різні стилі і прагнення до незвичайних експериментів. Кожен альбом відрізняється від попереднього і приваблює нових людей до своєї роботи. Я думаю, що вона заслуговує на нагороду за свій внесок у музику!