718
Пам'ять не м'яз, але ви можете його навчити.
Пам'ять не м'яз, але ви можете його навчити. Вам необхідно змінити спосіб організації інформації в голові.
Чому ви не пам'ятаєте те, що ви робите на сніданок вчора, але пам'ятайте слова вашої улюбленої пісні з школи? Чому ми завжди забуваємо щось і як ми позбавимо від неї? 1. Чому Ви забудете: номери телефонів короткочасних пам'яток, і тримати в голові за хвилину або більше. У цей час, звичайно, ви встигне записувати цей телефон в пам'ять мобільного. Але якщо це не на руці, як ви пам'ятаєте номер? Пам'ятайте: Засіб: Створіть зображення для кожного цифру, зв'язавши його на форму: 0 – коло, 1 – ручка, 2 – гусака, 4 – вітрила і т.д. Тепер з кожним телефоном можна підключити історію: 204 – гусака тягне коло на вітрилах. 2. Дати і записи Чому ви забудете: Дати часто важко пам'ятати, що вони занадто абстрактні, і ви не повинні нічого зв'язати їх. Засоби: Прикріпіть день народження до будь-якої зовнішньої функції особи. Людина з великим нісом народилася 21 грудня. Важко уявити гуску (2), ручку (1), ялинку (грудень) і повісити її на носі. 3. Назви Чому ви забудете: Дуже знайома людина з новими людьми вже є напруженою ситуацією для пам'яті: і так потрібно пам'ятати багато більше, ніж ім'я. Засоби: Метод Росвелта: Уявіть ім'я чоловіка, написане великими літерами на голову. Психологи також рекомендують невпинно, у вашій кишені або на спині, малювати ім'я, призначити її в повітрі: дрібні моторні навички пальців безпосередньо пов'язані з мисленням і пам'яттю. 4. Чому Ви забудете: Невеликі, повсякденні деталі просто неможливо пам'ятати, і не потрібно. Тому для виявлення таких випадків мозок використовує узагальнення, схеми. Наприклад, замість того, щоб запам'ятати кожну яблуню, ваш мозок використовує кругло-зелений контур. Так в прикладі ключів: замість фіксації всіх непараційних місць, де вони, мозок просто дає ключову схему. Засоби: Подаруйте їм місце. Вдаривши ніготь і підвішуючи гачок простий матерії. Нехай він буде прямо на двері. І звикли до правила: не знімати взуття, або не покласти сумку, поки ви не поставите ключі в місці. Нехай вони мають будинок. 5. Чому ви забули, «Я улюблена книга?» Назва собаки? Мій Поштовий індекс? Той факт, що паролі з неймовірною констанцією вилітають з голови, є природним: після того, як ви створюєте їх, ваш мозок зайнятий основним завданням, що ви займаєтесь. Ремедія: Робота з асоціаціями. Якщо Yahoo! нагадує вам крі Тарзана, візьміть пароль «Тарзан» або «Юнглі». Як тільки ви бачите слово Yahoo! 6. Коди Чому ви забули: Коли ви отримуєте код, ваш мозок вноситься в стан стресових виразних слів: «згадайте!», «не писати!», «не буде заблоковано». Це запобігає пам'яті від запам'ятовування. Засоби: Легко писати. Зберігати номери коду у вашому гаманці. Не хвилюйтеся про ваш гаманець, вкрадений разом з картою та кодом. Зашифрувати його. Наприклад, слово «холодильник» на клавіатурі телефону використовує номери 4-2-8-2. Так напишіть код - набравши слово, відразу пам'ятайте.
Джерело: mirfactov.com/