522
Нереальне найменування.
1,1 км До недавнього часу, тільки місцеві жителі змогли правильно проголосити ім'я вулкана Еяф'яллахокула. Ця назва складається з трьох ісландських слів eya - "острів", fyatla. "гір'я" і jokull - "гласіер". 2. Ісландія має ще одне географічне розташування з однаковим задоволенням. Йосків. Озеро розташоване в кратері Ашанського вулкана, на північно-східній частині Ватнахокулера. Озеро утворилося в результаті потужної вулканічної еупції в 1875 році. 3. У 80-ті Кот-д'Івуар, ім'я якого в більшості країн була перекладена на місцеву мову, вимагали, що ця влада називається тільки французьким способом. В результаті в наших географічних атласах з'явився складно вимовляти в російській назві «Кольте d'Ivoire». 4. Влада Бурмесе заявив кілька років тому, що довгострокове ім'я цієї азіатської країни повинна бути замінена автентичною «М'янмаром», а столиця Рангун був перейменований Янгон. 5. Боротьба з патріотичних топонімів повільно йде в Індії: замість звичайного Бомбая на карті з'явилася смішна Мумбаї. А в Аргентині вони відмовляються відкликання суперечок архіпелагу в Атлантичному океані у британському порядку на Фолклендських островах: для Південь американців вони Малвінас (від імені французького порту Сен-Мало). 6. Аконкагуа, найвища вершина Анди і Західної півкулі (6,960 м), розташована в Аргентині на кордоні з Чилі. На вершині, звичайно, вічний сніг і 7 льодовиків. 7. Гарміш-Partenkirchen – всесвітньо відомий гірський курорт Баварської Альпи, на висоті 700 м. 8. Галмачера – це не курка, але ім’я міжострового моря в Тихому океані, між островами Халмачера, О та півострова Хендра, на острові Нова Гвінея. Місце рай: температура поверхневої води від 25.7 ° С в серпні до 28.6 ° С в травні. 9. Не думайте, що невикористані імена повністю неросійські. У 2008 році було організовано акцію (примітки, російськомовні люди) для перейменування вул. Шаркоподshipnikovа. Згідно з законами столиці, назва вулиці повинна бути синорою, легко вимовляти, коротко і легко запам'ятати. Шахікоподshipnikova не відповідає цим вимогам. 10. Tenochtitlan є старою назвою Мехіко. Місто було столицею імперії Азтек з XIV століття до 1521 р., так що це було назва Азтек. Азтекс не думав, щоб дати ім'я міста на честь одного з найбільш шанованих богів Huitzilopochtli.
Джерело: mirfactov.com/