Батьки батьків ім'я їх курчат перед ними можуть спілкуватися з ними. Група дослідників Корнельського університету, під керівництвом Карла Берга, використовувала відеокамери для запису зв'язку зелено-хвостових пасеринусів в Венесуелі. На фотокамери розміщені на 16 гніздах дикої приправи, заснованих у 1987 році. Дослідження показали, що навіть перед пташенями починають хіпатися у відповідь на звернення своїх батьків, дорослі дають кожному з них особливий набір звуків, які потім використовуються для розмови з куркою. Вирощування курчат запам'ятовує своє ім'я і іноді змінює його злегка до своїх кришок, щоб пізніше використовувати протягом усього життя. Парроти не тільки посилаються на одне ім'я, але і використовують їх для позначення один одного в розмові. Дослідники намагалися зрозуміти, як диких птахів отримати свої імена – біологічно (за призначенням їх до себе) або соціально (за отриманням назви з іншої папуги). Щоб зробити це, дослідники здавали яйця в гніздах так, щоб половина колонії піднялися курчат, які не є їх генетичними родичами. Відеокамери зафіксували імена, які батьки давали рум'яні пташенятам, але вони приймали корінь тільки тоді, коли курча приймала її і відреагував на набір звуків, обраних батьками. Це призвело до того, що назви папуги є ознакою їх суспільства. Як люди, вони роблять імена для своїх дітей.
Джерело: mirfactov.com/