1084
Що ми знаємо про туалетний папір
Ми продовжуємо розширювати наші горизонти з невеликими порціями фактів про все. Сьогодні ми будемо говорити про знайомий з кожним Західним гігієнічним продуктом - туалетним папером.
1,1 км Незважаючи на всі досягнення в цій галузі (відносяться ароматизатори, суперсофт і навіть зволожений алое вера папір), менше 30% населення світу використовує туалетний папір. р.
2,2 км У XIV столітті виробництво туалетного паперу в Китаї вже досить промислово. Один з записів 1393 заявив, що 720,000 аркушів туалетного паперу були виготовлені для потреб імперського суду (формат приблизно 50х90 см). Для хонву імператора і його сім'ї було виготовлено 15 000 аркушів особливо м'яких, занурених туалетного паперу.
3. У В той же час в середньовічній Європі, сіно, соломі, трави і старої рогатки все ще використовувалися.
4. У У книзі Франсуа Рабелай, гігант Гаргантуа був протертий молодим хутром гусака.
5. Умань Кожен примірник американської газети «Старий фермер» був спеціально опущений – так що після читання його вішати в кімнаті відпочинку і використовувати його як призначене.
6. Жнівень У Сполучених Штатах в 1857 р. Йозефа Гайетті почала виробництво паперу, призначеного виключно для використання в туалеті. Ім'я Gaietti друкується на кожному листі. р.
7. Про нас Шведський підприємець Ганс Кленк, засновник тепер відомого компанії Hakle, також не соромився використовувати його ім'я. Його першим рекламним слоганом був: «Деманд Хаклеп, і вам не доведеться сказати слова туалетного паперу.» І це було в той час, коли британське шамотно називається туалетним папером "паперові куртки".
8. У У більшості європейських країн білий туалетний папір краще продається, але в Франції - з якихось причин рожевий. Португальська компанія виробляє чорний туалетний папір.
9. Навігація Уявіть водіння на шестиметровій автомагістралі на швидкості 110 км/год. Ось як папір виготовлений - 1800 метрів за хвилину, 24 години на добу, 365 днів на рік.
10. Перша згадка про цей продукт датується 589 р.р., коли китайський вчений Ян Житуй писав: «Я б з обережністю від використання туалетного паперу з котируваннями від Pentateuch (Wu Ching) або з іменами шайби». Дивись ще: 10 фактів про Голлівуд. 10 фактів про кулькові ручки. 10 фактів про найбільш корисні запахи
Джерело: bigpicture.ru/? п=218699