900
Яйця здійснила японські цунамі
У Алясці відкрився футбольний кульок, який здійснювався цунами. Ім'я 16-річної Місакі Муракамі була написана на кулі. Алясканський Девід Бакстер відкрив його більш ніж рік пізніше на острові Середньотон, 112 км від материка. Хлопці розповідали японські ЗМІ, що коли він знайшов м'яч, він був впевнений, що він був його і був щасливий, щоб він повернувся.
"Я дуже вдячний, хто знайшов його, як я так далеко не вдалося виявити будь-які мої втрачені речі", - сказав він. Муракамі живе в місті Рікузентаката, яка погано постраждала від цунамі. У день катастрофи хлопчик не ходив до школи, так як він хворий і залишився в домашніх умовах, але полетіти до більшого місця в районі, коли землетрус почався. Загублений м'яч був переданий йому однокласникам у 2005 році, коли він переключив школи після своєї сім'ї.
Девід Бакстер і його дружина план відправити м'яч назад в Японію. Не вдалося визначити свого власника.
Дивись ще: 10 фактів про Японію. Тунамі хмари покривають весь берег Панамського міста. Японська рибала понад 140 000 доларів з Тихого океану.
Джерело: novostiua.net/world/6754-futbol-myach-unesennyy-iz-yaponii-cunami-na-alyaske-i-budet-vozvraschen-svoemu-vladelcu.html