Студент з феноменальною пам'яттю

р.

Аурельський Гайман схожий на типовий середній студент у Університеті Дурхем у Великобританії. Однак феноменальна пам'ять 20-річного хлопчика може конкурувати з будь-яким інформаційний середовищем, оскільки цей молодий чоловік пам'ятає майже всі події, які відбувалися в житті.

Хайман є одним з 20 людей з усього світу, які мають схожу монолітну пам'ять. Це явище називається гіпертимезія, або супермомрія, і наш герой є єдиним власником цього неймовірного синдрому у всьому світі. Він не претендує на запам’ятовування кожного дня свого життя.

Хайман вважає, що він почав точно і швидко відтворювати деталі і події, які коли-небудь трапилися до нього, тільки у віці 14. «Я не розумію, що я пам'ятаю своє життя. Але коли я перевернув 14, я зрозумів, що я був дуже добре на згадці у великих деталях, які пройшли кілька років тому.

Професор Гюляна Мазононі, завідувач кафедри психології Університету Гулл, провів серію тестів з надзвичайною молодою людиною з метою визначення точності його репутації конкретних подій. Коли вона попросила йому те, що сталося в певному часі, вона помітила, що Хайман навіть пам'ятав те, що погода була такою, яка розмовляла про те, що було трансляцією на телевізорі, що було їсти і що було носити.

І при запиті пам'ятати конкретний день, він негайно невиправно визначає, який день тижня він був.

Джерело: drunov.ru/news/20_letniy_angliyskiy_student_obladayushchiy_fenomenalnoy_pamyatyu_pozvolyaet_emu_vspominat_/