4025
Аіша зробив новий ніс.
19-річний Аіша Мухаммадзай стала відомою по всьому світу після фото її необраного обличчя без носа з'явилася на чохлі часового журналу. Дівчинка, чоловік якого відрізав ніс і вуха, стала символом пригнічення жінок в Афганістані. Вона покрила воєнну країну. Через три роки вона мала нове обличчя і нове життя.
Тепер через три роки рани Айша загоє, але вона ніколи не забуде, що сталося з нею. Я зловживав і зловив мій чоловік і його сім'ї. Як морально і фізично. А потім він став настільки нестерпним, що я побігла, дівчина згадує.
«Я зловив і поклав в тюрму протягом п'яти місяців. Коли я вийшов, судді відправили мене до чоловіка. Ту ж ніч я був прийнятий в гори і пов'язаний руки і ноги. Вони сказали, що вони відрізали мій ніс і вуха як покарання. А потім почали виконувати покарання.»
У серпні 2010 р. з журналу «День», який опублікував терористичну фото дівчини без носа на кришку. Коли вона була 12-річною, батько пообіцяв дати Аішу до Талібанського боргу. Його сім'я зловживала її і вимушена її спати в баран з тваринами.
Aisha тепер живе в США з її новою родиною, яка доглядає за нею, як дочка. «Я хочу сказати всім жінкам, які страждають від голоду і приниження: бути міцними. Ніколи не дадуть або втратити надію."
«Коли мій ніс і вуха вирізати, я вийшов. В середині ночі я кинувся і відчув, як я ліду воду в носі. Я відкрив свої очі, але нічого не бачив через кров на обличчі. батько, за допомогою благодійного фонду, вдалося взяти її з країни. У США лікарі намагалися зберегти обличчя дівчини на 10 тижнів.
Лікарі розміщують надувну силіконову оболонку під шкірою дівчини на її лобі і поступово заповнюють її рідиною для розширення шкіри і отримують додаткову тканину для подальшої пересадки. Вони також мали взяти тканину з руки і пересадити її на обличчя.
Аіша мала нервові поломки, незважаючи на те, що допомогло благодійним жінкам Світу за Афганські жінки. 16 місяців після приїзду в У.С., Айша прибув до Мариланду, де вона заготівляла за її прийнятим батькам Маті і Джамили Арсал. Сім'я вихованців має 15-річну дочку, Miena Ahmadzai, яка швидко стала друзями з її новою старшою сестра.
На фото Айша в Беверлі Хіллз в жовтні 2010 (з протезом замість носа).
У грудні Айша припинила четверту операцію, яка тривала 8 годин. Хірурги заявили, що вони прийшли приблизно на півході через роботу реконструювання обличчя дівчини.
Головну частину операції на носі дівчини завершено, тепер вона буде мати кілька «косметичних» операцій, щоб надати нову форму носа і зробити її максимально природним. Тільки тоді лікар подбає про вух дівчини.
Джерело: mirfactov.com/