923
Відпочинок в аквапарку
12-річна дівчина, відпустка з батьками в аквапарку, в той час як плавання, придбала паразита, яка проникла її мозку і вибрала його як джерело харчування. Кілька тижнів тому, що сім'я Hardig, проживає в стані Аркансасаса, пішли на відпочинок в аквапарку. 12-річний Калі Хардіг frolic в озері під наглядом своїх батьків, але їх контроль не може запобігти небезпечному паразиту в тілі дівчини.
У день після купання Калі мала лихоманка і сильний головний біль. «Найперше, моя дочка почала мати лихоманку, а потім вона скаржалася на сильні болі в спині голови і нудоти. Її стан погіршується за годину. Калі кричав і сказав, що вона була дуже хвора, тому я взяв її до лікарні, говорить мати 12-річної американки.
У лікарні лікарі зробили пункцію люмбрії пацієнта і знайшли в цереброспінальної рідині причину захворювання - амоеба Неглерія (лат. Naegleria fowleri), що мешкає в свіжому стані при температурі 25-30 ° С. Експерти пояснили матері Калі, що паразит проникнув в ніс дочки, а потім в її мозку, викликаючи розвиток амобного менінгоенцефаліту (запалення головного мозку). Лікарі вводили дівчину в штучну кому, щоб уповільнити обмін і зменшити набряк мозку, а потім почали лікувати її.
«Ми вводили 12-річний пацієнт з протигрибковими препаратами, антибіотиками та новими експериментальними препаратами, отримані з Центрів контролю та профілактики захворювань (CDC).» Після перебігу терапії ми знову проаналізували цереброспінальну рідину Калі і не знайшли ніяких слідів амеба в ньому. Інші випадки, викликані цим паразитом, не закінчуються так вигідно. Звісно, правильні дії матері дівчини, які швидко доставили дитину до лікарні, врятували життя дочки, - сказав доктор Саніїв Пасала, один з лікарів Калі.
12-річна ще в критичному стані і лікарі не можуть сказати, скільки її мозок був уражений або що шанси дівчини виживання. Після того, як справа Калі Хардіг, Центри контролю за хворобами і профілактика рекомендують, що всі американці дотримуються наступних правил: уникати плавання в свіжому вигляді, якщо температура висока і рівень води низька; тримати ніс закритий або використовувати затискачі; після купання вимити носову порожнину з дистильованої водою; уникнути підняття осаду знизу водойми.
Джерело: fedpost.ru/lydi/43346-vo-vremya-otdyxa-v-akvaparke-v-mozg-kupalshhicy-pronik.html