Подовження дітей СРСР

Продовжити серію постів про СРСР. Я пропоную вам подивитися на фото радянської епохи, яка багато вас буде ностальгією, адже вони зображують шкільні предмети, які багато з нас постійно використовуються.

Вологі блокноти.

Нотатки були простими, без малюнків і написів. На зворотному боці друкувалися правила поведінки школярів, багатозастосувань таблиці або, на гіршому, слова пісень: «Зважимо з багаттями, синіми ночей», «Вічорі дні», «Сьогодні», «Берез, ясен», «Чи починається Батьківщина», «Химн СРСР». Нотатки з яких причин були брудно-садкові кольори: синій, рожевий, зелений, жовтий. Це все ще таємниця для мене, чому не було полів у блокнотах. Вони мали малювати себе, і обов'язково з червоним олівцем, не ручкою.

В той час як ми писали чорнило: спочатку з пір'яними ручками, які були занурені в чорнило, не заливаючи (вони стояли на кожному столі, і мертві мошки ковтати в них назавжди). Незалежно від того, як ви не були, ви не можете уникнути розмиття на столі або в блокноті. Пізніше палички з перо замінюють вічно відтікання автоматичних ручок чорнила (з трубками і різьбленими). До речі, ручні ручки можуть бути знайдені в поштовому відділенні і в щадному банку в кінці вісімдесяти років, вони заповнені квитанціями і писали тексти телеграм. Міністерство освіти СРСР дозволило використовувати балкову ручку лише наприкінці 70-х років. Звісно, це прорив, всі діти великого материка зважали рельєфом. І тільки зараз ви розумієте, що чорнило ручка коштує дорого і стильно, і каліграфія – це мистецтво, на якому японці, наприклад, все ще роблять хороші гроші. Для того, щоб не почекати чорнило, сторінка занурилася спеціальним листом, який укладають в кожну зошит - замочити. Це абсолютно чудовий об'єкт, що вийшов назустріч з ручками чорнила. І що це гарне слово. Рожевий, синій або бузковий лист завжди був вписаний і намальований, і в цілому було багато додатків для нього: прохолодні літаки були зроблені з відбілювання, тому що папір був більш світлим, обманом листів, і новорічні сніжинки були також відмінними. І ноти для дівчаток або хлопчиків! На відміну від паперових важких листя. У хлопчиків, як правило, цей лист був швидко використаний, і не зовсім для його призначення: він був похилий, щоб запустити м'яч через трубку в сусід (сусід). Бідні діти сьогодні, як вони співають один одному?

Шкільна форма. Якщо ви попросите 40-річних жінок, які кольори вони не схожі на найбільш, 90% від них скажуть «коричневий». Причиною цього є уніформа радянської школи: плаття коричневого кольору і чорний фартух. Я все ще шуддер на пам'яті дотику цього бардного одягу (плаття виконана з грубої вовни) до тіла. І помітили, що зношений цілий рік круглий: осінь, зима і весна. Цей одяг був холодним взимку і спекотним навесні. Що таке гігієна? Я пам'ятаю, що в один раз були продані спеціальні вкладки з целофаном, які пришивали в підсобне приміщення суконь так, щоб розлучення білої солі від поту не відбувалися. Коричневе плаття повинно носити чорний фартух і коричневі (чорні) банти - потім навіть колірне поєднання! святковий шкільний набір одягу включає білий фартух, колготки і банти.

Для того, щоб як-небудь диверсифікувати нудну форму, мами і бабусями «згорнути» на комірах і фартухах: вони зшиті з найсвіжіших мереж, імпортних рукавів, прив'язаних з гачками, придуманими стилями фартухів з «крилками», з крилом і т.д. Іноді були просто шедеври пошиття ручної роботи. Дівчата намагалися прикрасити шкільний одяг, як краще вони могли: кріпляться брошки, виготовлені шкіряні аплікації, пришивають бісером (хоча строгі викладачі змушують всіх цього пишника видалити, вони також вимірюють довжину сукні з коліна до краю лінійкою - Бог заборонити міліметр вище, ніж він повинен бути відповідно до інструкцій Міністерства освіти). Деякі батьки зуміли отримати форму «Балтика», це був приємний шоколадний колір і пришивається не з вовни, але з деяких м'яких матеріалів. Щоб бути справедливим, я зауважив, що радянська форма була пришита в різних стилях: плісирована спідниця, шпильки, складки і т.д. І все ж ми захопили форму, добре його було скасовано в середині 80-х років. Хоча зараз я іноді дивлюся на старі фотографії і, порівнюючи з поточною формою шкільної форми, я думаю: можливо, є щось в ті сукні з фартухами? Стильний і благородний.

З кожним днем змивається колори. Це, звичайно, був жахливо стресовий, але з висоти мого сучасного розуму я розумію, що це був хороший урок в чистоті для дівчаток. Скільки 10-ти до 12-річних дівчат можна пришити кнопку на їх прання?

Коржик. Але що було дуже красиво в ті роки були молочні торти в їдальні! Янтарний колір, ароматний, крихкий! І дуже демократична ціна - лише 8 ст.

Так, з'явилися бульби з насінням, маком, корицею, кексами, сметаною і сирками, але з якихось причин ці торти запам'ятовують.

Рюкзаки. Учні старшої школи, які влаштовують брифери: чорно-червоні, та для студентів початкових класів, рюкзаки були незамінними. Вони були виготовлені з запаху шкіри, а кнопки-застібки в них відразу зламали. Але самі кнапки були неймовірно міцними: вони позбавлялися від льодових гірок, сидячи або на живітах, вони боролися з ними, вони перекинулися в кришку після уроків, коли необхідно терміново зібрати команду, щоб грати «козацькі хобі». Проживали і подаються на цілий рік.

499 р.

Чехословак олівці. У будь-якому відділі канцелярії, а потім кращі олівці вважали Чехословак Ко-і-нор. Вони були вивезені з-за кордону або вийняті в магазині. Вони виготовлялися з кедру Каліфорнійського (принаймні до). Скільки ми провели вивчення цих жовтих паличок з золотистими намистинами і золотою паличкою на кінчику!

Забронювати стенд. Звичайно, зручно, але дуже важко. Спеціально для студента сидять перед ним – якщо він закручений і заважав у заняття, він отримав підставку на голову разом з книгою.

Логарифмічна лінійка. Я особисто не знаю, як використовувати цей гаджет, але для багатьох nerds у тих років це було незамінним. У радянських часів, коли на ньому не було комп’ютерів, а на ньому були перші електронні калькулятори, математичні розрахунки. Лінії були різної довжини (від 15 до 50-75 см), від нього залежить точність розрахунку. За допомогою лінійки можна виконати додавання, відведення, багатозастосування і поділ, вилучення і вилучення кореня, розрахунок логарифмів і роботи з тригонометричними функціями. Вони кажуть, що точність операцій може досягати 4-5 десяткових місць! Для мене всі ці маніпуляції з правителем були дуже складними, але не можна переоцінювати свою роль у житті математики студентів цих років. Нещодавно я почув від жінки, що її чоловік навчив її використовувати логарифмічний лінійку для розрахунку кількості петель під час в'язання. «Для мене сьогодні це незамінне в складі різних пропорцій», - сказав жінка.

р.

точилка. Я не люблю заточування, як дитина, мій батько навчив мене геній заточувати олівці лопаткою або гострим ножем. У ці дні вони заточували, як правило, жорстоко. До того, як ви досягнете «коректного» шиферу, олівцем буде кінець, за винятком настільного механічного пристрою для заточування олівців.

Просто іграшка. Що ви не знайдете в портфоліо школяра всіх часів і людей! Але сьогодні ви не побачите такий смішний іграшка-додаток, який був зношений в поглибленні і в розширенні.

Кожен з нас має свої спогади про цей час – яскраві і не стільки. Що ви пам'ятаєте з дитинства?

Габаритний зображення

Джерело: леді.tut.by

Категории

Смотрите также

Новое и интересное