Людина, яка врятувала Землю

30 років тому людство може зникнути без цього чоловіка від Fryazino:

На фото Станіслав Євграфович Петров (нар. 1939 р.) є радянським офіцером, відступним лейтенантом полковником.

Вікіпедія дає сухі факти про події 30 років тому. Я знайшов хороший опис подій:
На ніч 26 вересня 1983 р. країна була запашна. Світ був тривожний, холодна війна досягла свого клімаксу, два тижні тому Південь корейського пасажира Boeing був збитий, випадково порушуючи радянський кордон. Америка і весь «прогресивний» світ були брутізовані в «єврейську імперію». й

І раптом. У штаб-квартирі Serpukhov-15 останні ракети-детекції система виявляє запуск кількох міжконтинентальних балістичних ракет з США, спрямованих на Росію.
Сирень на КП є рояльним, червоні листи горять. Пошкодження, звичайно, є колосальним, Петров пізніше сказав. Всі стрибають з-за пультів, вони дивляться на мене. Що мені? Всі згідно з інструкціями оперативних обов'язків, які він сам писав. Ми зробили все, що нам довелося. Перевірити функціонування всіх систем. Рівномірність перевірки, один за одним. Є звіти: все збігається, ймовірність два. Вища.
Петров знав, що він повинен негайно повідомити ситуацію на лідерство країни, Андропов на час. Я розумію, що з ймовірністю 99,9%, Андропов, які не схильні до відбиття, замовили масштабний реталітаційний страйк.
Поза «69» Все виглядає на Петров.
«Ви не можете нічого проаналізувати в двох або трьох хвилин», - сказав Петров. - Інтуїція. Я мав два аргументи. По-перше, ракетні атаки не починаються з однієї бази, вони знімаються з усіх відразу. По-друге, комп'ютер визначається фольгою. Не багато хто може взяти на запуск. ?
Пізніше американський журналісти, які вимагали з яких базувати російський супутник виявило запуск ракет: «Що вам подобається?» Тим не менш, не буде Америка, Петров відповів.
Здійснення інтуїції, Петров приймав долю світу за свою відповідальність, відкликав тривогу і зафіксував початок надвисокої системи як «забезпечити позитив».
Він виявився правим. Система виявлення ракет відреагувала на сонячне скло з високих хмар, обманюючи їх для внутрішнього причепа ракети.

На наступний день Серпухов-15 був повний комісій. Петров пообіцяв численні нагороди, але скоро виловив - бо він порушував правила, будучи ког, почав думати і приймати рішення. Крім того, він не заповнив битву в часі.
Юрій Вотинцев, потім командир ракетно-космічної оборони СРСР, випитав Петров. «Це запитує, чому б не було богослужіння?» згадує Петров. Я поясню йому, що в одному руці я мав трубку, через яку я повідомляв ситуацію, в іншому – мікрофон, який зміцнив свої команди для підлеглих. Не було нічого писати. І сказав він: «Чому не заповнить його пізніше, коли сигналізація була над?» ?
В короткий час Петров не отримав ніякого заохочення для попередження 3-ї світової війни. Я отримав його. Що таке Петров:
Якщо ви були, щоб винагородити мене за це, хтось постраждав від нього. Перш за все, ті, хто розробив СПРН. Великих вчених, до яких виділяються величезні мільярди. Я не маю повноцінного журналу.

Історія була класифікована. Протягом багатьох років, навіть дружини не знали, що Петров, який використовувався для розпилення для невідкритих макаронів і розсіяних шкарпеток, колись врятував світ.
Декласифіковано в 1998 році.
Петров залишився лейтенантом полковником і незабаром після того, як історія відставила - врятувати світ другий раз був занадто багато навіть для нього.
Ми маємо цю історію з багатьох причин, які: порушення воєнних положень, відмова космічної системи.
Я випадково знайшов статтю про Петров у англомовній Вікіпедії та використовували англомовні джерела.

У 2006 році в Нью-Йорку, в штаб-квартирі ООН Петров був представлений статуеткою бейсболу «Ханд тримаючи глобус» з написом: «Людина, що перешкоджає ядерної війни. й
Поки ще попили біля радянського кристала і оселедця в боковому щиті скромної панелі в м.Фрязіно, де зараз живе пансіонат, відставив лейтенант полковник Петров.
Станіслав Євграфович, ти святий чоловік. Дякую.

Для цього він отримав сильний стрес, кілька місяців лікарень, звільнення від армії, квартиру на околиці Фрязіно біля Москви і телефону без черг.

Однак світ розуміє і знає про це, правда дається переважно статуетками:
1,1 км 19 січня 2006 року в Нью-Йорку в штаб-квартирі ООН Станіслав Петров присуджено спеціальну нагороду міжнародної громадської організації «Асоціація громадян світу». Це кришталева статуетка «Ханд Холдингу глобусу» з написом «Для чоловіка, що запобігла ядерної війни».
2. 24 лютого 2012 Станіслав Петров був присуджений у 2011 році Німецьку премію в Баден-Бадені.
3. У 17 лютого 2013 р. присуджено премію Дрездена за запобігання ЗСУ. ( €25,000)

Джерело тексту на посилання. .

Категории

Смотрите также

Новое и интересное