Кошик

Не знаю, що таке місце в Росії.
Патом кратер є конусом подрібнених вапнякових блоків на схилі гори Патом Хайлендс в Іркутській області. Відкрито в 1949 році геологом Вадимом Вікторовичом Колпаковим.
Серед місцевих жителів названо «Нест Fire Eagle», а також відомий під назвами «Коне», «Джебулдинський кратер», «Явальдинський кратер».

Патом-кратер є кільцевою структурою з відмінною зонацією, яка відображає послідовне формування його основних структурних елементів: (1) зовнішній схил конуса, (2) кільцевий вал, (3) кільцевий мотив і (4) центральна гірка. Кратер розташований серед терористично-карбонатних порід і є сипучим конусом, що складається в основному з вапнякових каменів, але інші скелі виявляються на ньому: пісочниці, метаморфозисті шлаки, шельфпар-карбонат і кварцові вени.

р.

Висота близько 40 м, діаметр на хребті - 76 м. Конус коронується плоским верхом, що є кільцевим валом. У центрі воронку слайд до 12 м високий. Загальний обсяг конуса оцінюється на 230-250 тис. м3, маса становить близько мільйона тонн.

І ще цікавий факт. Цей кратер знаходиться в відносній близькості (не більше 1 тис. км) від місця падіння Метеориту Тюнгуса.

Ось де я хочу йти!

Джерело: ramha39.livejournal.com