Шаварш Карапетян

16 вересня 1976 р. в м. Єреван, тролейбус, що проходить через дамб в воду. На глибині десять метрів закопували 2-х пасажирів. Всі з них були допущені до неминучої смерті, якщо не за одну обставину: це було в цей час, що багаторазовий чемпіон світу з підводного плавання Шаварш Карапетян зробив курс по озері.

Згодом експерти вважають, що ніхто не в світі може зробити, що Шаварш зробив. У воду, що хмариться падінням тролейбуса, він зламав заднє вікно ногами, і почав витягти несвідомі пасажири. Більше двадцяти хвилин в ісці вода. Твенти життя врятували. По суті, витягував більше людей з візки, але не всі були збережені. Коли Шаварш знову з'явився на поверхню, переповнений на дамських пасерах-побаченні, що весь організм рветься фрагментами зламаного вікна.

Тоді питання, що було найгірше? Shavarsh відповів: Я знаю, що, незважаючи на всі мої тренування, я б був достатнім для певної кількості дів. Він був нульовою видимістю в нижній частині, тому я відчував чоловіка в руках і гнав з ним. Після того, як я вийшов і побачив, що в руках ... шкіра подушки від сидіння. Я шукав її і зрозумів, що ціна моєї помилки була чужою життям. Я мріяв про цю подушку більше ніж раз на ніч.

У день пізніше Шаварш Карапетян був прийнятий до лікарні. Він думав, що все вийде, але людські повноваження не нескінченні. Шаварш впав тяжко хворий з пневмонією, яка складалася сепсисом. Температура не падає нижче 40 градусів протягом тривалого часу. Він був лише в день 46, що спортсмен відновив свідомість, хоча лікарі готували родичів на гірше. Запалення легенів призвело до утворення адгезій, і кожного глибокого дихання до спортсмена було надана складністю. Ви можете забути про спорт, але Шаварш не хочу думати про це.

У 1977 році Шаварш знову став чемпіоном Європи, чемпіоном СРСР і встановив новий світовий рекорд на відстані 400 метрів (це був третій світовий рекорд в рамках цієї дисципліни на змаганнях). У зв'язку зі своїми травмами, він був змушений залишити спорт.

Карапетян має три діти - дві дочки і син. З 1993 року Шаварш Карапетян і його сім'ї живуть і працюють в Москві.

Ви можете сказати, що він руйнував свій видатний талант як плавця. Але подарунок любові для людей, які переповнені в тих страшних двадцять хвилин багато разів.