847
Ми на комп'ютері зараз.
Два роки тому вчений, названий Rich Terryl раптом з'явився на популярному науці телешоу через Wormhole, щоб розповісти нам про таємниці Всесвіту. Він був запрошений до програми, щоб обговорити теорію, що наше життя є своєрідною метафізичною, розширеною і високою складною версією The Sims.
Ця ідея прийшла до думки для кожного студента коледжу, озброєного бунгом і DVD з Матриксом. Але наш герой, відомий і поважний вчений, директор Центру Evolutionary Computing і Computer-Aided Design в лабораторії пропульсної пропульсії НАСА (як!), вирішив серйозно звернутися до цього питання. Багатий працює над іменною книгою на тему, тому ми думаємо, що він серйозний хлопець, і ми слідуємо за його розробками.
Суть теорії Rich полягає в тому, що є анотація «програміст» від майбутнього, яка моделює нашу реальність тут і зараз. Для чого? З метою імітації перебігу давньої історії, згідно з «програмістом», або він занадто нудний і просто веселий.
Згідно з Законом Мура, що говорить про те, що обчислювальна потужність подвійна приблизно кожні два роки, все це буде теоретично можливо в майбутньому. Незабаром або пізніше ми постараємося реальністю, де моделюємо кілька мільярдів людей і змушуючи їх вірити, що вони живі істоти з можливістю контролю власної долі буде якомога простіше, як надсилання фото ваших пеніс, взятих на телефон до невідомого одержувача.
Уявіть собі: тоді як у вас є пансантний секс, на іншому боці екрана, він дивиться жиром тринадцятирічного корейського підлітка. Крім того, він контролює рух і одяг в гарнітуру. Ретельно, ця думка значно впливає на акулітацію відчуттів.
Коли ви вперше припустимо, що наша реальність може бути імітована машиною?
Багатий Террил: Якщо ви ще не думаєте про те, що деякі магічні сили за появою людства, я не вірю це довго. Я вірю, що реальність є продуктом комплексної архітектури, яка виникла поза людською свідомістю. Так я припускав, що в певній точці, реальність моделюється штучно, тобто, відтворено. Є два способи виявлення штучного інтелекту з майбутнього: один через зворотну інженерію, але це буде набагато простіше, я вірю, щоб еволюція ланцюгів архітектури, які свідомі. Ми можемо впровадити штучну свідомість в наші машини.
Чи можна ми дійсно зробити це швидко?
Найшвидший суперкомп'ютер НАСА може працювати двічі як швидкий мозок людини. Якщо ви зробите простий розрахунок за допомогою закону Мура, ви знайдете, що ці суперкомп’ютери зможуть скласти тривалість життя людини від 80 років за десятиріччя, в тому числі кожна думка, яка була створена в цьому житті, протягом місяця.
Ілюстрація Юліан Гарічія
Це депресування.
Тепер готовий: У наступні 30 років PlayStation і нова консолі виходить кожні 6-8 років, тому це буде покоління PlayStation 7, тому цей консоль зможе одночасно імітувати 10000 життів людини в режимі реального часу, це близько одного життя в годину. Скільки ігор в даний час розкидані по всьому світу? близько 100 млн., ймовірно. Подумайте зараз 100 млн констанцій, кожен симулює життя 10000 осіб. Це означає, що після чого буде менше людей, які живуть на землі, ніж є люди, що живуть на PlayStation.
Насправді, є будь-який шанс, що ми всі живемо всередині супердодаткової гри PlayStation, фаршировані кровом і гарматами?
Точно. Припустимо, як ви знаєте, що ви не живете тих, хто неординарний 30 років майбутнього зараз і як ви можете довести, що ви не комп'ютерна модель? Повернемо крок назад. Як і всі вчені, ми пояснюємо фізичні процеси математичними рівнями. З цієї математики поведінка Всесвіту надзвичайно різноманітна. Ейнштейн - сказав він: «Вічна таємниця світу - це її невідомість». Дуже фактом цього знання є диво. Всесвіт не повинен працювати відповідно до законів і рівнянь, які можна легко зменшити на кілька сторінок, і тому імітувати. Ще однією цікавою особливістю цього світу є те, що вона дбає багато подібної реальності Grand Theft Auto IV. Як ви граєте, ви можете вивчити Liberty City в феноменальних деталях. Я розрахував, як було велике місто, і виявився мільйон разів більше, ніж мій PlayStation3. Ви побачите саме те, що потрібно побачити в місті в даний момент, усадивши весь мегаполіс до розміру консолі. Всесвіт поводиться таким же чином. У квантових механіках частинки не мають певного стану, якщо вони спостерігаються в даний момент. Багато людей, які багато часу намагаються пояснити це. Одне пояснення полягає в тому, що ми живемо в симуляції, дивлячись на те, що потрібно побачити в потрібний час.
Як ми пояснюємо звіти вчених, які знайшли пікселики в крихітних мікроскопічних образах?
Всесвіт також пропікається в часі, просторі, об'ємі та енергії. Якщо є фундаментальний блок, який не може декомпозицію в щось менше, це означає, що Всесвіт складається з скінченної кількості цих одиниць. Це також означає, що є скінченна кількість речей, Всесвіт не може бути нескінченним, тому що він може бути комп'ютером. В кінцевому підсумку всі кип'ятять до одного питання: Чи був у Всесвіті продукт цих обчислень? Є математичні паралі: якщо дві речі математично еквівалентні, вони однакові. Таким чином, наш Всесвіт є математично рівні його імітаційної моделі.
Ви граєте відеоігри?
І я відіграв The Sims до. Але коли я розвив теорію моделювання, я зрозумів, що результат у грі є лише поєднанням декількох речей. Я вчений, тому перш за все, я думав про майбутнє технології, коротко, де це може прийняти нас. Я також працює над еволюційними обчислювальними та штучними інтелектами, де я маю справу з природою свідомості. Також я почав думати про релігію (або Всесвіт, якщо ви є атеїстом, який означає, що ви вірите в альтернативні шляхи створення Всесвіту, незалежно від творця). У нас є гарна теорія, теорія Big Bang. На жаль, ви повинні припустити, що творець всіх реалій тут і зараз, в нашому світі. Якщо так, які вимоги до цього персонажа? Коли я думав про це, я зрозумів, що творець Всесвіту був творцем, який міг змінити закони фізики і його структуру. І я можу зробити все це на комп'ютері. Я можу зробити це самостійно найближчим часом.