7099
Професії, які розірвали психіку
Адвокат
Юристи можуть бачитися з центру. А акуратна зачіска, строгий бізнес костюм і випадок - образ, la Keanu Reeves від "Повага диявеля". На додаток до цього офіційного зовнішнього вигляду більшість охоронців Themis відрізняється емфатичним чином стриманою поведінкою. Ці люди дуже чіткі і послідовні відповіді на питання і як посипати професійні умови.
«Особливості юристів не так нешкідливий», – пояснює Надія Кузьміна, психолог-консультант Центру Навігатор. Знання юристів можуть перевищити ліміти допустимих, а з часом вони просто перетворюються в боре.
Як правило, люди безглузді і безглузді в цій професії. Як ці якості вирощують рік після року, для багатьох юристів, надмірна підозра стає характерною рисою. Навіть в особистих відносинах вони схильні шукати хитрощі.
Якщо ви вирішили протистояти професійній деформації, ви не повинні давати собі ставлення, як «Я ніколи не стане таким виразним болем, як Іванович». У цьому випадку ви фокусуєте занадто багато на боротьбі з себе, що призведе до надмірного самоконтролю.
«Подаруй своє почуття гумору. Уміння сміятися на собі дозволяє залишатися сане і не перетворювати в нудний хлібопекар, радить Надія Кузьміна.
бухгалтер
Деякі експерти жартують, що бухгалтер – діагноз.
«Я думаю, що для того, щоб змінити спеціальність, бухгалтер повинен витрачати більше зусиль, ніж працівник будь-якої іншої професії», – Денис Чистиков, CEO ProTraining, посмішки.
Багато людей звикли до бізнес-інтерфейсу, які переносять безглуздість і любов протоколу до конфіденційності.
«Аканці роблять все правильно», – розповідає Денис Чистиков. Всі екстремальні лямки і тривоги їх. Навчання в школі на п'ять, випускника інституту з червоним дипломом. Вони воліють відразу ж отримати роботу, де вони будуть залишатися до пенсії. й
Педантичні бухгалтери часто передають сім'ї. Скузі або дружини не можуть турбуватися: планування сімейного бюджету буде в безпечному руці, а квартира буде триматися чистою і порядною.
Ви боїтеся перевернути в боре? Відривається від папок і ближче до людей, інакше ви ризикуєте бути другим Акакі Башмачкін, світ якого складається з літер і комами. Ось тут багато. Розважатися, спробувати незвичайні види спорту. Ось, родичі та друзі формалізму можуть прийти до рятувальника, яка фактично доведе, що невизначеність і ризикість мають свої переваги.
Військовий
Ці люди з молодого віку звикли до атмосфери суворої дисципліни. Як правило, військові «будівельники» вітчизняні, а десенти пригнічують силою випрямлення. Відверта армія - це класичний образ вітчизняного тирану і диктатора.
За словами психологів, військовий набуває типу професійної деформації особистості, яка не може бути подолати. Не професія, але спосіб життя. Чи не врятує навіть почуття гумору, який, я повинен сказати, що військо не буває або занадто специфічний.
В той же час військові прекрасно пристосовані до життя на мирних умовах.
«Велика перевага військових полягає в тому, що вони вірять чоловікам і захисникам. Код на честь не дозволяє відмовитися. Надія Кузьміна.
Тож не має сенс зупинитися на недоліках – краще культивувати позитивні якості, властиві представникам своєї професії.
Лікар.
Робота лікаря передбачає величезну відповідальність, а обслуговування в екстремальних умовах залишає її маркування. Відомий цинікізм лікарів стає своєрідним психологічним захистом від страху та щоденного страждання пацієнтів. Чорний гумор, який лікар може дозволити собі в компанії колег, автоматично передається друзям і сім'ї, і це може пошкодити почуття інших. Іноді лікарі так звикли приховати емоції, які воліють не говорити про роботу і їх досвід. Трагічні події, які відбуваються в звичайному житті, лікарі сприймають в Спартанському шляху і з певним ступенем байдужості. Як виглядає байдужість, проте насправді психологічна стіна побудована своїми руками.
Психологи радять ділитися своїми внутрішніми проблемами з близькими і не забувати про емпатію, що родичі чекають. Залиште клопотання на роботі, і поза закладом охорони здоров'я все, щоб уникнути додаткового стресу: прогулянка, читання книг і дивитися невіолітні фільми.
Журналіст
У своїй роботі та житті журналісти несуть особистість. Це зрозуміло: професія не передбачає детального вивчення матеріалу, тому інтереси журналіста спрямовані на хліб, а не на глибину.
Ще одним недоліком журналістів є цікавість.
«У повсякденному житті вони намагаються привернути увагу до себе», – розповідає Надія Кузьміна. Таке бажання викликається тим, що в професійній діяльності люди змушені залишатися в тіні, щоб підтримувати об'єктивність і не відволікати увагу від новинника. Я консультую журналістів, які спілкуються з розмовами та слухайте уважно. Вам буде легше оцінити ваші ораторські навички і подивитися, якщо ви натягуєте ковдру занадто багато на собі. й
І ще, щоб подолати такий недолік, як розмова дуже складна. Але можна жити з ним. Але тільки якщо вибрати правильний коло спілкування. Обрати людей, які люблять слухати більше, ніж говорити, і покласти на здоров'я журналістики в компанії вдячних інтровертів.
Психолог
«У двох з трьох випадків люди навчаються в якості психолога спробувати зрозуміти себе», – розповідає Денис Чистиков. Щось таке ієризм, і вони хочуть дізнатися, як боротися з проблемами.
У той же час, не дивно, що для відпочинку свого життя, психологи не можуть закінчити свої «піваки». У деяких випадках вони не помітили контекст і починають аналізувати і розводитися в інші проблеми людей. Вони влаштовують допити з упередженням і, гірше всіх, намагайтеся накласти поради щодо нього.
«У бізнесі це не завжди необхідно», - розповідає Денис Чистиков. - Давайте мені дати вам приклад. Менеджери з продажу часто отримують навчання НВП, де навчаються впливати на людей. Але в кінці всі переговори зламаються, бо замість прослуховування співрозмовника люди навчаються, як поглянути на кого, хто сідає і хто зробив який рух.
Другий варіант деформації пов'язаний з майстерністю маніпулятора. Такі люди знають, як спілкуватися з людьми і зрозуміти їх слабкості. За допомогою інших, психолог легко досягне бажаного, а решта не розуміти, як він зуміє зробити це.
Намагайтеся чітко відокремити професійне та приватне життя. Ви повинні мати можливість звільнити себе і абстрагувати себе від професії. Не думають про інших як дослідницький матеріал. Якщо ви помітили нездоровий інтерес до співрозмовника. Маніпуляція не приймається в особистих відносинах, залишають цю іграшка тільки для ділових ситуацій. Крім того, концентрування на пошук субтекстів і намагаючись проникнути в несвідомий, ви позбавите себе від справжнього задоволення від простого спілкування людини.
Менеджер з продажу
Професія продавців вчить невинність і винахідливість. Можливість продати продукт, який не продається, це ціле мистецтво, і часто дуже низька якість виробу робить вас обманом і хитрістю.
Ще одним недоліком менеджерів з продажу є спілкування.
«Чи варто говорити багато на роботі, і це стає звичкою. Вони також характеризуються надмірною художницею, говорить Надія Кузьміна. Якщо ви починаєте помітити зайву розмовність і деяку грайливість, уповільнюється. Поспішайте, принаймні під час дозвілля, щоб абстрагувати себе від думки про роботу. й
Менеджери з продажу, як правило, характеризуються надмірною якістю споживача. Зробляючи навіть невелику покупку, менеджер не може позбутися від ідеї, що він намагається обдурити.
«Необґрунтовані підозри можна подолати. З тих пір, як ви звикли працювати з великою кількістю інформації, спробуйте підготуватися до покупки заздалегідь. Наприклад, ви можете отримати максимальну кількість інформації про продукт або послугу в Інтернеті, консультує Надія Кузьміна.
Викладач.
Учні в повсякденному житті роблять свою улюблену річ – навчають. Як правило, викладачі мають високу самооцінку, не залежно від їх статусу.
«Вчительці важко перебудувати», – розповідає Денис Чистиков. Більшість з них – Я не хочу узагальнення – один раз вивчився певним переліком тем, і тепер навчаю джгутий курс без викривлення одного кроку від нього.
Вони використовуються для того, щоб просувати свою точку зору на інших і не знаю, як обробити іншу людину, звідси і авторитарну поведінку і силу. Вони намагаються довести своє керівництво і отримувати визнання.
«Дізнайомитися з слухом» Денис Чистяков консультує. Якщо ви змінюєте поле діяльності, ви повинні розуміти закони ієрархії в компанії. Намагайтеся змінити свою роль, сказати собі, «Я зараз студентка і навчаю новий бізнес». Ви повинні бути активовані в сім'ї. Це одне, щоб виправити студента в класі, інший, щоб зробити скарги до дружини. У цьому випадку роль дорослого замінює роль дитини, але ваш чоловік не є дитиною, і це повинно бути добре зрозумілим. й
Намагайтеся зайняти місце свого співрозмовника або свідомо намагатися на ролі підлеглого. Створіть ситуацію – на канікулах, на курсах для вивчення чогось нового, на когнітивну екскурсію, де б ви будете керма і апріорі були в позиції «низько». Можливо, ви відчуєте всю чарівність замовлень і замовлень на себе, ви почнете бути більш обережними для команди інших людей. Безперервне саморозвиток і толерантність - такі поради надаються психологами.
Джерело тексту на посилання. .