Хаяо Міязаки

Легендарний режисер, який подарував світовому Тторо, Ґон з привидами, замок Вандерінг та багато інших картин, оголосив свою пенсію з анімації.

Його мультфільми – не те, що ми звикли розуміти слово «anime» – це не типова японська масова анімація. Miyazaki має свій власний, протягом багатьох років сформований стиль, його фільми є фантастичними і реалістичними одночасно, і сюжети доторкнуться до найглибших гуманістичних ідей. У Венеційському кінофестивалі видатний японський аніматор Hayao Miyazaki представив свій новий мультфільм «Ветер Ризес» і оголосив його пенсію. Директор довго загрожував залишити анімацію, а три його попередніх робіт лікувалися як волі, але кожен раз світ зважився з рельєфом – майстер залишається. Але не цей час.

Хаяо Міязаки

5 січня 1941 р. Хаяо був другим з чотирьох синів в родині Міязаки, батько його директор авіаційної моторної компанії, матір його гарна, освітлена жінка.

Хаяо Міязаки

У старшій школі він побачив мультфільм «Легенда білого змія» виробництва студії Toei. Враження рухомих зображень перетворилося ціле життя майбутнього аніматора. Але юна Хаяо не навчалася на всіх, як художник або дизайнер – він успішно закінчив університет за спеціальністю політологія та економіка.

Мультфільми не дозволяли Hayao йти, і він взяв участь у казці читання кола. Так автор став власником вражаючого багажу знань про легенди, епоху, легенди та міфи.

376160

Анімація не про взяття олівцем і малюнок прямої лінії. Анімація - коли ви намагаєтеся знайти лінію, яка прихована в самому собі.

25581

«Я не сказав, що це», - сказав президент компанії Walt Disney Майкл Ейснер, «але Totoro вже давно був улюбленим фільмом для дітей». В ній є магія, яку важко визначити. До того, як фільм вийшов в США на відео, у мене була японська касетна стрічка в домашніх умовах. Діти дізналися про своє Хоча вони не розуміють японського діалогу, фільм зачаровує їх. Я не можу розраховувати скільки разів дивився. й

Хаяо Міязаки

Після того, як в інтерв'ю з романтистом Рю Муракамі, Міязаки постаралися пояснити довго, що він малює дівчат не тому, що він є педофілом, але тому що дорослий людина в принципі не може бути героям будь-якої історії, тому що коли стикаються з з зло, він завжди дивиться для кого, щоб стріляти голову, і це безперечний шлях.

Хаяо Міязаки

У студії також є комп’ютер. Але я завжди скажу їх, «Для того, щоб працювати недбалою, не прагнути до досконалих ліній. Ми створюємо таємницю тут, і таємницю ніколи не ідеально. й

Рік 2001 року для Хаяо Міязаки та усього світу був відзначений плівкою Gone With Ghosts. Це барвиста і екзотична казка про пригоди десять-річного дівчинки в чарівному світі, але Міязаки є вірним для себе, прагнучи забезпечити, що аудиторія отримує не тільки радість, але і переваги для їх світогляду.

Кінофестиваль «Гоне з привидами» мав відроджений успіх в Японії і досить неймовірний поза нею: Премія кінофестивалю Берліна, а пізніше «Оскар» в номінації «найкращий анімаційний фільм».

Хаяо Міязаки р.

За останні п'ять років японський аніматор чекав найрізноманітніших фантазій - загалом він міцний з ними. Але з'явилася реалістична біографія дизайнера літака Jiro Horikoshi. Тут Джиро не є казковим героям, але реальною особою, безглуздою, часто нещастяною, непристойно приурочена до неба. Але варто сміливо сприймати картину тільки як біопік історичної фігури. Miyazaki завжди виглядає більш глибоким - авіація тут, як анімація, дозволяє порушувати межі простору і, нарешті, зробити, мабуть, найбільш ризиковану подорож - до глибини душі.

Хаяо Міязаки

Хаульський замок, 2004.

Хаяо Міязаки

Хаяо Міязаки

Ghost Away, 2001.

Хаяо Міязаки

Лапута Sky Castle, 1989.

Хаяо Міязаки р.

Принцеса Мононок, 1997.

Хаяо Міязаки

Наусика доли вітру, 1984.

Хаяо Міязаки