Хаяо Міязаки

Легендарний режисер, який подарував світовому Тторо, Ґон з привидами, замок Вандерінг та багато інших картин, оголосив свою пенсію з анімації.

Його мультфільми – не те, що ми звикли розуміти слово «anime» – це не типова японська масова анімація. Miyazaki має свій власний, протягом багатьох років сформований стиль, його фільми є фантастичними і реалістичними одночасно, і сюжети доторкнуться до найглибших гуманістичних ідей. У Венеційському кінофестивалі видатний японський аніматор Hayao Miyazaki представив свій новий мультфільм «Ветер Ризес» і оголосив його пенсію. Директор довго загрожував залишити анімацію, а три його попередніх робіт лікувалися як волі, але кожен раз світ зважився з рельєфом – майстер залишається. Але не цей час.

5 січня 1941 р. Хаяо був другим з чотирьох синів в родині Міязаки, батько його директор авіаційної моторної компанії, матір його гарна, освітлена жінка.

У старшій школі він побачив мультфільм «Легенда білого змія» виробництва студії Toei. Враження рухомих зображень перетворилося ціле життя майбутнього аніматора. Але юна Хаяо не навчалася на всіх, як художник або дизайнер – він успішно закінчив університет за спеціальністю політологія та економіка.

Мультфільми не дозволяли Hayao йти, і він взяв участь у казці читання кола. Так автор став власником вражаючого багажу знань про легенди, епоху, легенди та міфи.

376160

Анімація не про взяття олівцем і малюнок прямої лінії. Анімація - коли ви намагаєтеся знайти лінію, яка прихована в самому собі.

25581

«Я не сказав, що це», - сказав президент компанії Walt Disney Майкл Ейснер, «але Totoro вже давно був улюбленим фільмом для дітей». В ній є магія, яку важко визначити. До того, як фільм вийшов в США на відео, у мене була японська касетна стрічка в домашніх умовах. Діти дізналися про своє Хоча вони не розуміють японського діалогу, фільм зачаровує їх. Я не можу розраховувати скільки разів дивився. й

Після того, як в інтерв'ю з романтистом Рю Муракамі, Міязаки постаралися пояснити довго, що він малює дівчат не тому, що він є педофілом, але тому що дорослий людина в принципі не може бути героям будь-якої історії, тому що коли стикаються з з зло, він завжди дивиться для кого, щоб стріляти голову, і це безперечний шлях.

У студії також є комп’ютер. Але я завжди скажу їх, «Для того, щоб працювати недбалою, не прагнути до досконалих ліній. Ми створюємо таємницю тут, і таємницю ніколи не ідеально. й

Рік 2001 року для Хаяо Міязаки та усього світу був відзначений плівкою Gone With Ghosts. Це барвиста і екзотична казка про пригоди десять-річного дівчинки в чарівному світі, але Міязаки є вірним для себе, прагнучи забезпечити, що аудиторія отримує не тільки радість, але і переваги для їх світогляду.

Кінофестиваль «Гоне з привидами» мав відроджений успіх в Японії і досить неймовірний поза нею: Премія кінофестивалю Берліна, а пізніше «Оскар» в номінації «найкращий анімаційний фільм».

р.

За останні п'ять років японський аніматор чекав найрізноманітніших фантазій - загалом він міцний з ними. Але з'явилася реалістична біографія дизайнера літака Jiro Horikoshi. Тут Джиро не є казковим героям, але реальною особою, безглуздою, часто нещастяною, непристойно приурочена до неба. Але варто сміливо сприймати картину тільки як біопік історичної фігури. Miyazaki завжди виглядає більш глибоким - авіація тут, як анімація, дозволяє порушувати межі простору і, нарешті, зробити, мабуть, найбільш ризиковану подорож - до глибини душі.

Хаульський замок, 2004.

Ghost Away, 2001.

Лапута Sky Castle, 1989.

р.

Принцеса Мононок, 1997.

Наусика доли вітру, 1984.

Джерело: www.mem-it.ru