Сьогодні ми розповімо про перші трюки в Радянському Союзі. Ми завжди були професіоналами, які живуть своїм життям.
У СРСР одна з перших кінофестивалів, в яких актори заміщалися подвійними сценами боротьби музикантів в кінофільмі Григорія Александрова Меррі Хлопці (1934). Замість музикантів, професійних боксерів загиближували своїх фістрів.
доб.
Через чотири роки аналогічна група «розрізів» утворилася на набір фільму «Александр Невський» та Сергія Єсенштейна. Подається група трюків Гліб Різдво. Вимоги до вибору до групи були строгими: подвійні повинні знати Джигітівка, основи огорожі і бути фізично підготовленими. З майже половини тисяч кандидатів, Різдво вибрали лише близько 50 осіб для групи.
І це не єдина сила завдання. Друга включала професійні плавники-диверси, які витягують з води, що висить «Німецький лицар».
Де є наші сміливі люди? І ще вважається, що початок професії стоунмана була закладена в 1948 році. І ніхто інший, ніж Йосип Віссаріонович Сталін кладе свою руку до цього. Чудовий хелмсман любив дивитися фільм на своєму дозвілля. А потім один день, після перегляду чергового американського заходу, Сталін сказав: «Дуже, ми не можемо наші директори стріляти так?» Дивись на ті мужчини! Незабаром на радянських екранах з'явились сотні люди. Це ім'я фільму про сміливу частину. Картина складається з майже чверті коней. Для їх реалізації запрошено відомий артист цирку Алібек Кантеміров. Спеціально для зйомки епізоду з падінням коня, Каттеміров розробив ріжучу техніку. В цілому він збагачував кінотеатр сто трюків. Його техніки Джигітівки стали основою техніки декількох поколінь кінних стунувальників.
Габаритний зображення
Штунтман і тунець режисер Нікола Вишчилін падає з удару Портгоса (Валентін Смирницький) в фільмі «Д'Артаганн» і «Трьох містеток». Львів. 1978
І ще багато митців продовжували грати без резервного копіювання. Іноді ці експерименти закінчилися трагічно. У 1961 р. на множині фільму «Ніч кохав» (випущено під назвою «Квіт на камені»), актриса Інни Бурдученко загинув в вогонь. І на множині фільму «Прямокутник» (1965) актор Євген Урбанський помер.
до І сталося під час зйомок автомобільної трюки, згадує Шунтман Олександр Микулін. - Тоді режисер картини замість трюків запрошував групу гонщиків - відомі спортсмени, багато з них - чемпіони, але ніхто не мав досвіду в кіно. Можливо, через це трапилося.
Згідно зі скриптом, автомобіль повинен стрибати з ярлику. Але ніхто не підготував її, і вона збита в повною швидкістю. А ще не зрозуміло, чому тут сидять міський міст. Він не їздив, але праворуч від водія. Участь художника не потрібно. На момент падіння водій зумів приховати під колесом, працювала спортивна підготовка, а загинув прекрасний актор.
Після цих інцидентів актори заборонили ризикувати себе під час зйомок. Допускається тільки фахівці. Введено «Правила на охорону та промислове санітарія в кіностудії СРСР», згідно з яким «виконання небезпечних струнних пострілів (світи в повітрі, стрибки з висоти, стрибки в воду, пада і т.д.), пов’язаних з будь-яким ризиком життя або здоров’ям виконавців, слід довірити тільки акторам, які пройшли спеціальну підготовку». В іншому випадку ці дії повинні бути здійснені спеціалістами. й
Незважаючи на сувору заборону, багато акторів хотіли виконати самі трюки. Наприклад, у фільмі «Незліченні пригоди італійців в Росії» Андрій Миронов, який відігравав одну з головних ролей в ній, виконав всі хитрощі (в тому числі досить ризиковані) без подвійних. Італійські актори, які брали участь у цьому фільмі, були захоплені, щоб побачити, що це «краса» російська.
Таким чином, в одному з епізодів Миронова на швидкості 60 кілометрів на годину сходження з кабіни пожежної техніки, сходження на надзвичайні сходи і на всіх чотири роки зробили свій шлях до кінця. Покрити дистанцію 11 метрів, він стрибнув на дах тих, хто їде під сходами «Жигуля» і сходження в салон автомобіля.
За словами Штутмена, це складний трюк навіть для досвідчених професіоналів.
І це не єдиний трюк Миронова, виконаний в цьому фільмі. У комплекті митець спускався з шостого поверху готелю Асторія вздовж килима, вішуючи над Невою на висоті двадцять поверхового будинку, змащуючи руки для прольоту розлученого мосту, а в цей час на парусці випливають нижче.
до Тоді немає комп'ютерної графіки, – згадує директор фільму Ельдар Рязанов, – так все було знято природним чином: наприклад, площина дійсно висаджена на шосе.
Але справжня подяка була зйомки Миронова на сценах з левовим королем. «кицька» морал непросто! Наприклад, з Нінетто Даволі (відіграв роль Mario), вони не згодні з героями, в результаті чого спина актора була досить подряпиною. Миронов, знаючи це, ще відмовляючи послуги тренера і в декількох сценах працювали з левом в найближчому контакті. А іноді актор відігравав не один прийом, але три! й
Тим не менш, за найчастішу частину, учні покрили артистів на вистрілках. І вони часто зайняли ризики.
до На множині серії «Читання зустрічі не можна змінити» Я дублікував Белявський (Фокс) під час шахату на «Судбеккер», згадує Штутман Володимир Жаріков. Ми знімаємо один з трьох камер. Автомобіль вдарив воду і двері варенням. Вода почала затоплення кабіни. Я не можу отримати довгий час, намагався відкрити двері, але вони не дали в, я думав, що я б...
В цілому Жаріков вийшов досить багато на цій картині. Він був контролером трафіку, який Фокс вибивається на круглому столі, і офіціантка, тіло якого той же Фокс вибиває вікно в ресторані "Асторія". Під час плівок тунця пролетіти через реальне скло. Дуже небезпечно. У цей час в Голлівуді для таких зйомок вже давно використовували «двох» скло – м’який пластик.
3277.0647
Перший автомобільний трюк в вітчизняному кінотеатрі був знятий в 1966 році в кінофільмі «Посуд автомобіля», коли автомобіль поїхав під вантажівкою.
Нерідко на встановлених стунках поранено.
до У таких моментах головне не розбити і побороти страх, говорить відомий стоунман Валерій Завадський. Він був таким точкою повороту, що я пережив в 1983 році на аматорському ралі в Балтії.
У нічному навчанні автомобіль переповнений – Валерія зламала кілька ребер, і тільки палька металу залишалася з автомобіля. Одесу не виконав.
- Я повернувся до треку і в тому ж році вперше відбувся в багатоденних гонках в Грузії, продовжує Завадський. Якщо я не вчинив, можливо, мій трюк кар'єри завершився.
Згодом на множині фільму «Другий час війни» в Центральній Азії Завадський перенесли опіки до 28 відсотків свого тіла.
до Він був трюк з пожежою, нагадує тунця. Я повинен спалювати протягом 15 секунд і замість опіку протягом 1,5 хвилин. Два місяці пальової терапії, а потім нова робота.
Stuntman Nikolai Vashchilin дублікати Василь Ліванов у боротьбі з професором Моріартією (Відектором Євграфовим) на водоспаді «Річенбач». Піцунда, Гег водоспад на шляху до Рица. 1979.
- Я люблю жарт, але деякі люди приймають мій гумор занадто серйозно, говорить stuntman Alexander Mikulin. - Я пам'ятаю один раз, зняв коротку плівку, введену ДАІ. Про те, як не поводитися на дорозі. У фільмі беруть участь два близнюки, один «обедієнт» та інші «голянські». У одному епізоді бульб переходить в дорогу, і я приводу на високій швидкості і гальма різко перед ним. Після того, як знімати один, директор забирає мене на стороні і просить: «Саша, що якщо ви не розрахувати і дійсно подрібнити хлопчика?» Я відповів йому в тон: "Чому слід ми боїмося, у нас є запасний хлопчик ..." Ну, він розумів його занадто буквально, і на цей день зйомки закінчилися.
Джерело: jurashz.livejournal.com