Сирний кулька з димом

Інгредієнт:
Рукова промінь - 1 шт.
кам'яна сіль - 5-7 ст.,
цукор - 1 ст.л.
улюблені спеції (У мене був перець Кайен, перець ароматний і деякі розмарину),
коньяк - 4 ст.л.,
рідкий дим - 3 ст.л. (якщо ви не любите - можна нижче).
Метод підготовки:
Моє м'ясо і сухе добре з рушником. Змішайте сіль з спеціями.
На дно горщика або чаші залити пару ложок солі, викласти м'ясо зверху і посипати решту сіллю. Переконайтеся, що м'ясо покривається сіллю з усіх боків. Затягуємо посудину з харчовою плівкою і надішлемо до холодильника приблизно на добу.
Після миття променя з прохолодною водою, висихання трохи і замочування в суміші коньяку і рідкого диму. Поставте в холодильник на інший день, перетворюючи кожні 4-5 годин.
Потім прокопуємо рідину з серветкою з м'яса, загортаємо промінь в тканину і залишаємо її на інший день на столі під важку оппресію (У мене була відро води). Після цього загорніть м'ясо в марлі, загорніть зверху нитками і повісьте на кухні 10 днів.
Добре, якщо ви знайдете можливість вентилювати приміщення під час висихання або зробити проект.
Після 10 діб сирний балик повністю готовий до застосування. Якщо вам подобається більш тверде м'ясо, ви можете сушити його протягом 15 днів. Також, як варіант, перед тим як загортати марлеве м'ясо, його можна розкачати в шар гірчичного зерна або суміші сухої паприки з коріандром - в цілому, все сподобалося.