3157
Торт Фісташковий з зеленим чаєм
Р
Для фісташкової скоринки:
80г пісташки пісташки
80г розм'якшене масло
75 грам цукру
1 велика і 1 невелика яйце
10г борошна
10г кукурудзяний крохмаль
Для ясминного мусу:
2 ст. л.
1 ст.л. жасмину
150мл жирний крем
1 лист желатину
75 г білого шоколаду гарної якості, перерви
Для зеленого чаю мус:
2 ст. л.
1 ст. зеленого чаю (Я використовую сірий чай, це красиве зелене)
150мл жирний крем
1 лист желатину
Торт Фісташковий:
Нагріваємо духовку до 170oC.
Приготуйте прямокутну форму 20х15 см з відстібними стінами (Я використовував круглий діаметр 18 см, і так як моя форма менша в області, торт вийшов вище). Пофарбуйте дно папером для випічки.
Вирізати піктошки дрібно. Якщо ви це робите в харчовому процесорі, то дуже ретельно, не переборщіть його, інакше фісташки стануть жирними.
Збийте вершкове масло з цукром в кондиціонер.
Трохи збийте великий яйце і поступово додайте його в масляну суміш, добре перемішуючи після кожного доповнення.
Просійте борошно крохмалем і змішайте з подрібненими фісташки. Додайте цю суміш до жирності, столову ложку на час, помішуючи акуратно.
Збити трохи дрібного яйця і перемішати його в тісто.
Перемішайте суміш в підготовлену форму, вирівнюйте і запікайте протягом 15-20 хвилин або до тих пір, поки висохла зубочистка (звідси моя скоринка була вище, я запікав її протягом 25 хвилин).
Витягніть з духовки і остудіть повністю за формою.
Мусса:
Муси виконуються таким же чином, але ви повинні зробити їх. Ясмин перший:
Варити воду, залити листя чаю і дати настоятися 10 хвилин. Процідіть його, викинути його.
Збити крем на м'які вершини і покласти його в холодильник.
Замочіть желатиновий лист в холодній воді протягом 5 хвилин (або згідно інструкції по пакету).
Покладіть нарізаний шоколад в мисці і розтопіть в мікрохвильовці на невеликій потужності.
Принесіть чай майже до кипіння. Вимкніть вогонь. І відразу опускає пресований лист желатину, помішуючи до повного розчинення. Процідіть цю суміш на шоколаді, добре перемішайте до однорідності.
За допомогою шпатули введіть 1/3 збитого крему, добре перемішайте. Але не бити його. Крем розтопиться при контакті з теплом шоколадом. Введіть другу третину крему, ретельно перев'язуючи їх. Суміш отримає трохи густіше. Уважно введіть останню третину крему, намагаючись зробити суміш максимально повітряним. Консистенція - м'який мус.
Помістіть мус на повністю охолоджену скоринки. Випрямлення. Поставте в холодильник на 45 хвилин.
Приготувати мус з зеленим чаєм.
Покладіть його на шар мусу з жасмином, рівень, можна надати картину виделкою.
Поставте в холодильник на ніч.
Щоб отримати ніж, проведіть стіни, видаліть знімну форму і подавайте. Краще різати гарячим ножем, протерти сухим.
Для фісташкової скоринки:
80г пісташки пісташки
80г розм'якшене масло
75 грам цукру
1 велика і 1 невелика яйце
10г борошна
10г кукурудзяний крохмаль
Для ясминного мусу:
2 ст. л.
1 ст.л. жасмину
150мл жирний крем
1 лист желатину
Для зеленого чаю мус:
2 ст. л.
1 ст. зеленого чаю (Я використовую сірий чай, це красиве зелене)
150мл жирний крем
1 лист желатину
Торт Фісташковий:
Нагріваємо духовку до 170oC.
Приготуйте прямокутну форму 20х15 см з відстібними стінами (Я використовував круглий діаметр 18 см, і так як моя форма менша в області, торт вийшов вище). Пофарбуйте дно папером для випічки.
Вирізати піктошки дрібно. Якщо ви це робите в харчовому процесорі, то дуже ретельно, не переборщіть його, інакше фісташки стануть жирними.
Збийте вершкове масло з цукром в кондиціонер.
Трохи збийте великий яйце і поступово додайте його в масляну суміш, добре перемішуючи після кожного доповнення.
Просійте борошно крохмалем і змішайте з подрібненими фісташки. Додайте цю суміш до жирності, столову ложку на час, помішуючи акуратно.
Збити трохи дрібного яйця і перемішати його в тісто.
Перемішайте суміш в підготовлену форму, вирівнюйте і запікайте протягом 15-20 хвилин або до тих пір, поки висохла зубочистка (звідси моя скоринка була вище, я запікав її протягом 25 хвилин).
Витягніть з духовки і остудіть повністю за формою.
Мусса:
Муси виконуються таким же чином, але ви повинні зробити їх. Ясмин перший:
Варити воду, залити листя чаю і дати настоятися 10 хвилин. Процідіть його, викинути його.
Збити крем на м'які вершини і покласти його в холодильник.
Замочіть желатиновий лист в холодній воді протягом 5 хвилин (або згідно інструкції по пакету).
Покладіть нарізаний шоколад в мисці і розтопіть в мікрохвильовці на невеликій потужності.
Принесіть чай майже до кипіння. Вимкніть вогонь. І відразу опускає пресований лист желатину, помішуючи до повного розчинення. Процідіть цю суміш на шоколаді, добре перемішайте до однорідності.
За допомогою шпатули введіть 1/3 збитого крему, добре перемішайте. Але не бити його. Крем розтопиться при контакті з теплом шоколадом. Введіть другу третину крему, ретельно перев'язуючи їх. Суміш отримає трохи густіше. Уважно введіть останню третину крему, намагаючись зробити суміш максимально повітряним. Консистенція - м'який мус.
Помістіть мус на повністю охолоджену скоринки. Випрямлення. Поставте в холодильник на 45 хвилин.
Приготувати мус з зеленим чаєм.
Покладіть його на шар мусу з жасмином, рівень, можна надати картину виделкою.
Поставте в холодильник на ніч.
Щоб отримати ніж, проведіть стіни, видаліть знімну форму і подавайте. Краще різати гарячим ножем, протерти сухим.