Банан тарт

р.

Інгредієнт:
Для тесту:
- 200г борошна
- 30г цукру
- щіпка солі
- 100г вершкове масло
Для заповнення:
80г вершкове масло
120 г цукру
- 2-3 банани

Підготовка:

Тісто можна зробити заздалегідь, розкочувати на хлібопекарному папері і з нього розкачати в трубку, знімається в харчовій плівці і в холодильнику. Я часто купую її так, щоб не турбувати.
Робиться наступним чином: змішати борошно, цукор і сіль. Додайте шматочки олії і розмішайте своїми руками. Залийте 100 мл води в тісто і продовжуйте заважати. Формуємо м'яч з тіста, загорніть його харчовою плівкою і вставте в холодильник на 30 хвилин. Тісто готове, ми можемо розкачати.

Посунемо масло в сковороді, додайте цукор там, почекайте карамелізацію.
Гаряча карамель заливається у форму (сусіди краще замаскувати заздалегідь). Цікаво, є спеціальні форми для інвертованих пирогів. Як видно на фото, вони з боками, щоб полегшити поворот і звуження злегка на глибину.

Зрізаємо банани в колах. За рецептурою кола 1 см - 4 банани. Я взяв 2 банани і зробив кола 0,5 см - виявився добре. Я не думаю, що ми повинні зробити занадто великий. Поставте їх у форму на карамель (не важливо, чи він вже холодний або ні). Поставте тісто зверху. Виріжте тісто з боків уніформи.

Видаліть краї в форму в колі, проколіть тісто виделкою в декількох місцях. Поставте в духовку 20 хвилин при температурі 180-200 градусів. Коли тісто коричневе, ми проходимо ножем через портикоси форми, щоб переконатися, що краї не прилипають, закриваємо форму пластиною і перевертаємо торт.

Частина карамелі була всмоктована в банани, частина залишалася на торті і, коли охолоджена, утворюються тонкі хрустки нитки. Книга пропонує послужити його шоколадним соусом, але для мене це вже солодкий і не потрібно шоколаду.

Бон привіт!