Життя в Дубаї або є можливість залишатися там постійною резиденцією

Автор детального житла, автомобілів, законів та інших цікавих функцій Дубаю в спеціальному інтерв'ю.

- Сергій, підкажіть мені, було важко зупинитися в Дубаї, і як ви і ваша дружина там?

- По суті, Ольгою і я вперше летю до Дубаю як туристи. За чотири місяці раніше, вона вже стала тут і отримала пропозицію про роботу в сфері роздрібних продажів. Ми планували, що вона буде залишатися і я повернулася до Мінська, але по приходу це стало зрозуміло, що все було не так просто. Питання, що виникли про свою трудову візу, і потрібно було зробити швидке рішення: або подивитися на роботу для мене і зробити чоловіка-візу (у такому випадку один з подружжя може мати трудову візу, а інший може бути на візі), або обидва літати назад. Вибрав перший варіант, і я віддав від проектного інституту в Мінську, де раніше працював конструктором.

В цілому, ви можете залишитися в Дубаї, не будучи резидентом тільки в трьох випадках: або має робочу візу (відкривається до віку 50 років), або маючи нерухомість не менше одного мільйона дірхам, тобто близько $ 273,000 (дата становить $ 1 - 3.66aed, так як 1971 курс є), або маючи зареєстровану компанію в Вашому імені. Я не мав своєї компанії і мільйона дірхам в той час (і зараз теж), я не хочу літати інакше, і я почав шукати роботу. Це не так просто, але я закінчився гарною роботою в продажах нерухомості і прокатах.

до Яка робота може білоруську або іншу слов'янську людину очікувати в Дубаї?

- Нативи колишнього СРСР працюють тут, як правило, офіціанти (бой і дівчата з середнім знанням англійської, яка прийшла до Дубаю нещодавно, менше року тому (загальна близько 1,000 доларів плюс, як правило, житло), або продавці в лоджі (найчастіші дівчата з хорошою і дуже хорошою англійською мовою, яка працювала офіціантками до цього року, тобто він вже схожий на «невидкий крок» (загальна близько 1 800 доларів, зазвичай без житла).

На ринку праці всі ніші дуже чітко розподілені національністю.

Всі драйвери таксі і драйвери Пакистані (загальна близько $700 + дуже якісний корпус), філіппінки є продавцями в магазинах, очищувачі (загальна не точно відома, але чітко низька), всі інші індуси. Ось так багато індуси тут, так що ви не хочете піти в Індію ще (хоча я не був там). Індуїсти працюють як дорожні працівники, будівельники (загальна близько 800 доларів і житла), безпека (сюжет близько 500 доларів і житла), інженери (сюже близько 3000 доларів), так і будь-кому! Вони можуть бути оплачені дуже мало (крім інженерів) і вони все ще будуть задоволені.

Європейки (як правило, британський і американці) залишаються. Вони цінуються над усім іншим: середні та старші менеджери, керівники, архітектори, фінансові аналітики та інші з заробітними платами, починаючи від $6,000 до $20,000 на місяць (з т. зв. біло-колірні працівники). Слід зазначити, що, займаючи однакову позицію, працівники різних національностей для тієї ж роботи отримають різні гроші. Нативи слов’янського зовнішнього вигляду СНД в цій ієрархії є десь між індіанами і британськими. Добре, переселенці з СНД неслов’янського зовнішнього вигляду прирівнюються філіппінками.

- Ну, так як ви є спеціалістом з нерухомості в Дубаї, що ситуація з цінами та можливостями?

Україна

- Нерухомість в найбільш популярних зонах, таких як Dubai Marina і JLT, цілком можна порівняти з Мінськими цінами нібито елітної нерухомості (наприклад, з будиночком біля Троїцького передмістя), але на відміну від Білорусі абсолютна норма тут є наявність рецепції з цілодобовою безпекою, басейном, тренажерним залом (дуже часто окремі для чоловіків і жінок), саунами, паровою кімнатою (півторна кімната), зон відпочинку або ділових зустрічей. У будинку, в якому ми живемо, є ще велика площа для пікніків (витримує столи, гриль тощо). Все це безкоштовно і для публічного використання. Басейн нагрівається взимку і охолоджується влітку. Я не хочу плавати!

Ціни на нерухомість в Дубаї Марина і JLT тепер близько $3,000 за квадратний метр. Площа де Бурдж Халіфа (DownTown) знаходиться дорожче - близько $ 5,500 за квадратний метр, в самому Бурдж Халіфа - близько $ 11,000. Хоча є ділянки, в яких квадратний метр може коштувати $1,300, і недолік такого житла буде тільки віддалено від моря (перська затока). До послуг гостей також басейни і інші приміщення. Загалом, в Дубаї можна придбати гарну однокімнатну квартиру десь за $ 50 000.

Моя дружина і я в JLT вартість близько $1,000 в місяць + $100 (вода і світло) + $ 50 (кондиціонер) + $70 (інтернет). Договір оренди завжди на рік (не вимагає візи резидента), платежі здійснюються письмовими чеками, а відразу необхідно сплатити принаймні три місяці заздалегідь. Але власник квартири за жодних обставин не може турбувати Вас під час терміну договору (навіть їхати до квартири з перевіркою). Поліція завжди буде на боці тента.

Ще однією відмінною є те, що при стійкому доході (відповіді на ваш банківський рахунок) і віза, ви можете отримати кредит від 3% (!) за рік, щоб купити нерухомість (це дуже поширене тут) і якщо ви хочете продати цю нерухомість в будь-який час (не обов'язково сплачуєте весь кредит!). Якщо ви не знаєте, що все навколо, це означає, що все навколо інвесторів. Кожен ознайомлений на ринку, знає ціни та тренди. Багато людей мають кілька квартир. У мене був клієнт, який мав 40 квартир і не пам'ятав підлогу, де був один з них.

- Вибрано нерухомість. Яка ціна все інше в цій чудової землі?

Р

до У Дубаї немає податків, тому ціни на деякі товари дуже низькі. Автомобілі (як нові, так і використані) виявляються значно дешевшими, ніж наші, в середньому, двічі. Наприклад, вартість BMW X5 2008 $ 230,000, Mazda-3 2007 буде коштувати тут $ 5700. Новий Toyota Prado (найпопулярніший автомобіль тут) становить $ 34,000.

Побутова техніка є значно дешевшими в районі Дейра. Galaxy S4 I95054g - $ 543, iPhone 5 - $ 500, але ви отримаєте гарантію тільки у вигляді обіцянок «фіксувати якщо що-небудь». У моласі ціни будуть дорожче, але з гарантією. Дуже часто туристи з колишнього СРСР купити хутряні шути тут (в основному грецькі, але ще дешевше, ніж в Греції, адже немає імпортних обов'язків і податків).

Ціни в Дубаї на продукти в середньому 30-50% дорожче, ніж наші. Вирощування зернових культур в Києві, Дніпропетровську, Україні: оптова ціна від АбсолютСталь З вітчизняних продуктів тут можна знайти Крем-Літуанський сметана 500 г, який обійдеться $ 7, сир Савушкіний продукт 500 г для того ж або оселедця Matias за $ 5.

Якщо говорити про розваги, то занурення в зиму, коли вона становить 50 градусів за межами і катання на першому гірськолижному комплексі в Близькому Сході в Малофських Еміра витрати $ 80 за гравця. Зайдіть до Ferrari World (амузельний парк в Абу-Дабі) обійдеться дорослим $62, дитина $45. Ціни на медичні послуги тут відрізняються, в залежності від рівня клініки, але можуть бути дуже дорогі. Нещодавно в нашому будинку була дорожньо-транспортна пригода, тому госпіталізація постраждалих була виконана вертольотом, який приземлявся безпосередньо на дорозі! Неподалік концертів зірок світу. Supercars (Lamborghini, Ferrari і т.д.) можна побачити з частотою декількох хвилин.

Р

до Чи є все, що все ще турбує вас в Дубаї?

- Ой ей. Це абсолютний хаос в плані організації пішохідного руху по вулиці і в метро. Немає однієї палички на праву сторону при стоячні на ескалаторі. Індуїсти і Пакистани починають входити в ліфт або метро автомобіля перед тим, як пасажири залишають його, а також можуть стояти прямо на вхідних дверях автомобіля, повністю ненависті, які вони перешкоджають іншим відходу. Це один з національних рис, або щось. Ну, Дубай, звичайно, місто абсолютно не розраховане на прогулянку: іноді є просто тротуари, перезміни доріг багаторівневі.

І головна проблема тут – бюрократичний апарат. В ній працюють тільки локальні місця, вони роблять все повільно, бояться важливо. Наприклад, є черга, і вони легко будуть говорити один одному. Це має деякі подібності з нашими виконавчими комітетами та жінками середнього віку, які сидять там з хімічними пермами. Єдина відмінність полягає в тому, що ви не будете жити тут, і в іншому випадку результат буде таким же. Ми, наприклад, зіткнулися з проблемою, коли дружина купила мобільний телефон з шлюбом, і продавець не хоче змінити його. Заклики до місцевого суспільства захисту споживачів та Міністерства економіки з проханням вирішити нашу проблему з продавцем за місяць, в кінці прийшов до заступника Міністра економіки! Він налаштував зустріч з продавцем в офісі, слухав обидві сторони, і в кінці давали гроші прямо там. - Чи закони суворі? Ви не можете пити алкоголь, поцілунки в публіці, ви повинні дотримуватися певних правил під час Рамадан (Ви не можете їсти і пити в громадських місцях). Для порушення – дрібна або депортація. Які найбільш горді Дубай? Для початку практично неможливо познайомитися з мешканцями Дубаю на вулиці, в метро або на автобусі: місцевими – не більше 15% від загальної кількості мешканців. Вони можуть бути побачені або в кільцях (де, як правило, всі сім'ї приходять на вихідні протягом усього дня), або за в'язаними келихами «посланника». Вони зношуються в чудовому тарілці (довга біла сорочка). Традиційний одяг жінок – kandura (чорне плаття з довгими рукавами).

Всі Дубайські Острови дуже пишаться статусом та позицією Дубаю. Всі досягнення Дубаю пов'язані з ім'ям лінійки Sheikh Mohammed: він насправді дуже любий, але політика ніколи не говорить про те, що і якщо вони роблять, це тільки в скриньці (близько нас). Не існує політичної опозиції в принципі. Не існує підказок Арабської весни або останніх подій в Туреччині та Єгипті, хоча Йемен знаходиться лише в декількохсот кілометрах. Кожна людина любить все, всі бояться втратити трудову візу, тому все абсолютно чисто, обов'язково і безпечно. І тут для відключення створюються 100% безбар’єрне середовище. Відмовний поліцейський не виконаний перед пішохідним переходом, але безпосередньо на ньому, в результаті тротуар і пішохідна переправа розташовані на одному рівні. У метро є спеціальні доріжки для сліпих. У будь-якому торгово-діловому центрі є ескалатори без кроків і туалетів для інвалідів. В цілому, на вулицях і в торгових центрах є багато людей з інвалідністю і батьками. У нас є всі зручності.

до Чи відрізняється від природи, клімату, флори та фауни? Які тварини зберігаються в домашніх умовах? Природа дуже різноманітна! Дубай і пустелі. Кожна пальмова дерево в Дубаї має воду для поливу, оскільки на зиму є лише 5-6 дощових днів. Зима тут, як і літо (+25-30). Влітку температура досягає 50 градусів. Що стосується домашніх тварин, то це призначене для збереження собак в дорогих зонах (зазвичай), і це вказує на ваш високий статус. У нашому районі в пішохідній зоні кожен 200 метрів є станції для собак (дрібні ящики з вільними мішками, в яких можна залишити те, що собаки залишають позаду).

На зелених ділянках поза містом, таких як Discovery і Gardens, можна побачити величезні зелені паркоти. Вони літають накладні, як голубці.

Чи вважаються переселенці слов’янського вигляду? Що таке ставлення до таких працівників (і тільки людей)? В цілому атмосфера навколо дуже позитивна, вона відразу зловила очей після Мінська. Ставлення людей до одного є дуже доброзичливим (незалежно від національності і рівня доходів), але ставлення до людей слов'янського і європейського зовнішнього вигляду особливо поважним (в метро автомобіля індусия людина може легко надати шлях до британського чоловіка). У мене була ситуація, де я втратив в пошуках підходу в незнайомій місцевості, і я був пропоную їздити повними незнайомцями безкоштовно, незважаючи на те, що автомобіль був дуже дорогим і його власниками дуже заможні.

- Чи можливо для того, щоб зробити знання тільки англійською мовою? Дубай повністю англомовний: навіть очищувачі знають англійську мову. Хороші англійські та високі особистісні якості – це шлях до успіху в будь-якому полі, і одна англійська – достатньо. Знання російської мови в деяких ситуаціях також стане хорошим бонусом при пошуку роботи.

- Чи є бідні правильно доглядати за нами? Чи існують високі переваги безробіття, пологи, пенсії? Не існує бідних верств населення серед місцевих жителів за принципом, тільки багаті і дуже багаті. держава допомагає своїм громадянам з усіх боків. Житло надається безкоштовно або на безвідсотковому кредиті, який може бути прощений. На народження дитини від $ 20,000 до $ 50,000 і вілли. Квартира залишається в нерухомості, наприклад, оренда. Освіту можна отримати безкоштовно в будь-якій країні світу за рахунок держави. Чоловіки платять щомісячний припуск $2,000 тільки для того, щоб бути громадянином ОАЕ. І кількість цих переваг, ccuds та інших привілеїв просто величезний! На народження третьої дитини скасовано всі кредити. Ми не працюємо.

У країні немає податків. Але якщо іноземець, наприклад, хоче відкрити бізнес в Дубаї (крім вільних зон), то він може випустити його тільки для місцевого мешканця. Місцевий резидент буде володіти вашим бізнесом (без прийняття будь-якої частини в ньому), але вам доведеться платити йому певну суму щороку. Багато місцевих компаній мають десятки фірм, зареєстрованих для них, і багато грошей.

до Які жінки і дівчата виглядають як в Дубаї? Що робити?

- Жінки йдуть в примах, але в високих підборах, з дуже яскравим макіяжом. Дуже цікаво дивитися чоловіка ходити з фронту і ззаду, всі загорнуті в Chanel, Gucci, Louis Viuyton і Prada, кілька дружин. У кафе та ресторанах, які працюють у кафе та ресторанах. У них багато дітей, але вони дають їм мало часу.

до Що таке кухня? Чи люблять готувати самостійно?

- Дубай - це багатонаціональне місто, яке з кухнею. Тут все від борщу до Тайської кухні. Ми пропонуємо широкий асортимент страв, які скуштують їжу в домашніх умовах.

Продукти можна замовити в магазинах: немає мінімальної ціни, навіть пляшки молока або морозива можна принести.

до Що таке перевезення?

до Підвіска дуже сучасна, без водія. Для дівчаток є окремий VIP-автомобіль і перевезення. У кожному номері є безкоштовний туалет (очищається кожні 15 хвилин), зовнішній вигляд якого знаходиться на рівні гарного, 4-зіркового турецького готелю.

Метро, зупинка автобусів, автобуси, які постійно кондиціонери. Ось дуже популярна, мінімальна поїздка обійдеться $ 3. Ну, абсолютно всі мають персональні автомобілі, які зазвичай купили нові, щоб уникнути проблем з дорогими поломками. Кредит автомобіля може бути здійснений на 4-5% на рік без початкової оплати.

1353537р.

- Чи складно зупинитися в Дубаї? Ви і ваша дружина бачити це як варіант? Не існує статусу постійної резиденції в Дубаї. Ви можете залишатися тут з причин, які я згадав вище. Наприкінці робочої візи необхідно залишити країну. На жаль,

до В цілому, ви думаєте, що Дубай, з його олією, Шейхами, неймовірними штучно побудованими островами і т.д., є рай тільки для багатих, або є середнім селянським (включаючи іммігрантів) також добре тут?

- З хорошим знанням англійської, хорошої освіти і високих особистих якостей ви можете заробити багато грошей. Витрати на проживання вище, ніж які ми звикли до дому, але вони відповідають доходу. Трохи складно, але краще всього за шість місяців зими в домашніх умовах. Ну, тут ви живете в багатомовному курорті, в будинку з інфраструктурою гарного готелю, ви завжди можете піти на пляж або в басейн і відчути себе туристичним, не вибухом. Я вірю, що Дубай є райом для всіх, хто хоче бути народився або знайти роботу.

Джерело: pryf.livejournal.com