р.
Коли я був студентом, я очолюв психологський клуб для школярів. Ми зібралися в підвалі п'ятиповерхового будинку, з особистим дозволом секретаря Комсомольського міського комітету, і займалися експериментами на людей абсолютно нелюдної природи. Особливим інтересом були теми «парентування» та «Взаємодія з хмелю». Він також приносить реальні переваги.
Тут, наприклад, в середині обговорення іншої книги Володимира Леви, три п'яні жилети з татуями «ВДВ» нам подрібнюють і починають гучну розмову у форматі «Що ви робите тут?». Ірка, маленька брюнетка-ninth-grader, яка була на миті, що вечір, зрізає її ніс, і з усіма її зовнішнім виглядом виражає «звичайно, ви тут цікаві речі, і як дивитися – так я» говорить на Чела: «OK, що вийшло, поговоримо» і веде їх до далекого куточка для розмови. Неважливо, що і як бесіда була, але в результаті хлопці тепло запропонували себе як парашутні інструктори і в цілому просять нас жити назавжди.
Уже тоді ми зрозуміли, що терапевтичні сермони, такі як «Ви завжди можете знайти рішення, яке підходить всім» – повне неспроможність і популізм. Оскільки конструктивне рішення задачі передбачає, що обидві сторони мають конструктивні цілі і готові діяти конструктивно. І це, щоб покласти його злегка, не є трендом. Більш часто ви маєте перед вами негативно заряджений суб'єкт, який довго вичерпував цю негативність, ненав'язливу і чекав, для кого витрачати.
Це, хто ви.
І він не має конструктивних цілей, крім того, щоб злити на вас всі накопичені і погано перетравлені, а потім залишити щасливі. І неважливо, за якою маскою відбувається витік: справедливі батьківські вимоги, або вуличні килимки, або бюрократичні величі, або шиновані-хронічні маринальні карелі. Важливо, що є час, коли максимальне завдання полягає в блокуванні і розсіювання негативної енергії партнера.
Що ми робимо в цьому випадку? Як завжди, простіше почати з чого не робити. Не робити нічого, що активізує інстинкт винищувача або керма в термініторі перед вами. Я маю на увазі, не знаю:
• Ігнорує агресора (походить на домінантку «побачає мене пусте місце»).
• Для обґрунтування (включає хвилювання «розриву оборони».
• Про те, що він неправильний (ви кладете його в конкурентну позицію з втратою обличчя в разі втрати).
Але «гарячі десять» методи роботи з негативною енергією партнера (більш імен залишалися з тих, скільки разів підвалів).
1,1 км Зняття новин. Відключення з джерела
Староформатний продуктовий магазин з лічильником. У номері є пара десятків покупців. Судденно, увага береться жінкою, що брендізує пляшку молока і дає насередне мовлення на тему «стара кисла». Продажужі в настій, спроби заспокоїти дочку Nemesis і якось вирішити ситуацію (повернення грошей, замінити продукт) не вдало. У скандалі виростає, а інші силові походи проти кислого молока приступають до прокуратури.
Що відбувається? Дуже зрозуміло, що питання не в молоці, дівчина просто збирає енергію залу, і вона її висока. Займіть його під ліктям, візьміть його в коридор під охатами «все прямо зараз вирішуйте все» – і подійдуть бурю. шнур витягується з розетки. Будь-яка людина, яка працює з групами людей, повинна пам'ятати один раз, і для всіх – ніяких кварель у громадському житті. Зняти, відрізати, відрізати конфліктну сторону від джерела сили.
Одне з моїх хороших друзів, як тільки він і його дружина мають «серце-серце-бесіда», відразу ж бере на себе руку і бере її на вулицю: «Чи йдете на прогулянку, там і говорити». Через квартиру, в якому проживав довго, заряджається емоціями минулого - тільки тим же джерелом енергії. Перейти до парку Витягніть шнур з розетки!
2. ЛЮДИНИ ДАТ. Щільність агресора
Мій друг має дочку одинадцяти років. По-перше, не зразок відмінного студента, Комсомол і спортсмена. В короткий час мама майже завжди має щось показати її. «Я, але як я її їсти?» Мозки матері практично ніколи не очищаються. Дивіться діалог:
- Пошкоджено це, Ольга, ще два соуси! Ви обіцяли !!!
до О, мама, чому ви так турбуєте? Ви не можете, у вас є тиск.
Я не хвилююсь, ви повинні бути стурбовані своєю освітою. й
Ну, ви кажете, що ви не хвилюєтесь, і я бачу, що ви хвилювалися, і ви дійсно не можете. Не хвилюйтеся, дочка, що ви можете зробити?
У техніці «Лайвінг Дад» головне – загальна щирість симпатії. Дівчина професійно залишає волосінь вогню, стоячи поруч з шутером і з усіма її серцем показує турботу і розуміння - вона просто не тягне голову. Я тут, я моя буржуа, і є ще одна дочка при пожежі, як я симпатизую з вами, мама. На даний момент, коли вогонь передається на неї, вона легко і витончено робить танець-па і залишається поруч з пагоном - і знову з ураженої ділянки.
3. У Хороший послідовник. Допит з розумінням
Ще одна сім'я я знаю. Чоловік - страшний біль. Неважливо, що ваша дружина не любить. Поганий, не щасливий.
Був.
Він діє досить добре пізно. Я запитав другу половину, що сталося? Ні, він каже, що я просто змінив свою тактику. До того, як я спробував не помітити своїх претензій, я був прикріплений протягом тривалого часу - до тих пір, поки я був рвані. Він не допомогла, це тільки гірше. І тепер у мене є одна реакція на всі його заяви: довгі питання про те, що він означає. Чому? Як? Чому? Я розумію, що ви сказали? І якщо я завжди роблю це, то ви будете океї? І якщо ні? Чому?
І що не змусить його сердитися, я запитаю? І чому він повинен сердитися, вона дійсно дивилася. Я хочу зрозуміти його, щоб я можу зробити краще. Не вважаю, що в той час як я запитую питання, ініціатива на мій бік.
Скажіть, що вона посміхалася.
4. У Обмін розумом. Голос інших думок
Одним з найбільш ефективних методик. Включаючи «резонансний обмін», ви просто озвучите для співрозмовника своїх претензій до вас, так як вони приєднуються. Технічні параметри:
Дзеркало. Подуми повторюються після співрозмовника. «Ви ніколи не очищаємо від себе! - Мама, ви абсолютно право! Я ніколи не очищаю після себе, я шкодую!
(b) Профілактика. Думки голосуються перед позовами. «Мом, я знаю, що ви будете говорити. А ви абсолютно право. Я дуже рідко чистити після себе. І це абсолютно неприпустимо!
c) Епістоляр. «Мом, якщо ви читаєте цей лист, ви вже знаєте, що я залишила клуб без очищення кімнати». Це абсолютно неприпустимо, і хоча я просто не встигав, це не згасити мене на всіх.
c) Передача. "Так, мама, ви абсолютно право!" Після цього техніка роботи перетворена (див. нижче).
5. Умань Робоча зустріч. Подаруйте слово "дозволити"
Внутрішній дорослий – це наша субособистість, яка зосереджена на досягненні мети та холодному обчисленні. На відміну від внутрішнього батьківства і дитини, дорослий не вважає доцільним відображення емоцій в конфлікті, але працює з результатами, ресурсами та алгоритмами.
Ви прийшли додому знову після десяти! Скільки часу ми говорили про це? Скільки разів ви пообіцяли? І ваші дослідження? Ви в трьох! І ваші друзі? Це сором'язлива і сором'язлива!
- Гаразд, Дад. Я розумію, що ми говоримо. Але нехай це не на дверцят, нехай підійдемо до зали, сідайте, поговоріть. Про нас Тепер приїжджаємо. Не насипати. Що ви хочете обговорити? Який час це? Моя освіта? Або мої друзі? Поговоримо про це. Але для того, щоб приїхати до певного результату, який підійде нам як...
6. Жнівень Вага правосуддя. Альтернативи
Техніка проста. На відміну від війни, барикадів і захисту правості, ви приймаєте свою власну точку зору, точку зору вашого партнера і порівняти свої плюси і мінуси з демонстративною об'єктивністю.
Питання не знайти краще рішення. Якщо ви робите це, ви йдете від опонента, щоб бути експертом. Ще один спосіб рухатися елегантно з лінії вогню. Вони не знімають експертів.
Зазвичай.
7. Про нас Сусанін. Ведучий сюжет.
- Як це зробити?
до Не було добре. Я пам'ятаю подібного випадку, де він закінчився ще гірше. Хтось, інспектор приходить до нас...
Я не пишу вам, але про тебе особисто!
Так що я сказав, що це було дуже погано. Один з моїх клієнтів сказав мені, що...
Не зупиняйтесь!
8. У Зазор. Перервувати скрипт
Дитина кричить, вони не купували його іграшки. Бітер сльози і звуки прискорюють на підйомі KAMAZ. Не працює конвекції, обіцянки та загрози загартування. Є тільки одне, що працює: «Вуон кицька ran !!!!» Ааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааанаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа
Кожен з ваших супротивників має чіткий набір сценаріїв – що ви можете зробити, і як вони відповіли на нього. Але якщо ви не зробите це в принципі, він втратив, бо під «не так» він не має продовження. Я не буде поширюватися, тому що краще, ніж Bandler і Grinder про розбиття шаблону не розповість.
9. Навігація Дідусь Фрейд. Просування
Техніка є жорстким варіантом для взяття "Погляд Дад". Не тільки симпатія з агресором, але і намагаються зрозуміти причини його агресивного настрою. Він мав боротьбу з дружиною? Чи має проблеми на роботі? А він був таким, що з дитинства? Може бути ранньою проблемою з мамою?
Якщо ви закінчите обличчя або не залежить від щирості вашої симпатії і інтересу.
10. робототехніка. Я знаю ці слова.
Я хотів би змінити цей стрибок, який я купив з вас вчора. Я маю право на це протягом двох тижнів.
до Чи є шлюб?
Ноп. Я хотів змінити цей джемпер, який ви придбали вчора. Я маю право на це протягом двох тижнів.
Так, але ми можемо зробити це лише в п'ятницю, коли директор тут.
Я хотів би змінити цей стрибок, який я купив з вас вчора. Я маю право на це протягом двох тижнів.
- Все правильно, не заважати роботі!!! Ви бачите, інші покупці не можуть приходити до оформлення замовлення.
- Я не думаю, що моя проблема. Я хотів змінити цей джемпер, який ви придбали вчора. Я маю право на це протягом двох тижнів.
Якщо ви повторите те ж саме, трохи змініть текст з вступними фразами, неможливо внести вас в конфлікт.
Конфлікт творчий і ви працюєте. І роботи, як правило, отримують свій шлях.
Сондер або пізніше.
Мільйони років тому інструктори пояснили нам жовтоволосі люди:
- Величезні скелі з гори. Що ви залежить від того, який стиль ви рідні. Якщо ви є майстером таквондо, ви розбиваєте камінь на невеликий рубль з кісткою стопи, якщо майстер Мушу, ви будете збити його з блоком, що збивається. А якщо майстер Айкідо – візьміть крок біля і пропустіть кам'яний пас.
ig-romanov.livejournal.com/