Літо на піонерському таборі

Згадуємо, як ми провели літо в піонерському таборі.
Ранкові вправи, лінія, обов'язок в їдальні, деякі постійні змагання і події, смачне вершкове масло на скибочку не менш смачного хліба і збитого скла з чайом.
Диско ніч, багато друзів, весело.
Це все відбулося на літні дні червня.

У літній період майже всі піонери Радянського Союзу пішли на піонерські табори. Як правило, кожен великий підприємств мав власний піонерський табір, де були відправлені діти своїх співробітників. Я думаю, що мої батьки були щасливими, що вони могли б взяти з собою перерви у своїх дітей влітку. Скільки коштує квиток на піонерський табір я кажу важко більшу частину вартості ваучерів, сплачених союзом. Батьки сплачуються порівняно мало грошей. Це, звичайно, була дуже сильною стороною радянських профспілок. Однак діти мали такі тонкощі до лампочки.

Як правило, кожен піонерський табір працює в трьох зсувах, близько трьох тижнів. Перший зсув почався на початку червня. Перед початком зрушення, піонер, разом з батьками, прибув на так звану медичну експертизу, що нагадує експрес-діагностику. Прибув, звичайно, з квитковим друкованим кольором, в якому вказані різні параметри, такі як назва, вік і т.д. За кілька причин я пішов на новий табір майже щороку під час свого дитинства, тому я був своєрідним першокласним експертом. Чому я тримав зміни літніх місць? У той факт, що харчова рослина, де моя мама працювала, не мала власного першого табору. Але вона постійно отримала заявки від інших підприємств для варіння в таборах. Інші компанії, що оплачуються CPN, включаючи ваучери. Ось чому я відвідував багато таборів, тому є багато для порівняння.

616950 р.

Кожен перехід починається з відправлення. У день його відправлення піонер і його батьки повинні прибути на заздалегідь визначене місце вильоту. Піонер повинен бути в повному параді i.e. в білому сорочку з залізною краваткою, брюками (або шортами для молодших років), шпилькою. Піонер мав валізу з його речами. На боці валізи був прямокутний шматочок паперу з ім'ям піонера і кількістю знімків.

Я забув всіх піонерів в піонерському таборі. Найдавнішим був блок 1. Далі 2, 3-й та ін. Теоретично слід 10 за кількістю класів у школах. Але це не завжди слідувати.

Якщо було багато дітей, то було більше 10 значок, наприклад, я був в піонерських таборах, де було 12 або більше знаходжень. Неперевершено, якщо було мало дітей, можуть бути 4-6 розпадів. Кількість кожної одиниці становить близько 40-50 осіб. Плюс або мінус, звичайно.

Крім того, піонери, що залишають на табір, мали набір цукерок: цукерки, печиво, пряники тощо. Плід не заохочував медперсоналу табору. До речі, медичний персонал не заохочував багато. І не через барбаричну жорстокість, але через небажання зайвих головного болю (навіть, абрикоси або вишні будуть п'яні в асах цих піонерів), а потім буде масова дисентерія (в плівці Ласкаво просимо або сторонніх, це добре показано). Ні в одній з'явився жувальний гумка. Це такий відмінний дотик. І якщо хтось мав запис ясен, це був особливий скарб, який не був поставлений в загальний пакет з цукерок. Всі солодощі розміщені в звичайних прозорих пластикових пакетах.

Першокласник, який прибув у пункті складання та його батьків, зареєстрований у першоджерело відповідного розпаду. Після цього всі на автобусах. У кожному з них був власний автобус з номером загону на вітрове скло. Після завантаження всі кинулися до вікон і почалися лямки на сонці.

313117

Зазвичай колонка складається з 5-10 автобусів, перед яким був автомобіль поліції. На початку кожного літа місяця характерна особливість радянських міст.

Табір був зазвичай одним до двох годин з Москви. У середині шляху стовпчик зробив стопу так, щоб хлопчики і дівчата змогли виконати свою природну потребу (бой зліва, дівчинки вправо). Як правило, після чого хтось втратив і всі обстріляли разом, підводячи від лісу зниклу людину.

717069

Відсутній чоловік виявився для того, щоб деякі лобощі, які вийшли на прогулянку по грибах. Під час руху всі зазвичай знайомляться один з одним. Багато з них знають один одному за попередні роки. У цьому сенсі мені складніше майже на рік.

р.

І, нарешті, прибув у табір, і всі виїхали на автобуси. Крім того, радники привели свої знаряддя до корпусу, призначених для кожного знаряддя. Корпуси були різними. Все залежить від господарського стану компанії, що належить до табору. Я пішов на табори з цегляними будівлями, які мали нормальний туалет і гаряча вода. Але найчастіше споруди були дерев'яні і всі зручності були на вулиці.

Всі валізи піонерів були конфісковані і приховані в камері зберігання. В залежності від табору, приміщення для зберігання був або в корпусах знімку або був однорідним для цілого табору. Зазвичай гомілка буде відкрито один раз на добу, тому кожен може прийняти те, що вони потрібні. Ваші речі можна ставити в тумбочку, яка була розташована біля кожного ліжка. Ліжка були зазвичай класичним залізом, з сітки оболонок і нікельними рейками. Однак іноді було більш стильним з дерев'яною спиною. Кожна крім набору постільної білизни була надана вафельним рушником. Одяг змінив один раз на тиждень на день бані.

Заборонено майже військовий порядок, лежачи або сидячи на них протягом дня. Покарана. У ліжках необхідно ретельно пробити весь день. Найчастіше диким некомфортним способом начинки був практикований, коли необхідно скласти ковдру чотири рази, а обмотати його в аркуші з боків аркушів, а посередині прямокутник зеленого або синього ковдри. Наповнивши його двічі на день дико гимором. Чому двічі? Так звана тиха година сну після обіду. Кожна захопила тиху годину. І, звичайно, практично ніхто не псує, і, як правило, в цей час вони отруюються жарти і гомоліганізовані, наприклад, боролися з подушками.

Але якщо піонер-консультант знайшов порушення тихої години, то покарання може слідувати. Я був особливо вражений покараннями в КГБ-таборі СРСР (у Бердянську на Азовському морі), в якому всі радники були кадети КГБ спеціальної школи. Наприклад, один раз волятори тихої години радник очолював на вулицю, замовивши лежати і красти в Пластунському двадцять метрах. Так як це було на південь, і це був страшний вогонь, всі піонери скидають в одному нижньому одязі, тобто з муфтою. Ми змушені красти на тротуарі. Ці піонери не порушували тиху годину.

І я був покараний один раз з штовхачами. Робиться наступним чином: в середині приміщення покласти взуття; проштовхувати один раз; вгору; йти навколо взуттєвого кола, натиснути двічі; вгору; йти по два кола; натиснути три рази; вгору; йти по чотири кола І так на десять колах. Далі ми повинні йти. Ви можете розрахувати скільки штовхаків, які потрібно виконати. Після вправ я впав на ліжко і відразу впав дупа, як мертва людина.

Графік роботи: У рівному 9-му з'явився трубний голос. Не було ангелів небесних, які підвели всіх до останнього журі, але через внутрішню радіолінію вони запустили пластину з сигналом «Різ». Тільки в одному таборі я бачу реальний бульб; він був дядько п'ятдесят, які прогулялися пасом корпусів і заливають в трубу з клапанами (Я не знаю, що це називається). Я не відпочивав в цьому таборі, але приїхав на тур з групою з іншого табору, щоб зустрітися з режисером Котионочкіним (який змащився добре, чекай!). У іншому місці, коли КП Новоарбаський остаточно побудував свій табір, а два барабанщики відіграли. Який був маленький незвичайний.

р.

Так, після скелелазіння, кожен виграний на заряд. Я не пам'ятаю всіх, хто згадує вправу з добрим словом. З якоїсь причини радянські піонери не люблять розкласти ноги на ширину плечей, підняти руки на рівень грудей і зробити гойдалки цими руками. Але нічого не можна зробити. Але деякі втечу. Якщо піонери виловили тих, хто не ходив до фізичного навантаження, покарання.

До речі, у моїй улюбленій книзі раннього дитинства, Пірати Невідомого моря, дуже смішна історія розповідає про те, як один день директор кемпінгу вирішив стимулювати піонери для очищення території. Директор знайшов charred матч на території і запустив змагання з пошуку більш charred матчів. Переможцем стала команда, яка збирається більше матчів. Пионери одного з розшуків показали першоджерело винахідливість і втікають до найближчого села, де купили 100 коробок матчів для рубля, швидко перетворюючи їх на опіки і ручаючи понад шість тисяч палючих матчів до головки табору.

Після очищення території, це час на сніданок, до речі, щось про сніданок, обіди та вечерю в піонерських таборах. У кожного табору я знаходився по-різному. Найкращий корм у першокласному таборі Щоденна вартість забою становить близько 3 рублів з чимось. Ще кілька разів під час зміщення дала червона риба, червона ікра і один раз чорна.

В інших таборах добовий припуск значно нижче однієї і половини до двох рублів. І, звичайно, без ікра і червоної риби. Знову якість їжі зазнала впливу не тільки на вартість квитка (і, відповідно, вартість щоденної продовольчої пільги), але і якістю варень.

Як я сказав, в тих таборах, де я пішов, з Новоарбатського КП, тобто готували з ресторанів і кафе. Отже, в основному корм був нормальним. Але я чую історії про те, що тільки хреп-фуд. У деяких їдальнях і станціях фуршетах були виявлені варення в таких таборах. Чи може будь-який з читачів поділитися своїми спогадами?

Я хочу сказати в цьому відношенні. Якість табору безпосередньо залежить від багатства підприємства, що належить табору. Наприклад, я поставив Березський табір, який належить GIREDMET (Державний інститут рідкісних металів) у другому місці з точки зору якості тих, хто відвідав. Тут були цегляні (біла цегла) будівлі з усіма зручностями всередині, величезною, добре обладнаною зоною і т.д.

Найгіршим був Новоарбатський табір. Ви можете попросити: як це було те, що їжа там краще, і сам табір був бідним? Для цього потрібно знати деякі нюанси радянського життя. Якщо беремо СРСР 70-х років, то ніхто не здивує, що працівники ресторанів і кафе, які були частиною Новоарбатського заводу харчування, мешкали дещо краще з точки зору харчування, ніж, кажуть, працівники заводу Ліхачев.

р.

Не дивно, що ласощі, до яких працівники ресторанів і кафе мали доступ, були в дефіциті в СРСР, що неминуче давали попит на чорному ринку і всі пов'язані тіні рухи столиці. ЗІЛ працівники не мали доступу до такого роду дефіциту. ЗІЛ кілька разів перевершив не тільки КПН, але, ймовірно, всю довіру цуценят і ресторанів в Москві. Це мій вільний прийом, але я думаю, що це близько до правди. Таким чином, піонерський табір «ЗІЛ» був дуже насичений термінами основних засобів (людо, дитячий майданчик і т.д.), але з точки зору їжі ситуація не була настільки росою. Ну, радянська специфіка, слово.

До речі, найрізноманітніша їжа, яку я коли-небудь приготував, була на першому таборі радянського КГБ у Бердянську. Але це не було збагачення кровоносних габней, які змусили піонерів (що, власне, були переважно діти працівників). Це те, що в Бердянську (що на Азовському морі) водопровідна вода вкрай в'яжеться за смаком. Чому всі продукти харчування, особливо супи і компотії, сліди ведмедя цієї Бердянської води. Я пам'ятаю, коли ми поїхали до Бердянська (це єдиний раз я пішов до початкового табору поїздом), жиру, свого керівництва виховали вас: Пити бавовну, пити зараз, бо в Бердянську вода так погана. І навіть могутній комітет не міг нічого робити про це. Так кожен вівсяний суп, який присмачений як в баку, в якому заварений суп, розчинений в шматочок мила щодня. Якщо у мене було два дитинства, я б витратив другу в СРСР. Вже понад 30 осіб, які не відвідали піонерський табір. Ось вибір чудових фото про життя в таборі влітку 1975 року.

р.

Мала цивільна зупинка. Це поїзд хлопці приїхали до табору. Немає платформи. У своїх руках знялися старші старші старші, а діти знімалися в руках.

На кілометрі і навпіл хлопчики ходили до воріт табору. Більшість хлопців завантажили свої речі на машині, щоб піти світло.

Коли вони вийшли в табір, хлопці відсортували свої валізи і ходили до їх рифів.

У перші 2 дні весь табір пройшов через медичний центр, де вони розпочали святкову карту і опишіть висоту, вагу, загальний стан.

Наприкінці зрушення відбувалися однакові процедури. Один показник хорошої роботи табору був збільшенням ваги відпочиваючих.

Кожне знаряддя перед його рифами, призначене для клумби-календара конусів, каменів і газону. Кількість і день тижня змінилися щодня. Дуже цікаво.

З першого дня табір готувався до відкриття. Створено школу рігтів і барабанників.

Хлопці навчаються щодня.

Школа ріжок і барабанників.

Команда збирається на урочисту лінійку.

р.

Голова Правління подає звіт Голові Правління

Голова правління загіну переходить до звіту старшого лідера

Повідомляємо керівника табору

Р

Перший секретар Комсомольського міського комітету презентує банер до першоджерела.

87299404

Щоранку в таборі було здійснено щоденно. У малюків є тіло.

р.

Старі загони в лісах. Патріотичне виховання в ці дні було пріоритетом, особливо в рік 30-річчя Перемоги.

Перегляд пісні та будівлі, присвяченої 30-річчю Перемоги.

Голова табору Скотніков Г.М. та секретар Комсомольського комітету рослини Чернов Н.І. біля суддівського комітету

Радник розповідає про використання першоджерелів.

Війна зустрічає з піонерами

р.

Зустріч з 22 червня в м. Делєрово біля обеліска

1 999 р.

15 червня 1975 р. вибори до Верховної Ради УРСР та місцевих рад народних депутатів Екзитний комітет. День в таборі заплановано за хвилину. Кожен день має бути певні події та змагання.

Табірська газета. Редакційна колегія є дослідженням нових фотографій.

р.

Бібліотека таборів. Не всі, звичайно, але деякі хлопці були тут щодня.

Робота з фотографіями

Молодий фотограф

р.

Спорт на таборі було надано багато уваги.

р.

Змагання між загонами волейболу.

12715925

Причіп на барі

Риболовля в цивільній

Кожен переїзд табору пішов на кемпінг.

р.

Подолання водних перешкод в тренці

Навігація

Обід в хальті

Fun Старт реле

3610Р. 4200Р.

Кожен день лікарі перевірили температуру води в цивільній

Купання юніорів

Підприємці переконалися, що хлопці не купували далеко.

Найулюбленіша будівля в таборі – їдальня.

Р

Погода

доб.

У таборі було 3 території і кожен мав власний фонтан. Фонтан з Thumb був на 3 території.

Виступ у сусідньому колективному господарстві

Місцеві фермери - вдячні глядачам

Конкурс аматорських мистецтв

Нептун. Один з найцікавіших свят. Не кожен зсув, все залежить від погоди.

Радники і педагоги 1 зміна

Викладачі та викладачі 2 зміни

3250Р. 3700Р.

Викладачі та викладачі 3 зміни

18461

Пожежний вогонь

р.

Переглядачі та учасники в кав’ярні

р.

Насадки упаковані. Кожен готовий залишити.

р.

Доброго дитинства...

Джерело: pionerforum.ru